Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkładka do Thorensa TD 160 S MKV

ajacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie jak powyżej(ramie tp 90) zakup wkładki budżet około 600 zł ,myslałem o Ortofonie 2mred,Goldringu 2100,Sumiko Pearl,AT 120 badz jakiegoś Shura .Bede wdzięczny za opinie i poradę słucham starego rocka ,jazz,pop.

Do tp 90 najlepszym wyborem cena/jakość będzie Nagaoka jt 555, aktualnie nazywa się Tonar jt 555. Masz 17 gramów masy efektywnej, więc całkiem sporo. Poczytaj opinie na forum, dobra wkładka.

Do tp 90 najlepszym wyborem cena/jakość będzie Nagaoka jt 555, aktualnie nazywa się Tonar jt 555. Masz 17 gramów masy efektywnej, więc całkiem sporo. Poczytaj opinie na forum, dobra wkładka.

a jest jakiś dystrybutor tej Nagaooki ,gdzie mozna ja kupić i za ile ,i w czym ona taka super pare zdań poprosze

Lpgear albo sklep Thakkera.

Lokalnie u nas chyba nie ma ... no i może dobrze bo cena by skoczyła ... ;-)

Wkładka ma ostry szlif. Dużo wyciągnie z rowka. Dalej to już sprawa preampa co i jak z tym sygnałem zrobi.

Podobne trochę granie do 2M Bronze ale z mniejszym poziomem wyjściowym. Bez faworyzowania jakiegoś pasma.

Dobra rzecz na początek. Potem to już polecam MCLO do tego ramienia bo warto.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

czyli zrobiłem dobry krok tal myślę z tym gramofonem jest naprawde w super stanie no i cena była bardzo pociągajaca co do pre to narazie jest to w technics sa 202 amplituner choc nie powiem porównywałem z tanimi pre pro-jecta phono box s i z grahamem se i powiem szczeze że zle nie wypadł ten pre z technolu,czyli z czystym sumieniem proponujesz ta wkładke bo tak sobie myślałem narazie o ortofonie 2m red ale skoro mówisz Nagaoka ok bede sie rozgladał za nią ,i podziekowanie za pare zdań.

ktoś mi własnie na innym forum powiedział ze te moje ramie nie nadaje sie do niczego jak to okreslił ze do ferrari koła od malucha chcę sobie zamontować a wkładke jt 555 nazwał beznadziejna no cuz co forum to inni specjaliści...

Lpgear albo sklep Thakkera.

Lokalnie u nas chyba nie ma ... no i może dobrze bo cena by skoczyła ... ;-)

Wkładka ma ostry szlif. Dużo wyciągnie z rowka. Dalej to już sprawa preampa co i jak z tym sygnałem zrobi.

Podobne trochę granie do 2M Bronze ale z mniejszym poziomem wyjściowym. Bez faworyzowania jakiegoś pasma.

Dobra rzecz na początek. Potem to już polecam MCLO do tego ramienia bo warto.

mam jeszce jedno pytanie do Ciebie zauważyłem ze czasami wyłącznik krańcowy w tym thorensie działa a czasami nie dział o co kaman ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.