Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny, dobry a tani wzmak do prądożernych kolumn ;) czyli

thon022

Rekomendowane odpowiedzi

JAK COŚ TAKIEGO WYGRZEBAĆ WŚRÓD UŻYWEK NA ALLEGRO ? Zacznę od problemu, który wywołała u mnie zmiana kolumn na prądożerne (trójdrożne i 4 omowe) Linny AV5140. Obecny wzmak wprawdzie nadal gra z nimi bardzo ładnie, ale jak dam "więcej czadu" (tzn zrobię tak trochę bardziej koncertowo, choć nie jak na weselu w remizie), grzeje się i ... PYK! - włącza się zabezpieczenie - a wzmak się wyłącza i czeka se aż ostygnie. Ponieważ taka sytuacja lekko mnie w..ia, postanowiłem nabyć coś naprawdę krzepkiego. Zaznaczam, że mój budżet jest skromny, ponieważ nadwątliłem go zakupem kolumn, tak więc eee ... chciałbym dużo , dobrze i tanio ... :)) Dlatego nastawiam się raczej na zakup jakiegoś wiekowego straszydła, niż na pachnące nowością, błyszczące cacko z kompletem złoconych gniazd...

Na razie obczajam licytację takiego cudaka z Allegro;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziękuje za udział w dyskusji i porady.

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

JAK COŚ TAKIEGO WYGRZEBAĆ WŚRÓD UŻYWEK NA ALLEGRO ? Zacznę od problemu, który wywołała u mnie zmiana kolumn na prądożerne (trójdrożne i 4 omowe) Linny AV5140. Obecny wzmak wprawdzie nadal gra z nimi bardzo ładnie, ale jak dam "więcej czadu" (tzn zrobię tak trochę bardziej koncertowo, choć nie jak na weselu w remizie), grzeje się i ... PYK! - włącza się zabezpieczenie - a wzmak się wyłącza i czeka se aż ostygnie. Ponieważ taka sytuacja lekko mnie w..ia, postanowiłem nabyć coś naprawdę krzepkiego. Zaznaczam, że mój budżet jest skromny, ponieważ nadwątliłem go zakupem kolumn, tak więc eee ... chciałbym dużo , dobrze i tanio ... :)) Dlatego nastawiam się raczej na zakup jakiegoś wiekowego straszydła, niż na pachnące nowością, błyszczące cacko z kompletem złoconych gniazd...

Na razie obczajam licytację takiego cudaka z Allegro;

http://allegro.pl/hitachi-hca-8000-hitachi-hma-8500-i4368145887.html

Z góry dziękuje za udział w dyskusji i porady.

jakbyś jakieś używane AMC (nie z tych najtańszych wypierdków, tak koło 100W) znalazł byłoby bardzo ok

Dobry sprzęt ale wiekowy.

No tak, ważne żeby nie był naprawiany u kowala. Mam za sobą 1 dniową przygodę z Kenwoodem 801- grał nierówno i grzał się okrutnie z 1 strony. Po oględzinach wyszło, że jakiś majsterklepka wstawił nieoryginalne tranzystory na 1 końcówce mocy ... Sprzedający okazał się w porządku i oddał kasę. Jednak to pokazuje, jak łatwo trafić na minę ...

Hej,

Zobacz jeszcze ten:

Ukryta Zawartość

Ponegocjuj cenę :)

Poszukaj jeszcze Dual CV 440 lub 441

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wziąłbym tego, nieco droższy, więc musisz uzgodnić z Wilmą albo Betty, ale warto:

Ukryta Zawartość

Albo tego jeszcze lepiej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Skurczybyk

Już go obczajałem, ale to sama końcówka, czyli muszę dokupić pre (a nie mam o nich zielonego pojęcia). Razem będzie więc kosztować conajmniej 1,5 tys.,a za 1,3 miałbym np tego;

Ukryta Zawartość

>Mario77

NAD chyba nie , kiedyś słuchałem NAD 314 i strasznym suchotnikiem mi się wydał. Zresztą, teraz mam chyba niewiele słabszą integrę ;)

PS Z Wilmą nie muszę uzgadniać, bo mam osobną grotę na hałasowanie i mojej lubej to nie przeszkadza co tam wstawię ;)

Ukryta Zawartość

Może coś takiego

Ukryta Zawartość

A jak chcesz porządnie łoić i ma to grać to może Krell KAV300i ?

Ukryta Zawartość

Może coś takiego

Ukryta Zawartość

A jak chcesz porządnie łoić i ma to grać to może Krell KAV300i ?

eee, nie da rady ... niestety ... Wilma wprawdzie nie będzie się krzywić, jak kupię jakieś paskudztwo, ale pilnuje dobrze kuferka z dutkami ;) Takie cuda powyżej 2kzł to może w przyszłym roku. I tak ma luba kolumny dopiero co ledwo zaakceptowała, a ja tu zaraz, że wzmak (ups, sorki - WZMACNIACZ) nie wyrabia i trza zmienić. Na razie więc jakąś dość tanią "przejściówkę" potrzebuję.

Ukryta Zawartość

Pioneer z serii 7x7 . Nieco przygaszony z podpompowanym basem ale łupać będzie .

7x7 nie słyszałem ale tani i mocny jest też Pioneer A-616 MARK II do łupania idealny ma kopa i basisko reszta tez ok w tej cenie :) Albo 656 już nie pamiętam dokładnie jaki to był model ale chyba oba dają radę ;)

to juz lepiej jakiegos soniaka w tej cenie, moze kenwood ka1100, rotel990bx w zależysci jakiego dzwieku szukasz

Hm, dźwięk jakiego szukam powinien być energetyczny, transparentny, naturalny. Nie zależy mi na wyeksponowanym basie, bo słyszę, że te kolumny dostarczają go dość. Jak widzę na zdjęciach z ich aplikacjami to często podłączano do nich jakieś potwory-monobloki, czyli zasadą jest,że im więcej da im się "prądu" tym lepiej. Używany przeze mnie Arcam 9 jest dobrym i dość wydajnym wzmakiem, tylko czasami teraz nie wyrabia. Mimo to wolę słuchać go nadal, zapodając Ketha Jarreta albo Gentle Giant, niż aplikować jakiegoś bumboxa tylko po to, żeby wysłuchać raz w miesiącu w koncertowych warunkach płyty Behemotha ...;)

656 ma chyba 95w dla 4r mysle ze autor watku szuka czegos mocniejszego i stabilniejszego.

Nie wiem którego słuchałem to pewnie był 616 MKII bo targał jakieś kolumny koncertowe aż chciały wyskoczyć z obudowy a grał na godzinie 13 pomieszczenie ok 35m2 :) Z Sony miałem 570ES i 690ES też nie były złe ale już o tej godzinie mi się nie chce o nich pisać :)

Ehh, zainteresowałem się już paroma sprzętami wystawionymi na Aledrogo, niestety, na moje dociekliwe pytania o ich stan techniczny, bezawaryjność, dostałem tylko jedną uczciwą odpowiedź, że " końcówka mocy była spalona i po naprawie jest nieoryginalna (czytaj - naprawiona częściami które jakiś majsterklepka znalazł w szufladzie i mniej więcej pasowały). Pozostali oferenci politycznie milczą, co może świadczyć o tym, że czekają na mniej upierdliwego jelenia ...

Nie ma czegoś takiego jak Mocny, dobry a tani wzmak .

Albo są ładne , ładnie grające albo mocne . Połączenie tych trzech albo i dwóch cech można znaleźć w okolicach od około 4000 - 5000zł w sprzęcie używanym .

Hm, dźwięk jakiego szukam powinien być energetyczny, transparentny, naturalny.

Namiastkę tego da Ci Pioneer 550R . Jest żywszy , bardziej przejrzysty od serii 6x6 czy 7x7 .

Arcam 9 to dobry wzmak. A firma bardzo popiera bi-amping, więc może znajdziesz gdzieś używaną końcówkę 9p lub 10p i razem powinno być dużo lepiej. O ile te kolumny mają podwójne wejścia oczywiście.

ha, MAJĄ POTRÓJNE!! Linn sugeruje więc tri-amping ... Może rzeczywiście tak zrobię, czekam więc, co się pojawi.

a możę cóś takiego :)

Ukryta Zawartość

tylko pytanie co jest w środku? :) i jak się nie sprzeda za pierwszym razem może uda się jeszcze utargować :)

Ukryta Zawartość

Widzę takiego HK;

Ukryta Zawartość

Brzydki jak nocnik, ale dual mono, mocny. Sprzedawca zapewnia, że nie grzebany - poza tym to przedsiębiorca, mam więc prawo zakup zwrócić.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.