Jump to content
IGNORED

Wzmacniacz i CD do kolumn Edwards Audio Sp1

Tomek Bat

Recommended Posts

Dzień dobry, przeglądam forum już parę lat, ostatnie moje głębsze zapoznawanie się z audio skończyło się na czasach, kiedy wchodził na rynek Cambridge Audio A500, Nad 320Bee, interesowałem się tym właśnie przedziałem cenowym. Po wielu recenzjach i śledzeniu forum wybrałem jeszcze starszy sprzęt, wzmacniacz Rotel RA840BX4 i cd Harman Kardon HD740, gra to z kolumnami tuningowanymi u kolegi z forum, kolumny oparte na wysokotonowym Morelu MDT 29. Gra to bajecznie. Od niedawna rozglądam się na systemem do drugiego pokoju, postawiłem na kolumny Edwards Audio Sp1, pokój ma od 12m2, podłączyłem je do obecnego wzmacniacza i Cd i znów zacząłem od nowa przesłuchiwać stare płyty i odkrywać dźwięk na nowo, czy jest lepszy – trudno powiedzieć jest po prostu inny, niesamowicie delikatny, szczegółowy a zarazem ciepły, to samo tyczy się średnich tonów, w średnicy można się zauroczyć. Bas może nie schodzi za nisko, ale gdzie trzeba jest i z niesamowita precyzja uderzy. Trochę mnie to zaskoczyło, bo wzmacniacz i Cd do najdroższych nie należą a tyle potrafią z tych kolumn wydobyć. Pisze to aby poradzić się co mógłbym zmienić, czy drugi taki zestaw i się cieszyć dźwiękiem? Jednak prawie każdy chce trochę więcej i stąd moje pytanie, co kupić, co wybrać żeby to jeszcze lepiej zagrało. Sprzęt tylko używany biorę pod uwagę, cena, tu trudno określić 1000-2000 za wzmacniacz i CD, z większym naciskiem na wzmacniacz, na CD mogę dłużej poczekać, może też być coś modyfikowanego, sporo postów na ten temat poczytałem i widzę ze warto. Dziękuje za wszelkie propozycje i sugestie.

Pozdrawiam

Tomek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.