Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Mission MX-5 ?

kobemvp24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zastanawiam się nad zakupem kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,używane głównie do muzyki(hip-hop),filmów i gier,pokój w jakim będą grac to 4mx5m.Moje pytanie brzmi,czy będą dobrze grały w takim małym pomieszczeniu i jaki amplituner kupić ?

Z góry wielkie dzięki i pozdrowienia!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/113521-kolumny-mission-mx-5/

Moze ich wielkosc przerazac, ale nie beda sie dusily w takim pomieszczeniu, szukaj dla nich jakiegos cieplo brzmiacego wzmacniacza.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Za ta cene to bym wolal Tannoy DC6T kupic. Do tego jakis wzmak z odpowiednia iloscia pradu i tyle :)

Hip hop , tv, gry, a ty wolal bys tannoye?? DC6T SE to sa kolumny ktore mozna rozwazac ale to juz inny budzet

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Fajne są tylko 5000 zł plus wzmacniacz 1000 zł to 6000 zł ,jak bym posiadał taki budżet,to pewnie bym się zdecydował.Nie posiadam,więc zostanę przy mx-5 i proszę was o poradę w sprawie wzmacniacza do tych kolumn.

Z góry wielkie dzięki i pozdrowienia!

Ukryta Zawartość

Co myślisz o tym ?? nie znam się,a nie chcę kupić badziewia.

Ukryta Zawartość

Ten model wzmacniacza powinien byc w kazdym salonie audio, poszukaj takiego gdzie stoja missiony, popros zeby Ci podlaczyli ten wzmacniacz i sprawa zalatwiona, kazdy ma inne preferencje niemniej jednak ten zestaw w tym rodzaju muzyki powinien sprawdzic sie znakomicie, te kolumny produkuja niesamowita ilosc basu, co przy hiphopie i przy grach jest mile widziane

Tannoye sa badziej muzykalne ale model DC6T SE, jesli mial bym do wyboru dc6t to wybralbym mx5, co zreszta zrobilem, aczkolwiek ja szukalem kolumn ktore basem przestawiaja sciany

Dobra klikam MX-5 i ten wzmacniacz :) Wielkie dzięki za poradę .

mam jeszcze pytanie co do wzmacniacza,czy nie bedzie za mała moc do tych głosników ?

Specyfikacja:

• Moc wyjściowa: 2x 40W przy 8 Ohm

• Pasmo przenoszenia: 10Hz-50kHz

• Skuteczność: 100dB

• Wyjście słuchawkowe

• Czytelny wyświetlacz

• Regulacja wysokich i niskich tonów

• Poziom zakłóceń harmonicznych THD: 0,01%

• Stosunek sygnału do szumu: 83dB

• Pobór mocy: 110W

• Wymiary: 440x370x105mm

• Waga: 6,7kg

• Kolor: czarny

• Pilot w komplecie

Po pierwsze Tannoy dc6t kupisz nowe za 400 funtow wiec daruj sobie te uzywki z pl I zaplac te 40 funa za kuriera I masz nowe glosniki. Wersje se kupisz nowe za 700 funa. Wystarczy przejrzec sklepy internetowe. Co do porownania mx5 do Tannoy dc6t to faktycznie te pierwsze lupia basem co niekoniecznie jest zaleta. Tannoy zagra duzo lepiej. Co do marantza to stoi u mnie w domu pm6004 i duzych kolumn dobrze nie napedza tzn w swollen klasie to na pewno najlepszy wzmacniacz jaki slyszalem, ale o dynamice to zapomnij. Jak to moj przedmowca napisal trafnie "uciagnie" taki wzmacniacz kolumny i to tyle.

Wieza STEREO Technics :)

Jeden lubi ogorki drugi ogrodnika corki, zarowno jedne i drogie zostaly wybrane za kolumny roku w przedziale od £500-£1500 przez what hifi, z ta roznica, ze nie dc6t tylko dc6t se a one kosztuja £900, a missiony £500, pytajacy podal jaki ma budzet, zawsze mozna mu doradzic nautilusy, te sie sprawdza zajebiscie w hiphopi(sarkazm) a wracajac do missionow to ja pozbylem sie majikow linna na zecz mx5 i kilku moich znajomych zrobilo to samo i nie zrozum mnie zle, nie uwazam, ze sa jakos wybitne, poprostu w tym przedziale cenowy sa to kolumny ktore mnie podpasowaly

Obawiam się że podstawowy marantz zagra podobnie jak inne japońskie w tej cenie czyli dość jasno. Co do basu z MX5 to mają go wystarczająco byś go poczuł pod nogami ale ja miałem okazji posłuchać ich pod Yamahą AS1000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.