Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki w 20mkw ? 10k zł

maciek36

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Noszę się z zamiarem wymiany sprzętu.

Pokój docelowy jeszcze nieznany, ale zakładam, że będzie to pewnie ok 20mkw. Może więcej jeśli będzie aneks, ale oby nie.

Chciałbym aby to były kolumny podłogowe najlepiej 3 drożne. Pytanie, czy takie kolumny nie będą się "dusić" w takiej kubaturze.

Zmieniając sprzęt po prostu szukam lepszego dźwięku w każdym aspekcie vs aktualny system, który przyznam bardzo mi się podoba.

W moich Paradigmach czasem denerwował mnie brak kontroli przy większej ilości dźwięków, trochę bas zbyt mało precyzyjny. Ale też oczywiście szukam progresu w przestrzeni, wokalach kobiecych które uwielbiam,

Marzeniem moim była Cremona M, ale podobno zdecydowanie za duże do 20mkw.

Na allegro do kupienia jest AP VIRGO V. Czy one też są za duże do 20mkw ???

Podsumowując szukam kolumn podłogowych do 20mkw, najlepiej używane do kwoty max 12-13tyś zł. Cremona M to wyjątek, jako spełnienie marzeń :D Tutaj nawet dźwięk musiałby być jaki jest.

Dzięki

AP wymagają przestrzeni dookoła więc 20m raczej odpada .

Pomyśl nad serią R Kefa .

Już R300 są świetne a im wyżej tym lepszy bas . Sa niezwykle precyzyjne ( nie będzie dosładzania polipropylenu ale są bardzo neutralne ) i mają bardzo niskie zniekształcenia .

Ze względu na ich budowę można je wcisnąć tam ( przy ograniczonym miejscu ) gdzie inne kolumny nie zagrają .

hmmm, to znaczy, że Virgo V jest o tyle większą kolumną ??

Virgo II ok, o III czytałem średnie opinie. V podobno już zupełnie inna klasa.

wychodze też z założenia, że jeśli już mam zmieniać moje kolumny to na coś zdecydowanie, zdecydowanie lepszego, a nie trochę do góry trochę w bok.

dzięki!!!

jeszcze w temacie AP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy to nie jest jakaś super okazja ??? Porównując z innymi ofertami na allegro ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Problem w tym, że nie będę miał salonu większego niż 20-22mkw i to jest problem. One są podobno za duże.

cyt.

"Cremona M, czyli zmodyfikowana Cremona, to głośnik, który korzysta z tych samych możliwości technologicznych co Elipsa, jednocześnie celując w osiągnięcie nowych poziomów wtajemnicznia w odtwarzaniu dźwięku. Najlepsze komponenty, w szczególności w odniesieniu do głośnika średniotonowego z włókien drzewnych – razem z topologią zwrotnicy, która pozostaje wierna zasadzie jak największej prostoty, pozwala temu głośnikowi, na błyskawiczne zaprezentowanie, przejrzystości, naturalności i kontroli na niskimi częstotliwościami, a nawet pozwala instalację w małych pomieszczeniach. Niesamowite „equlibrium” brzmienia ustawia Cremona M na szczycie zdolności muzycznych."

http://www.sonus-faber.pl/kolumny-podlogowe-sonus-faber-cremona-m.html

Zdecydowałem się jednak na AP Virgo 5. Cena o połowę mniejsza (używane), a i opinie mniej kontrowersyjne vs Cremona M.

W tym momencie więc szukam wzmaka do tych kolumn i cd. Ma to być sprzęt docelowo przejściowy, ale będzie musiał mi towarzyszyć pewnie z rok, albo 2 lata.

Myślę aby na wzmak wydać do 5k, a na cd do 2k. Oba używane.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Czy Ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się odnośnie Virgo 5 i ich zapotrzebowania na prąd ??

Lubię bardziej granie wyraziste niż plumkanie, sporo muzyki filmowej z wieloma dźwiękami, więc kontrola musi być.

Kusi mnie np Electrocompaniet ECI3, jest aktualnie do kupienia, może jakaś lampa ???? Pytanie tylko, czy taki wzmak da radę ?

Prosiłbym o kilka słów porad co i jak, nawet linków do aktualnych klocków na sprzedaż. Raczej więcej niż 4000 nie planuję wydać

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.