Jump to content
IGNORED

Denon pma 1500, 1510, 1520 AE

audiohz

Recommended Posts

Witam,

który z w/w wzmacniaczy najlepiej gra ? :)

z tego co pamiętam to 1500 oferuje największą moc, Obecnie mam denona dra 700 i chciałbym go wymienić. Na allegro pojawiła się nowa 1500 i stąd moje pytanie czy warto go brać.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież kto i czego nie napisze, to i tak najlepszy będzie jakiś wysuszony SONY ES z wystawki :)

Najlepiej taki ze trzy razy przepłacony, bo te grają najlepiej i ciągle zyskują na wartości :D

Hidden Content

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam,

z tego co pamiętam to 1500 oferuje największą moc, Obecnie mam denona dra 700 i chciałbym go wymienić. Na allegro pojawiła się nowa 1500 i stąd moje pytanie czy warto go brać.

jesli pma1500ae był najsłabszy chyba mocowo ale o brak mocy w nim bym sie nie martwił. Był to jeden z moich pierwszych wzmacniaczy stereo, pma1500ae miały niektóre fabryczną wade nierównego poziomu głosności miedzy kanałami. 1510 był pozbawiony tej wady. Z tego kojarze denon wielkiego postępu miedzy to coraz nowszymi wzmacniaczami nie poczynił, natomiast cd jest warto kupić jak najmłodszy. Na poczatek bedzie cieszył:) solidnie wykonany, a w tym segmencie cenowym to juz coś

Hidden Content

Witam,

Ostatnio był PMA 2000 ale nie pamiętam końcówki za nieco ponad 2000zł .

Te topowe integry są całkiem inaczej zrobione niż te niższe . Warto moim zdaniem dołożyć a najlepiej w jak najnowszy .

1520AE kosztuje około 5000zł . Za tyle i mniej trafiają się 2010AE

Hidden Content

Co do wady z kanalami to tak, a mocowo to właśnie pma 1500 ae jest najmocniejszy bodajże 128w przy 8ohm na kanał dużo z tych w w bas poszło, a 1510 i 1520 podobnie100w przy 8hm.

Co do najwyższego denona to już wagowo kawał pieca i cięzko bedzie go znaleźć w rozsądnej cenie, używany nie wchodzi w gre.

Trzeba mi sprawdźić giełde hifi może coś będzie.

Jesli chodzi o moje preferencje t wzmacniacz musi sie ladnie prezentowac z wgyadu i jeszcze lepiej grać; nady, harmany i inne tego typu wynalazki podziękował. Rotel i marantz również, ale tutaj już nie taki budżet zwlaszcza seria 11 u marantza..

Hidden Content

to własciwie wszystko to samo , miałem PMA-1500AE i nie było prolemu z kanałami , pierwszy model miał trafo 310W kolejne 286W więc różnice w mocy minimalne - wszystko zależy od pojemności kondziów

Hidden Content

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

nie tylko Max

Hidden Content

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nie. Sprzedawca z allegro z Koszalina. Sprowadza z Niemiec . Dostałem fakture i ponoc nie ma problemu z gwarancja . Sam zawozi jakby co . Wysyłka gratis ale wolałem odebrac osobiscie . Zrobiłem 900km ale morze przy okazji odwiedziłem .

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.