Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem zdruzgotany :)

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję wracać wczoraj z Hamburga - pomijam już fakt tego że w mieście wszyscy elegancko 50 km/h ładne wpuszczanie innych użytkowników, żadnego zajeżdżania drogi itp. Później w drodze do PL zadbane autostrady choć część w remontach. Jechałem sobie tak beztrosko po tych drogach - zwykł nuda. No i w końcu wjechałem do Polski na A18 w stronę Wrocławia. Ja nie wiem jak przez tyle lat nikt nie wyremontował tego 70 kilometrowego odcinka. To jest normalnie wstyd i siara dla Polaków jak ludzie z innych krajów jadą tą drogą np do Krakowa czy Wrocławia. Po tym odcinku najlepiej widać jakim Bantustanem jesteśmy że nie potrafimy wyremontować tego kawałka autostrady. W przypadku tej drogi chodzi o prestiż - efekt jest taki jakbyśmy z drogi wjechali na jakieś pastwisko. Nie wiem czy nie lepiej było by zamknięcie tego w cholerę i puszczenie ruchu ta jedna nitką, może przestaną się urywać ludziom koła a z ciężarówek przestanie wypadać towar

• Redaktorzy

Straszne. Ale pretensje do Hitlera, bo to jest autostrada zbudowana w latach 1936-38. Naprawa tego odcinka ma być ukończona do 2015 roku. Do tego czasu pewnie lepiej jeździć do Wrocławia inną drogą. A co do bantustanu, to jest on zwykle w umyśle patrzącego.

Masz kasę ? To zapłać za remont.

To taki żarcik czy na serio piszesz ? - Priorytetem dla rządu powinno być wyremontowanie czegoś za co muszą się wstydzić wszyscy Polacy.

Ale tamtedy sie nie smiga:)

Nastepnym razem jedz na drezno :) Nim sie zorientujesz bedziesz juz pod Wroclawiem:)

Ja jestem z Jeleniej Góry więc przez Drezno to muszę się tłuc wiochami przez gąszcz fotoradarów i HGW czego jeszcze.

Straszne. Ale pretensje do Hitlera, bo to jest autostrada zbudowana w latach 1936-38. Naprawa tego odcinka ma być ukończona do 2015 roku

Ja czytałem na Wyborczej, że nie jest przewidziany remont tego padła w latach 2014-2020.

Fajne, to moje miasto, prawda? ;)

Piękne miasto, zadbane bardzo, ładne nowoczesne budynki. dawno nie byłem w Niemczech, ale zaskoczyło mnie ta kultura jazdy gdzie dla każdego, szybkiego czy wolnego jest miejsce.

Biedni zwłaszcza ci lekarze...

Jak już się odkuli na skrobankach to na stare lata sumienie nagle im wyrosło.

A wracając do drogi - to rzeczywiście skrajna głupota, że coś takiego jest przy samej granicy. No chyba, że od razu na wstępie chcemy przyjezdnych pozbawić wszelkich złudzeń.

W takim razie proponuję jeszcze umieszczenie banerów w różnych językach o treści "Witamy w Polsce! Polska to dziki kraj".

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Noż przecież po kolei robią. Nie ma tak, że się na cały kraj nakłada takie wielkie urządzenie, a potem zdejmuje i wszystkie drogi są od razu zrobione. Każdy może powiedzieć, że droga która jest w pobliżu niego powinna być zrobiona w pierwszej kolejności, ja też życzyłbym sobie żeby szybko zmajstrowali południową obwodnicę Wawy, i co? Muszę poczekać do 2017. A w tej chwili rekonstruują ósemkę z Wrocławia do Wawy, bo przez cały PRL to miasto było lepiej połączone z enerdówkiem niż z resztą kraju.

A wracając do drogi - to rzeczywiście skrajna głupota, że coś takiego jest przy samej granicy. No chyba, że od razu na wstępie chcemy przyjezdnych pozbawić wszelkich złudzeń.

Jak powstała wreszcie autostrada A2, to "opcja patriotyczna" ogłosiła, że to po to, żeby Niemcy mogli łatwiej napaść na Polskę i wywieść nasze kobiety, węgiel, świnie i co tam jeszcze mamy. Jak widać, zawsze może być odmienny punkt widzenia.

To jest normalnie wstyd i siara dla Polaków jak ludzie z innych krajów jadą tą drogą np do Krakowa czy Wrocławia. Po tym odcinku najlepiej widać jakim Bantustanem jesteśmy że nie potrafimy wyremontować tego kawałka autostrady.

ale jak uroczo polski jest ten twój wpis . takie święte oburzenia nam wychodza pieknie a powinienes poprostu pojechac inna drogą.

szkoda energii

Ma być źle i koniec !

W końcu jesteśmy największymi narzekaczami świata ...

Ale jest remedium... Na ul. Czerskiej. Oni prawidłowo postrzegają i komentują rzeczywistość.

JEST DOBRZE!

Aha i jeszcze "ożeu morze"

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jak powstała wreszcie autostrada A2, to "opcja patriotyczna" ogłosiła, że to po to, żeby Niemcy mogli łatwiej napaść na Polskę i wywieść nasze kobiety, węgiel, świnie i co tam jeszcze mamy. Jak widać, zawsze może być odmienny punkt widzenia.

Sposób budowy tej autostrady jednak dał "opcji patriotycznej" oręż do ręki, polska część odcinka Poznań - Berliln została zbudowana o wiele wcześniej niż Warszawa - Poznań. Wobec sytuacji na starej szosie poznańskiej, było to z lekka irytujące. Nadal zresztą nie ma porządnego połączenia drogowego Warszawa - Gdańsk, o wiele potrzebniejszego Polsce i Polakom niż Poznań - Berlin.

ale jak uroczo polski jest ten twój wpis . takie święte oburzenia nam wychodza pieknie a powinienes poprostu pojechac inna drogą.

szkoda energii

No bo jak tu się nie wqrwiać na takie coś ??!! Od 2004 jesteśmy w UE dostajemy na drogi potężne pieniądze. W przypadku tej drogi nie trzeba wykupywać terenu czy budować nowych obiektów inżynieryjnych itp, zwykły remont na 70 kilometrach. A nie dalej jak wczoraj czytałem na Gazeta pl że Bieńkowska zmieniła nieco plan budowy nowych dróg na lata 14-20 i co ? w 2020 roku dalej będziemy A18-tką straszyć ludzi z zachodniej europy hitlerowskim padłem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

piszesz nie pod właściwy adres.

To nie jest forum drogowców, a słuchaczy muzyki, kabli i temu podobnych. Skarż się tam skąd jest kasa i tym którzy ją wydają.

To po co jest ta bocznica ? gdzie pisze się o UFO czy o zmywarkach ? szybciutko napisz im, żeby pisali na forum Ufologicznym albo na forum o AGD

Drogi to jedno z największych zaniedbań wszystkich rządów od 1989 roku. Straty z tego powodu idą w miliardy. No ale sytuacja się powoli poprawia. Inna kwestia to styl jazdy rodaków. Poznań jest sześć razy mniejszy od Berlina, ale przejechanie go do przyjemności nie należy, nie ze względu na stan ulic, a chamstwo w czystej postaci.

dowalić powiadasz, a tu kto komu ma dowalić, droga dobra bez dziur, byłby pistolet byłby porządek

Ukryta Zawartość

jego numery KWI 11337

Ja Pierdziu !! ale koleś !! dobrze że ten z kamerką się zatrzymał. pewnie niezła wiązana tam poleciała.

Drogi to jedno z największych zaniedbań wszystkich rządów od 1989 roku. Straty z tego powodu idą w miliardy. No ale sytuacja się powoli poprawia. Inna kwestia to styl jazdy rodaków. Poznań jest sześć razy mniejszy od Berlina, ale przejechanie go do przyjemności nie należy, nie ze względu na stan ulic, a chamstwo w czystej postaci.

Co prawda to prawda - buduje się dużo i jeżdżenie po Polsce jest coraz przyjemniejsze - jeszcze trochę i przybliżymy się może nie do Niemiec, ale chociaż tak jak w UK czy Hiszpanii.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.