Skocz do zawartości
IGNORED

Vienna Acoustics Haydn Grand SE kontra B&W CM1/CM5

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

Jest "okazja" do kupienia Vienna Acoustics Haydn Grand SE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy warte są swojej ceny?

I jak wypadają w porównaniu do B&W cm1/cm5? Zakładając, że szukam kolumn do muzyki klasycznej. Plusy/minusy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Biorąc pod uwagę cenę nowych, to oferta naprawdę atrakcyjna.

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

B&W to bardzo dobre i bardzo dobrze rozreklamowane glosniki. Dla mnie zazwyczaj niewarte swojej ceny i trudne do napedzenia...no moze poza podstawowymi modelami. Probowalem sie przekonac do cm1,5,8 i 9 podczas odsluchow I zawsze inne glosniki je przebijaly.

Wieza STEREO Technics :)

B&W to bardzo dobre i bardzo dobrze rozreklamowane glosniki. Dla mnie zazwyczaj niewarte swojej ceny i trudne do napedzenia...no moze poza podstawowymi modelami. Probowalem sie przekonac do cm1,5,8 i 9 podczas odsluchow I zawsze inne glosniki je przebijaly.

Miałem cm8 i budżetowy marantz 6005 nie miał problemu z napedzeniem więc nie wiem o czym gadasz

Nie jestem zwolennikiem bw ale jeśli lubisz sterylne głośniki to wybierz właśnie bw ,do tego mają ładną stolarkę

:)

A ja mam PM6004 I mowie o tym, ze gra kiepsko. O niebo lepiej graj na marantzie roksany kandy k2 czy KEF R300. Ale to tylko moja opinia...Ty mozesz miec swoja.

A ja mam PM6004 I mowie o tym, ze gra kiepsko. O niebo lepiej graj na marantzie roksany kandy k2 czy KEF R300. Ale to tylko moja opinia...Ty mozesz miec swoja.

Masz caspiana masz marantza ? Ile wzmacniaczy masz Wkoncu ??

:)

Kurcze, swietne kolumny w super cenie, za pozno tu wszedlem... :-(

Ktos mial okazje porownywac je do innych monitorow? Kiedys slyszalem je w salonie ale nie mialem okazji porownac do reszty kolumn, gralo to z Marantzem, bylo pieknie!!

Masz caspiana masz marantza ? Ile wzmacniaczy masz Wkoncu ??

Ile mam wzmacniaczy Odpowiedzialem Ci w drugim temacie, gdzie rowniez prowadziles ze mna dyskusje. Nie bede tu smiecil autorowi, zeby cos komus udowodnic.

Dodam jeszcze, ze kilka dni temu sluchalem cm9 napedzane przez caspiana m2 i brakowalo glosnikom zdecydowanie polotu, dynamiki i mocy. Co prawda na odsluch mial tez wplyw zly wedlug mnie uklad mebli w pokoju i mizerne ustawienie glosnikow jednak dynamika i moc bez wzgledu gdzie by staly bylaby kiepska.

Modelu Vienna, o ktory pytasz chyba nie mialem okazji przesluchac jednak slyszalem wiele pozytywnych opinii.

Kurcze, swietne kolumny w super cenie, za pozno tu wszedlem... :-(

No to masz swoją drugą szansę... -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Oj tam zaraz śmierdzi :) Faktycznie daje do myślenia, ale może ktoś kliknął bezmyślnie i dlatego wylądowały drugi raz na allegro. Jak nie kupisz to się nie dowiesz.

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

trzeba by zadzwonic do goscia ale mam cos lepszego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

A te kolumienki to faktycznie tylko do klasyki i jazzu? Jak z rockiem by sobie poradziły w 16m?

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

A jak wypada porównanie Vienna Haydn z DYNAUDIO FOCUS 160? Ktoś słuchał, porównywał? Gdzie Marantz sobie lepiej poradzi? I które z tych kolumn lepiej nadają się do muzyki klasycznej?

B&W i Vienna Acoustics to dwie zupełnie inne szkoły brzmienia. Oparte na kompletnie różnych przetwornikach z różną sygnaturą. B&W potrzebują wydajnego wzmacniacza bo często zdarzają im się spadki impedancji. Wzmacniacza brzmiącego dość neutralnie nawet z tendencjami do lekkiego ocieplenia. Vienna Acoustics potrzebują czegoś co gra jasno, zdecydowanie i lubi narzucić swój charakter brzmienia. Stąd tak udane zestawienie z Krellem. Natomiast połączenie Krell + B&W nie każdemu może się spodobać ze względu na dźwięk podany na twarz i tendencje do wyostrzeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.