Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-S701

lisek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.chciałem zapytać czy pioneer Pd-S 701 to dobry cd

Nie.

na co zwrócić uwagę przy zakupie

Na PD-75, ewentualnie jakiś Krell

bardzo prosze o porade.

Skontaktuj się z forumowiczem discomaniac71 albo Bald lub Accu

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam.chciałem zapytać czy pioneer Pd-S 701 to dobry cd

Poluj na PD-8700 albo jeszcze lepiej na PD-9700 , 901 .

i na co zwrócić uwagę przy zakupie

Czy szybko wczytuje płyty , szybko zmienia ścieżki i czy tacka na której leży płyta jest prosta. W tym celu ściągasz kieszeń , wsadzasz płytę , PLAY i obserwujesz czy ma duże " bicie " góra / dół .

czy czekać na PD-75 ?

PD-8700 kupisz za 600zł , 9700 za nieco ponad 1000zł a PD-75 za około 3000zł ( najlepszy z nich . Lasery niedostępne a jak już to pewnie w astronomicznych cenach ) .

Wszystko oczywiście jest kwestią kasy i potrzeb .

PD-9700 , 901 to dodatkowo świetne transporty CD do DACa

Dzięki za pomoc, ja szukam tak do300zł ,i dlatego pytam o te tańsze modele ,narazie na tyle mnie stać ,myślałem o tej S 701 bo jest w moim zasięgu cenowym.czy ten model ma tak złe opinie ?

A może ktoś ma na sprzedaż jakiś ciekawy model i cenowo w moim zasięgu?

Dzięki za pomoc, ja szukam tak do300zł ,i dlatego pytam o te tańsze modele ,narazie na tyle mnie stać ,myślałem o tej S 701 bo jest w moim zasięgu cenowym.czy ten model ma tak złe opinie ?

A może ktoś ma na sprzedaż jakiś ciekawy model i cenowo w moim zasięgu?

Posiadam PD-8700 i stwierdzam, że to przyzwoity odtwarzacz. Dobrze wyposażony, mnogość funkcji i całkiem dobre brzmienie. Ale nie jest wart 600 zł jak kolega muda44 napisał. Górna granica to 400zł z pilotem. Bez pilota do kupienia za 300zł. Należy jednak sprawdzić stan lasera (odtwarzacz ponad 20-to letni), zwrócić uwagę na wytarty przycisk power oraz określić jasność wyświetlacza (w tym modelu widać efekt wypalenia). W tej cenie jednak polecam PD-S801. Trochę młodsze, ładniejsze i bardziej rozbudowane w środku. PD-S701 to model niższy od wyżej wymienionych - na równi z modelem PD-7700. Ja bym dołożył do serii "8". PD-7300 jest lepsze od 8700/801 ale prawdopodobieństwo trafienia egzemplarza w dobrym stanie jest dużo mniejsze. O PD-7500 nie znam opinii, ale sądząc po budowie to bliżej mu do 7700/701 niż do serii "8". 9300/9700/901 to już całkiem inna bajka i inne pieniądze. Jest jeszcze zacny PD-8500 (jako jedyny z czarnej serii wyróżniony napisem "Reference"), który plasuje się pomiędzy nimi, a PD-7300. Cena 8500 to ok. 600zł. No i pozostaje jeszcze seria obła Pioneera, ale nie wiem jak tam sprawa wygląda.

Podsumowując w tej cenie (300-400zł) poluj na 801/8700. Na 701/7700 szkoda czasu i pieniędzy.

. Ale nie jest wart 600 zł jak kolega muda44 napisał. Górna granica to 400zł z pilotem.

Nie widziałem takiego zadbanego w tej cenie od lat a zaglądam na allegro prawie codziennie . Sam miałem kilka sztuk 7700 i 8700 . Po niektóre sam jechałem kawał drogi a na miejscu standard - lipa .

W końcu trafiłem na taki i jakiś czas później sprzedałem za około 600zł .

zwrócić uwagę na wytarty przycisk power oraz określić jasność wyświetlacza (w tym modelu widać efekt wypalenia)

O tym zapomniałem ;)

Faktycznie 7700 i 8700 mają przypadłość z wypalonymi wyświetlaczami .

Dzięki za pomoc, ja szukam tak do300zł

W tej cenie kup Marantza CD52 w jak najlepszej wersji . Czyli 52MKIISE albo chociaż MKII lub SE .

Brzmieniowo lepszy od PD-8700 choć bez tylu bajerów to jednak bardziej żywotny i bezawaryjny . Jedynie kółko od szuflady czasem może być do wymiany - około 40zł nowe .

Model ten jest też bardzo dobrym napędem do DACa . Równać się z nim może dopiero PD-9700 .

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Nie widziałem takiego zadbanego w tej cenie od lat a zaglądam na allegro prawie codziennie .<br />

Jakieś 3-4 miesiące temu poszedł srebrny za 4 stówki .

Lisek , kup PD-7700 jak nie możesz wydać więcej , mam ten CD w drugim systemie.

Jakieś 3-4 miesiące temu poszedł srebrny za 4 stówki .

Nie wątpię . Widziałeś go na żywo ?

Kupowałem przez jakiś czas te " igiełki " i większość od razu wracała do sprzedającego .

To samo było z PDR05 czy PD9700 . Ile ja ich miałem ...

Lisek , kup PD-7700 jak nie możesz wydać więcej , mam ten CD w drugim systemie.

PD-7700 choć ładnie i poważnie wygląda to bardzo , bardzo słaby odtwarzacz CD a do Marantza CD52 to mu daleko ...

I piszę to jako fan marki .

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Kupowałem przez jakiś czas te " igiełki " i większość od razu wracała do sprzedającego .<br />

Nie wiem czy kupowałeś igielki czy "szczygielki "

Kupujący wystawił POZYTYW sprzedającemu.

Co do PD-7700 to dobry wyróżniający się dżwiękowo na tle innych budżetowych marek odtwarzacz, polecam z całą odpowiedzialnością , do 300 pln!

Nie wiem czy kupowałeś igielki czy "szczygielki "

Każdy ma inne podejście . Ja nie kupuję szmalcu ciągniętego za kabel po asfalcie .

Wole dołożyć i kupić w stanie idealnym i tylko takie kupuję . Da się .

PD9700 kupiłem z domu od pierwszego właściciela z kartonem , papierami itd . Dałem dużo ale działa mi bezawaryjnie od lat i nadal wygląda jakby nigdy nie był używany .

Kupujący wystawił POZYTYW sprzedającemu.

Jaka cena , taki sprzęt . Jak były fotki ( pominę co i czy coś było na nich widać jak to bywa ) i opis że sprzedaje to co na fotkach więc co miał wystawić ?

Co do PD-7700 to dobry wyróżniający się dżwiękowo na tle innych budżetowych marek odtwarzacz, polecam z całą odpowiedzialnością , do 300 pln!

Miałem w tym samym czasie kilka PD7700 , 8700 , 9700 i CD52MKIISE ( parę innych znacznie lepszych też . Jak choćby NAIM CDX czy Krell KAV280CD) .

Moim zdaniem PD7700 oprócz wyglądu to nic specjalnego .

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Ja nie kupuję szmalcu ciągniętego za kabel po asfalcie .<br />

Popatrz no ! k...a ja też nie kupuję ciągniętego po asfalcie ,masz tu fotki poniżej, i nie musiałem kołować jak ty kilometrów!

O PD-7700 podtrzymuję to co napisałem , koniec kropka .

muda44 nie przesadzaj. Patrząc na Twoje wpisy można dojść do wniosku, że kupno sprzętu używanego to jakaś katorga - tony przewalonego sprzętu, setki kilometrów dojazdów i godziny oględzin. Widzę na forum coraz więcej wpisów, że każdy na alledrogo sprzedaję szrot od Niemca z wystawki ciągnięty za kabel po asfalcie. No bez jaj. Sporo sprzętu kupiłem przez allegro i nigdy nie miałem większych zastrzeżeń. Dawać 600 zł za 8700 to istne szaleństwo. Kilka lat temu kupiłem za 350zł w stanie idealnym z pilotem. Za 7700 z pilotem 300zł to max choć wolałbym ciut dołożyć do 8700/801 bo warto.

Widzę na forum coraz więcej wpisów, że każdy na alledrogo sprzedaję szrot od Niemca z wystawki ciągnięty za kabel po asfalcie. No bez jaj.

Oczywiście, że nie wszyscy. Ale ok. 90% na pewno.

Dlatego jeśli nie ma doświadczenia, wiedzy elektronicznej i osłuchania to niech lepiej nie pcha się w dwudziestoletnie odtwarzacze.

A jak widzę opis, że bez pilota, pewnie również bez papierów to na bank szrot.

Popatrz no ! k...a ja też nie kupuję ciągniętego po asfalcie ,masz tu fotki poniżej, i nie musiałem kołować jak ty kilometrów!

Fotki jak z allegro z których nic nie wynika .

Nie zrozumieliśmy się . Jak coś kupuję to ma to być bez jakiegokolwiek obicia , otarcia i bez porysowanej góry na tyle na ile się da .

Świadczy to o tym że ktoś dbał o taki sprzęt i że nie przeszedł przez kilka aukcji i kilka wysyłek .

A co do setek kilometrów to widać że nie masz pojęcia o co chodzi .

W Pioneerach podczas transportu często dochodzi do odklejania się soczewki lasera który raz że tani nie jest a dwa trudno go skalibrować .

O PD-7700 podtrzymuję to co napisałem , koniec kropka .

Super . Z taką resztą toru to ja się nie dziwię .

Pisałem z czym ja go porównywałem .

Masz swoje o nim zdanie a ja swoje .

muda44 nie przesadzaj. Patrząc na Twoje wpisy można dojść do wniosku, że kupno sprzętu używanego to jakaś katorga - tony przewalonego sprzętu, setki kilometrów dojazdów i godziny oględzin. Widzę na forum coraz więcej wpisów, że każdy na alledrogo sprzedaję szrot od Niemca z wystawki ciągnięty za kabel po asfalcie. No bez jaj.

Bo tak jest .

każdy na alledrogo sprzedaję szrot od Niemca z wystawki ciągnięty za kabel po asfalcie. No bez jaj.

W ogromnej większości przypadków są to sprzęty niedostępne w sprzedaży detalicznej na terenie RP,

a tu nagle dziesiątki tysięcy ich leży na Allegro i nikogo nie zastanawia skąd one wszystkie się tutaj wzięły...

Połowa z nich nawet nie ma kabla :)

Jak ktoś nie wie, to ucięty kabel oznacza, że sprzęt został wycofany z obiegu i powinien trafić do zakładu utylizacji odpadów.

To samo dotyczy tych w których "kabel został wymieniony na lepszy" czyli pierwszy lepszy wyrwany z lampki znalezionej na tym samym śmietniku.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Popatrz no ! k...a ja też nie kupuję ciągniętego po asfalcie ,masz tu fotki poniżej, i nie musiałem kołować jak ty kilometrów!<br /><br />

<br />Fotki jak z allegro z których nic nie wynika .<br />

A to już beszczelność z tewojej strony , co niby ma wynikać ?!

<br /> Jak coś kupuję to ma to być bez jakiegokolwiek obicia , otarcia i bez porysowanej góry na tyle na ile się da .<br />

Te Pioneery na dole są zewnętrznie zachowane jak ze sklepu ! jedynie CD ma minimalnie widoczne ślady od stopek innego sprzętu.

<br />W Pioneerach podczas transportu często dochodzi do odklejania się soczewki lasera który raz że tani nie jest a dwa trudno go skalibrować .<br />

Kupiłem dwa Pioneery CD , jakoś się nie odkleiło ,CD z wysyłką za 300pln i miałem kołować po niego 250 km w jedną stronę ? :)

<br />Super . Z taką resztą toru to ja się nie dziwię <br />

Co nie pasuje ? Copland ? ten wzmacniacz pokazuje wszystko jak na dłoni.

Gość

(Konto usunięte)

Witam chcę was poinformować że właśnie dokonałem zakupu jest to PD-8700 od pierwszego właściciela

jeżeli pokaże to, co poświadcza, że w istocie jest pierwszym właścicielem, to, życzę przyjemności.

A to już beszczelność z tewojej strony , co niby ma wynikać ?!

Jaka bezczelność ?

Właśnie to

jedynie CD ma minimalnie widoczne ślady od stopek innego sprzętu.

Zrobiłeś fotki na których niewiele widać . O to mi chodziło .

Tak robią allegrowi handlarze . Z daleka super a na miejscu ZONK .

Określenie " minimalne " też są różne dla różnych osób .

Mniejsza z tym .

Te Pioneery na dole są zewnętrznie zachowane jak ze sklepu !

A widziałeś i słuchałeś takie ze sklepu ?

Większość kupujących nawet nie wie co kupuje bo i nie ma do czego tego przyrównać . A sprzęt może być i ładny wizualnie a w środku wyjechany rupieć .

Już w połowie lat 90tych jak pracowałem w serwisie RTV przywożono mi z giełdy Wrocławskiej popalone trupy z wystawek które wtedy miały kilka lat lub były prawie nowe .

Było tego masa . Gdzieś to teraz jest na rynku .

Kupiłem dwa Pioneery CD , jakoś się nie odkleiło ,CD z wysyłką za 300pln i miałem kołować po niego 250 km w jedną stronę ? :)

To się ciesz .

Ja jechałem po jednego " idealnego " PD8700 i wróciłem bez .

PD 9700 opłacało się jechać ale dałem za niego 1500 albo 1800zł .

Raz kolega wysłał mi z Niemiec PD75 w stanie sklepowym do przeglądu . Dojechał do mnie z Niemiec cały ale już do Chorzowa nie .

Co nie pasuje ? Copland ? ten wzmacniacz pokazuje wszystko jak na dłoni.

Nie wnikam co pokazuje ale jak PD 7700 uznajesz za dobry CD to o więcej nie pytam.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Zrobiłeś fotki na których niewiele widać .<br />

Bo nie jestem mistrzem w robieniu foto ,a aparat robi zdjęcia , tyle o nim wiem. :)

Co do tego postu który napisałeś poniżej

<br />Nie wnikam co pokazuje ale jak PD 7700 uznajesz za dobry CD to o więcej nie pytam. <br />

odpowiedż masz tu ! więc czytaj dokładnie .

<br />Co do PD-7700 to dobry wyróżniający się dżwiękowo na tle innych budżetowych marek odtwarzacz, polecam z całą odpowiedzialnością , do 300 pln! <br />

Jeszcze jedno ,po uj piszesz coś takiego , kiedy nie słyszałeś.

<br /> Z taką resztą toru to ja się nie dziwię .<br />

Za 300zł można dzisiaj kupić topowy odtwarzaczy DVD który w roku powiedzmy 2000 kosztował 4-5 tysięcy złotych. Philips DVD 1010 chociażby.

Taki już zagra, a przy okazji nie okaże się zajeżdżonym trupem, bo będzie miał co najmniej 100 razy mniejszy przebieg od każdego CD

Witajcie , sprzęcik już mam w domu oczywiście PD-8700 i jest prawdą że od pierwszego właściciela ,komplet papierów ,orginalny pilocik ,nawet ocalał karton fabryczny, chodzi super, szybko wczytuje,i odtwarza jestem zadowolony ,nawet dostałem 7 dniową gwarancje ,gdybym sie rozmyślił. koszt ,zapłaciłem 310 zł plus paliwo 25km. Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam Lisek

Bo nie jestem mistrzem w robieniu foto ,a aparat robi zdjęcia , tyle o nim wiem. :)

Nadal nie rozumiesz mojego wpisu a tak właśnie piszą handlarze .

Najczęściej - sprzęt taki jak na fotkach ... Na których nic nie widać .

odpowiedż masz tu ! więc czytaj dokładnie .

Wyświetl postUżytkownik rydz dnia 30.06.2014 - 22:43 napisał

A ja twierdzę że ani sie nie wyróżnia ani nie jest dobry . Kup sobie wspomnianego Marantza i wyciągnij wnioski dla siebie .

Jeszcze jedno ,po uj piszesz coś takiego , kiedy nie słyszałeś.

A skąd to możesz wiedzieć ?

Nie odpisuj . Po co to ciągnąć .

Tylko kultury byś się nauczył . To za mamy inne zdania nie znaczy że nie możemy mieć szacunku dla siebie .

Co ma sobie za 300zl kupic? Dvd z marketu ktore nie gra?

Wyżej napisałem co .

Witajcie , sprzęcik już mam w domu oczywiście PD-8700 i jest prawdą że od pierwszego właściciela ,komplet papierów ,orginalny pilocik ,nawet ocalał karton fabryczny, chodzi super, szybko wczytuje,i odtwarza jestem zadowolony ,nawet dostałem 7 dniową gwarancje ,gdybym sie rozmyślił. koszt ,zapłaciłem 310 zł plus paliwo 25km. Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam Lisek

Gratulacje !

Jest jeszcze jedna opcja . Nie każdy ma gotówkę ale jak się da co miesiąc wyskubać z 65zł to można sobie na raty ( 20x0% ) kupić Denona DCD 720AE .

Ładny , zwłaszcza w złotym kolorze . Wyświetlacz nie powala , po optyku też lipa i z pena gra słabo . Ale jako sam CD gra nie gorzej od PD 9700 który w ładnym stanie trzeba dać tyle samo .

Mamy gwarancję i sprzęt nowy .

Warte przemyślenia .

Po czym wnosisz drogi kolego? Miałeś? Słuchałeś? A z czym jeśli można wiedzieć i na czym?

Tylko nie pisz, że jakość tego odtwarzacza oceniłeś patrząc na zdjęcia wnętrza w internecie, bo parsknę śmiechem :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.