Skocz do zawartości
IGNORED

Produkcja muzyczna

PanZbyszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie potrzebuję konkretnego typowania modeli sprzętu/ DAW'ów które będą mi potrzebne żeby zacząć kleić muzykę na komputerze. Potrzebuję cząsteczki wiedzy, ukierunkowania mnie na tor co będzie mi potrzebne do takich operacji.

Sam DAW nie wystarcza mi zabardzo, potrzebuję kontrolega z klawiaturą.

Oscyluję w kierunku live performance również i wykorzystywania gramofonów plus mikser dwukanałowy, który już posiadam.

Wzmacniacz mam Technicsa SU 800 ale to tylko do napędzenia Bose Studiocraft 300 z przesiadką na Cambridge Azur A540.

Słuchawki DT770 250Ohm.

W co zainewstować na początek? Klawiatura sterująca? Co ułatwi mi obsługę DAWów. Kłopot jest w obsłudze myszką i klawiaturą.

Potrzebowałbym grooveboxa mam upatrzone smaczki jak electribe esx,YAMAHA RM1x, maszyne perkusyjną marzenie- Roland tr 909, sampler tu mam kłopot, syntezator juno, moog, nord.

I tu zaczynają się moje schody.

Od czego zacząć aby to połączyć w jedną całość i móc narazie tworzyć na pc swoje pomysły.

Live performance na drugi plan póki co.

https://www.audiostereo.pl/topic/112897-produkcja-muzyczna/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.