Jump to content
IGNORED

Ableton 9 trial a Akai MPK mini

BmBn_WrK

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Dostałem w prezencie

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście gdyby się okazało, że na prawdę jest to urządzenie typu PLUG&PLAY i działa bez problemu po podpięciu to nie byłoby frajdy :)

Planuję działać na laptopie ze zintegrowaną kartą dźwiękową. Zainstalowałem ASIO. Ściągnąłem trial Ableton 9 i teoretycznie wszystko jest jak być powinno. Edytor do Akai zainstalowany, pady reagują.

Jednak nie działa.

Obejrzałem pierdylion tutoriali, czytałem fora, poradniki i nie wiem co jeszcze może szwankować.

W Abletonie jest dźwięk z klawiatury, rozpoznaje MPK, in/out jest ustawione jak trzeba (chyba) ale nie bangla.

Z tego powodu parę pytań:

1. Czy może być to wina kiepskiej karty dźwiękowej? Oglądałem karty zewnętrzne ale wolę zapytać zamiast nie potrzebnie kupować (chociaż prędzej czy później to zrobię).

2. Czy w 30 dniowy trialu Abletona wszystkie funkcje są dostępne? Czy nie ma ograniczeń w obsłudze takich kontrolerów ze względu na wersję testową?

3. Co ewentualnie powinienem jeszcze sprawdzić? Jakie są najczęstsze powody takich sytuacji? Czy powinienem coś dokupić lub doinstalować?

Będę wdzięczny za wszelkie rady.

Jeżeli znajdzie ktoś kto działa na takim sprzęcie i jest z Warszawy to chętnie się spotkam w celu skonfigurowania urządzeń. Oczywiście się odwdzięczę - do ustalenia na prv.

Pzdr!

Hidden Content

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.