Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do JBL ES80

Krabator

Rekomendowane odpowiedzi

W jakm budźecie moźemy się poruszać?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z upustem klubowym trochę powyżej założonego budżetu, ale moim zdaniem warto - NAD C316 BEE. Pomimo niezbyt dużych mocy na papierze, jest to bardzo wydajny wzmacniacz, który powinien idealnie sprawdzić się w połączeniu z Jbl.

Jeśli jest taka moźliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z upustem klubowym...

To jak to jest, czyli nie trzeba wykupować abonamentu audiostereo, żeby dostawać te upusty klubowe ? Czuje się oszukany.

Potrzebuje pomocy w doborze wzmacniacza zintegrowanego do kolumn JBL ES80. Zalezy mi na dobrej selektywnosci w polaczeniu z tymi kolumnami. Slucham metalu i ciezkiego rocka. Z góry dzieki za pomoc :)

Za wiele tej selektywności nie wyciągniesz z tych kolumn, ale najlepsza opcja, którą możesz podratować sytuację, to jakiś wysoki model Nada. Jak chcesz dodać ciepła i nasycenia w dźwięku to najlepiej starszy model 3140, 3240PE, 3060, 3080, 3400. Można też dokupić końcówkę mocy Nad 2600A lub podobną z serii 2xxx, do tego przedwzmacniacz. Za przedwzmacniacz może też robić kupiony za bezcen tani wzmacniacz Nada, z wyjściem pre out. Jak chcesz integrę nowszą to Nad c35x lub wyższy model c37x.

Ten Nad w dobrej cenie. Popytaj dokładniej o stan, czy nie grzebany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

es80 to fajne kolumny szczególnie do rocka miałem okazję ich posłuchać, bas jak dzwon, gratuluję wyboru, proponuję ci tego nada kiedyś grałem na nim z jbl e90 i spokojne je napędzał, nowszy od 370, chociaż 370 też jest niczego sobie

Ukryta Zawartość

gdybym był na Twoim miejscu dozbierałbym i kupił tego nadzika, ja go mam od paru lat i jest super w sam raz do Twoich kolumn

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

es80 to fajne kolumny szczególnie do rocka miałem okazję ich posłuchać, bas jak dzwon

Przepraszam kolegę ale jeśli ES80 ma bas jak dzwon, to kolega jeszcze tak na prawdę nie wie co to jest naprawdę dobry bas. To tak tylko na marginesie.

ES80 ma bas jak dzwon, to kolega jeszcze tak na prawdę nie wie co to jest naprawdę dobry bas.

Napisał, że bas jak dzwon a to przecież nie jest synonimem dobrego basu. Co najwyżej mocnego.

zależy do czego ten bas ma być, bo jak do metalowej perkusji to w tych es80 jest jak dzwon a do plumkania to prawda niekoniecznie a kolega to chyba metalu słucha a poza tym szuka wzmaka a nie kolumn więc po co ta ocena kolumn?

Napisał, że bas jak dzwon a to przecież nie jest synonimem dobrego basu.

Altusy też maja bas jak dzwon - płytki, kartonowy, stukający ale jak dzwon. Za taki bas to ja dziękuję.

zależy do czego ten bas ma być

Bas jest basem i ma być niski, kontrolowany i precyzyjny, nie ważne czy to ROCK, czy inny rodzaj muzyki. Dobry system gra dobrym basem przy każdym rodzaju muzyki nie tylko przy jednym gatunku.

Altusy też maja bas jak dzwon - płytki, kartonowy, stukający ale jak dzwon. Za taki bas to ja dziękuję.

Bas jest basem i ma być niski, kontrolowany i precyzyjny, nie ważne czy to ROCK, czy inny rodzaj muzyki. Dobry system gra dobrym basem przy każdym rodzaju muzyki nie tylko przy jednym gatunku.

kompletnie się nie zgadzam, słuchałem systemów rekomendowanych za ponad 100 tys. i na poczciwym Vaderze brzmiało to tragicznie ten bas precyzyjny i kontrolowany jak kolega pisze zabrzmiał jak jarmarczny bębenek. Drogie systemy często nie grają rocka a tym bardziej metalu ponieważ muzyka ta zwykle nie jest nagrywana w audiofilski sposób, do takiej muzyki kolumna ma miec zacięcie estradowe a jbl takie wlaśnie są dlatego ostra muza się na nich sprawdza. dla przykładu kiedyś mialem kolumny triangle altea i powiem że w klasyce były wybitne ale rock to była tragedia

kompletnie się nie zgadzam

Kolego ja nie piszę o drogich systemach tylko o dobrze dobranych elementach całego systemu. Można zrobić system za 100tyś, który będzie grał przeciętnie i system dobrze dobrany za 30tyś, który zagra o kilka klas lepiej jak ten za 100tyś, w każdym rodzaju muzyki. Jednak biorąc pod uwagę, że ES gra po prostu słabo basem to w tym aspekcie nic mądrego tu nie wymyślimy. Można w adekwatnej cenie kupić kolumny o lepiej grające pasmem dolnym jak i resztą pasma.

kompletnie się nie zgadzam, słuchałem systemów rekomendowanych za ponad 100 tys. i na poczciwym Vaderze brzmiało to tragicznie ten bas precyzyjny i kontrolowany jak kolega pisze zabrzmiał jak jarmarczny bębenek. Drogie systemy często nie grają rocka a tym bardziej metalu ponieważ muzyka ta zwykle nie jest nagrywana w audiofilski sposób, do takiej muzyki kolumna ma miec zacięcie estradowe a jbl takie wlaśnie są dlatego ostra muza się na nich sprawdza. dla przykładu kiedyś mialem kolumny triangle altea i powiem że w klasyce były wybitne ale rock to była tragedia

Naprawdę uważasz że to są kolumny "najlepsze" do rocka ? Piszesz trochę tak, jakby liczył się tylko styl brzmienia a jakość tego dźwięku nie miała kompletnie znaczenia. Altusy też się nadają dobrze do rocka, tylko co z tego skoro jakość jest poniżej krytyki ? Jeśli myślisz że wszystkie kolumny dobrej klasy to plumkacze to jesteś w błędzie, albo nie słuchałeś właściwych modeli. Pierwsze z brzegu - z najbardziej popularnych, tanie modele - Klipsch, Magnat - wystarczy porównać do JBL, gdzie jest lepszy bas, wykop i dynamika, przy okazji jakość dźwięku.

dobra nie ma sensu się spierać, słuchałem kiedyś es80 i perkusja wymiatała lepiej niż np na paradigm czy focal, system którego słuchałem za ponad 100 tys muzykę relaksacyjną i elektroniczną zagrał bajecznie, nigdy wcześniej takiego efektu nie słyszałem natomiast metal wypadł na tym fatalnie. Nie twierdzę że es80 to najlepsze kolumny na swiecie ale do łojenia się nadają. Nie wiem na ile obiektywne są testy w prasie audio ale tam bas zebrał wysokie noty. Poza tym jak pisałem po co założycielowi watku mieszać w głowie z kolumnami przecież szuka do nich wzmacniacza i lepiej skupić się na tym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.