Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc - zafiksowałem się (głośniki do 400zł)

by20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zafiksowałem się na znalezieniu dobrych głośników do 400zł.

Przetestowałem Genius 2.0 SP-HF1800A - zupełnie nie podobal mi się dźwięk.

Podobaly mi się modecom mhf60u, ale coś w nich buczalo gdy bass byl ustawiony na min.

Teraz wzialem EDIFIER R1600T III do sprawdzenia. Mam kartę dzwiekowa :zintegrowana HD relatek.

Stoją blisko ściany - mają bass reflex z przodu, więc to chyba nie stanowi problemu i znów coś jest nie tak...

1. Pierwsze wrażenie -Wyraźniej grają przy wyższej głośności - niestety. Dźwięk jest jakby przytłumiony.

A jednocześnie dają po uszach i nie chodzi o głośność, raczej o rodzaj ciśnienia. Głośniki są 70 cm od mojej twarzy- tak slucham kiedy pracuje przy kompie. Kiedy ogladam filmy odleglosc jest 120cm

Zastanawiam się, czy to kwestia przyzwyczajenia czy może są za duże, nie nadają się tak bliskiego słuchania,

2. Delikatnie syczą nawet jesli się je wyciszy. Im głośniej, tym głośniej syczą. Czy to jest normalne :(?

3. Jeśli nie te, to nie wiem już które. Czy jest coś co w tej cenie będzie grało wyraźnie, nadawało się na małe biurko, raczej bliskiego, cichego słuchania? pomóżcie proszę tylko nie doradzajcie mi solo 6c (za małe biurko, blisko ściany).

Skoro nie masz miejsca na lepsze głośniki i w sumie ich nie chcesz (solo 6c, edifier r2600) to z mniejszych 2.0 jest tylko MC-SHF80 .Na Twoim miejscu wziąłbym jakiś fajny zestaw 2.1, edifier c3 zbierają super opinie.

r1600tiii miałem, są malutkie, moje nic nie syczały dopiero na 100% głośności. Na integrze grały bardzo słabo jak za tę cenę, po wymianie na lepszą kartę było dużo lepiej ale i tak je wymieniłem bo mi nie pasowały. W tej sytuacji stawiałbym tylko na c3.

Twoim miejscu wziąłbym jakiś fajny zestaw 2.1

Hehe niezły żart;]

Nie zawracaj sobie głowy pierdziawkami do komputera, lepiej troszkę dołożyć pieniędzy i złożyć sobie używane monitorki + używany wzmacniacz. Taka kombinacja zawsze będzie lepsza, nawet na integrze.

Hehe za 400 zł to naprawdę pokupuje takiego sprzętu, że będzie mógł stadiony nagłaśniać, na dodatek na biurko gdzie mu nic nie wejdzie i ledwie się mieszą malutkie r1600tii , chłopie czytaj temat a nie nabijasz bezsensowne posty powtarzając to co każdy. To są własnie największe żarty.

Panowie, proszę zamiast się kłócić doradźcie.

Zauwazylem, ze jesli ustawie glosniki na cicho (pokrętłem na głośniku) a głośnosc w windowsie z kolei na glosno to szum jest bardzo niski. Powiedzialbym, ze do zniesienia.

Co nie zmienia faktu, że jest i to niezależnie od tego czy są podłaczone do kompa czy nie - jest tak samo.

Sprawdzalem je na 3 kartach dzwiękowych. Zintegrowanej Realtek HD audio. Sound blaster live 5.1 oraz Sound blaster Xfi gamer.

Za każdym razem bylo tak samo. Poza tym, mam wrazenie, ze to nie sa glosniki do sluchania z tak bliska a na pewno lepiej się ich słucha gdy są glośniej a nie o to mi chodzilo.

Ile musialbym wydac, zeby spelnic warunki i uzyskac dobra jakosc?

Ale przecież tak właśnie masz używać głośników, windows 100% i regulacja na kolumnie. Ogólnie edifiery wszystkie gdy grają cicho to grają dość słabo, a każdy ich model ma podobne brzmienie więc celowałbym w inną firmę. Nie masz mniejsca na nic lepszego więc kup cokolwiek byle grało w takim razie, coś tańszego może skoro edki r1600tiii Ci nie odpowiadają a 6c są za duże. Według mnie za dużo oczekujesz od głośniczków za 400 zł. Kolega ma r1900tii i po odsłuchu również nie byłem zachwycony. Mniejszych 2.0 już nie znam. Jak wymienisz r1600tiii na coś innego rownie małego to też nie będzie lepiej grać. Zostaje Ci 2.1 lub ogarnięcie miejsca na coś większego.

Hehe niezły żart;]

Nie zawracaj sobie głowy pierdziawkami do komputera, lepiej troszkę dołożyć pieniędzy i złożyć sobie używane monitorki + używany wzmacniacz. Taka kombinacja zawsze będzie lepsza, nawet na integrze.

Niestety muszę potwierdzić. 400 złotych i "dobre" wyklucza się nawzajem. Jedynie rozwiązanie w tej cenie to DiY. N.p. Dayton RS125 który gra całkiem przyzwoicie w obudowie 8 litrów i do tego jakaś metalowa kopółka z niżeszej półki. Za 400 złotych zawsze będzie coś nie tak.

Ale spróbuj Logitech Z623. Nie wiem tylko czy dostaniesz je za 400 złotych.

To ile muszę wydać na glośniki spełniające powyższe oczekiwania?

Dobra jakość, do postawienia przy ścianie, mało miejsca, do słuchania z 70cm i 1,20 m (filmy).

Raczej do cichego słuchania, ale żeby grały wyraźnie.

Żadne DIY, zewnętrzne wzmacniacze itp. Tylko głośniki, monitory (chociaż odradzają mi na co dzień) czy co tam spełni powyższe warunki.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.