Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-8700

lisek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,jestem posiadaczem Pioneera pd 8700 i mam taki problem , gdy podłącze słuchawki do gniazda CD i zjade potencjometrem do końca na min to i tak w słuchawkach jest dżwięk ,jak to rozumieć ,może coś żle robie ,winnych CD Pioneera przekręcałem na min i była cisza ? zaznacze może jedno poprzedni właściciel wcale nie używał tego gniazda do słuchawek ,prosze doświadczonych kolegów ,lub posiadaczy tego modelu o porade .

No ale co się dziwisz. Piszesz że poprzedni właściciel nie używał tego gniazda. Mogło tak być albo najzwyczajniej pali głupa i cieszy się że sprzedał trupa. Zapewne potencjometr do wymiany. Przecież ten odtwarzacz ma ze 25 lat i nie czarujmy się nawet wtedy nie był to szczyt tylko zwykły sprzęt raczej średnich lotów.

Pozdrawiam,Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Przecież ten odtwarzacz ma ze 25 lat i nie czarujmy się nawet wtedy nie był to szczyt tylko zwykły sprzęt raczej średnich lotów.

Pozdrawiam,Paweł

Nie niszcz mu swiata. Naczytał sie na forum jak to wszystko co stare jest hi end a nowosci to plastik a Ty go tak ostro uswiadamiasz :)

Wyczyść potencjometr i mu powinno przejść jak nie to napisz wymyślimy co dalej. Nawiasem mówiąc dziwny to model bo ma płytkę DAC do najwyższej klasy CD a wlutowali tylko garstkę elementow. Takich rozwiązań jak np. podwójna stabilizacja do analogu najpierw na ukladzie scalonym a potem na elementach dyskretnych to nawet PD-95 Pioneera nie miał, a taka jest płytka w tym PD 8700 tylko nie obsadzona elementami.

W trakcie usuwania konta.

w tym Pioneerze 8700 jest potencjometr ALPS 20k na silniku i trzeba go sprawdzić , psiknąć do srodka spirytusem, izopropanolewm czy jakims preparatem i pokręcić, może sie masa odczepiła. Tańsze modele np 7700 miały wtedy dużo gorszą cyfrowa regulacje głośności a dzisiaj marketing spowodował że robi się taniej i gorzej a kupiec myśli że ma lepiej nowocześniej . Moj ma te same latka i nic nie trzeszczy działa jak nowy a nie pamiętam abym czyścił.

najlepiej pogadam z jakimś elektronikiem , niech sprawdzi co potrzeba i zobaczymy ,i tak z tego gniazda prawie nie korzystam , poprzedni właściciel nie kozystał wcale .

a może to tak być ,że jak był wcale nie używany ,to może w srodku jest zapieczony lub posklejany ?

Gość rydz

(Konto usunięte)

I o to chodzi , słuchaj sobie bo to dobry CD , tak samo jak najniższy z serii 7700 , bo te Cedeki mają to coś , co je wyróżnia dziwiękowo od reszty budżetówki.

P.S. I gó...no mnie obchodzi co sobie kto na temat tych odtwarzaczy myśli.

I o to chodzi , słuchaj sobie bo to dobry CD , tak samo jak najniższy z serii 7700 , bo te Cedeki mają to coś , co je wyróżnia dziwiękowo od reszty budżetówki.

P.S. I gó...no mnie obchodzi co sobie kto na temat tych odtwarzaczy myśli.

w pomiarach tych 1 bitowych Pioneerow nie widać w odóle zniekształceń THD, są poniżej poziomu szumu odtwarzacza to chyba podstawowa sprawa oprócz świetnego mechanizmu i lasera.

Masz racje , i popieram te sprzęciki mają dusze i wspaniały wygląd

Z tym się w pełni zgodzę . Dlatego mam i raczej nigdy nie sprzedam PD 9700 . Miałem masę i mam kilka klocków z tamtych lat bo właśnie mają to coś .

nie mówiąc już o wspaniałym Dżwięku ,te obecne do pięt im nie dorastają

Tu się akurat mylisz . PD 9700 jest dużo , dużo lepszym odtwarzaczem od PD 8700 a gra na poziomie ( nawet nieco gorzej ) od obecnie produkowanego Denona DCD 720AE który nowy kosztuje tyle ile zadbany PD 9700 . Wizualnie tez jest to bardzo ładny odtwarzacz .

Masz racje , i popieram te sprzęciki mają dusze i wspaniały wygląd ,wcześniej miałem PD-8030 .

Z pewnoscią porównywałes tego pioneera z kilkoma współczesnymi cdkami :)

Tu się akurat mylisz . PD 9700 jest dużo , dużo lepszym odtwarzaczem od PD 8700 a gra na poziomie ( nawet nieco gorzej ) od obecnie produkowanego Denona DCD 720AE który nowy kosztuje tyle ile zadbany PD 9700 . Wizualnie tez jest to bardzo ładny odtwarzacz .

Znów ktos psuje pompowanie pioneera wzniosłymi słowami jak "legenda" i "walcuje cały współczesny plastik" hehe

Masz racje , i popieram te sprzęciki mają dusze i wspaniały wygląd ,wcześniej miałem PD-8030 .

Witam

Kolega oczywiście żartuje ? Pioneer PD-8030 to największy szrot jakiego miałem ( a miałem dwa srebrny i czarny). No ale skoro tutaj chodzi o wygląd to oczywiście zgadzam się .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.