Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny mission m34 czy B&W 309??

sbs

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem poczatkujacym audiomaniakiem, sluchalem wielu kolumn i najbardziej do gustu przypadly mi wlasnie m34 i 309, moze w 34 jest wiecej basu, obie tez sa w podobnej cenie. Moje pytanie czy ewidentnie ktoras z kolumn czyms sie jeszcze wyroznia pozytywnie lub negatywnie, moze jakies inne uwagi np w stylu . "po miesiacu odpada glosnik" ;) ??

Z gory dzieki za odpowiedzi, kazda opinia mile widziana

pozdro.

https://www.audiostereo.pl/topic/11338-kolumny-mission-m34-czy-bw-309/

mam B&W 309 - sa to bardzo uniwersalne kolumienki, ale z nastawieniem raczej na budowanie KD niż stereo (jak mówią inni), przyzwoicie wykonane o bardzo przyjemnych wrażeniach podczas odsłuchu. Z tym modelem Missiona nie miałem do czynienia więc się nie wypowiem.

co do B&W polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro prosisz o opinię: moim zdaniem M34 to najlepszy głośnik do 2kzł, a może nawet do 3kzł. Szkoda, że mało osób go zna, więc trudno o "uśrednione" opinie. Moja jest właśnie taka.

Pozdr.

Jeżeli masz 18m2, to być może wystarczyłyby nawet M33, bo M34 basu mają sporo. Nie porównywałem ich bezpośrednio z B&W 309, lecz z B&W 602s3 (szczerze mówiąc , gdy chciałem przesłuchać 309, sprzedawca powiedział mi " panie, szkoda czasu, weż Pan od razu na tapetę 602 bo są ewidentnie lepsze...).

M34 to bardzo żywiołowy głośnik, basu jest sporo, ale z moim ONKYO był krótki, zwarty i na temat. Góra jest detaliczna, ale inaczej niż w B&W 602, nie męczy, jest jej "dużo ale miękko".No i dzwięk oderwał się od głośników. Bardzo mi się te głośniki podobały i już..już płaciłem, kiedy...no ale to już inna historia.

Pozdr.

Tannoy fusion 4 fajnie gra, zwłaszcza w tej cenie. Chyba lepiej niż stara seria Mercury. Ma tylko jedną wadę - mission m34 kosztuje tyle samo a gra moim zdaniem jeszcze lepiej.

Pozdr

Moim zdaniem, bierz Mission. Po miesiacu obcowania z B&W, a pewnie duzo wczesniej, zauwazaysz, ze graja one sucho, ostro i agresywnie. W ogole nie rozumiem peanow w prasie na temat niskich serii B&W. Wedlug mojego gustu, prawie kazda konstrukcja innej firmy w podobnej cenie brzmi o wiele lepiej (AA, AE i inne).

dziekuje wszystkim za wypowiedzi, faktycznie jednak sklaniam sie w strone mission,

ale

podobno beda dostepne znowu w Polsce w listopadzie, braklo czy cos ... ? :(

wiec pozostaja mi kolejne 2 miechy bez kolumn, masakra

pozdr. Seba

• 7 miesięcy później...

Dyskusja na temat obu tych zestawow pewnie juz jest nieaktualna, ale moze moja opinia komus pomoze w wyborze... Otoz obie kolumny mozna kupic za podobne pieniadze, jednak kazda z nich zupelnie inaczej brzmi. Osobiscie polecam Missiony M34i glownie dlatego, ze bas schodzi nizej ale jest szybki i nie ciagnie sie po pomieszczeniu, natomiast w 309 jest go malo i jest odrobine suchy. Srednica wydaje sie byc przyjemniejsza w Bowersach (chociaz czasem sprawia wrazenie beczkowatej) ale to glownie dlatego ze jest odrobine cofnieta i nie dominuje na reszta pasma co czasem mozna dostrzec w M34i (przy czym chyba dzieki tej srednicy M34i staja sie bardziej przestrzenne). Gora w Missionach jest lekka ale wyrazna, przyjemna i ciepla, natomiast w Bowersach nieco za ostra. Jednak to co najbardziej podobalo mi sie w Missionach - oprocz ich przestrzennosci i dynamiki - to to ze dzwiek jakby oderwal sie od glosnikow oraz ich znamienny cieply charakter, szczegolnie w przypadku wokali (np. Sting). Oba zestawy byly niewygrzane, wiec moze ich wady, ktore wymienilem znikna po wygrzaniu - czego jestem pewien co do Mission M34i - po prostu z kazda godzina grania staja sie doskonalsze:).

• 2 tygodnie później...

Witam szanownych kolegów,jest to m ój pierwszy wpis na tym forum i nie otatani.Odświeżam ten wątek ponieważ czekam na dostawę mission m 33.Domniemam ,że jesteście już osłuchni ze swoimi mission^ami i proponuje,aby zamieścić recenzje w dziale opinie.To się bardzo przydaje,zaręczam.Mam też pytanko,czy w 17mkw mission m33 się sprawdzą ?I ogólnie czy posiadacze tych kolumn mogłiby coś na ich temat powiedzieć?

Pozdrawiam Wszystkich z forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.