Skocz do zawartości
IGNORED

cd denon 1560 z allegro

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie cos niecierpliwy sie staje i coraz mniej zdecydowany. Co powiecie na temat tego modelu? dzieki "Piotrkom" zebrałem dzisiaj kawał wiedzy na temat sony cd. Rzuciłem okiem na tego denona. Nie powiem zainteresował mnie jego waga:))) odwrotnie jak w zyciu;) Czy warto? cebna jest chyba okazyjna, jaki tam laserek siedzi sobie, jak toto brzmi bo słysząłem sporo uwag na temt specyficznego brzmienia denonów... poradźcie prosze. pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/11368-cd-denon-1560-z-allegro/

Ja mam cd Denona DCD-620. Kupiłem go właśnie na allegro. To jest bardzo leciwy model, ale gra przepięknie i nie ma najmniejszych problemów z odczytem płyt. Zdecydowanie polecałbym zakup Denona (jeśli miałbym do wyboru odtwarzacz cd firm Sony i Denon, wybrałbym Denona)

Tu się dyskutuje o Sony ES, a to nie ta liga. 1560 to solidny klocek, choć nie mam pojęcia jak wypadnie w porównaniu do ESów. Laser powinien być KSS240, Sony of course. Modyfikacje możliwe i wskazane, jest co poprawiać.

Nie wiem czy w tym cd-ku nie siedzi kss151a. Laser ten dosyć ciężko kupić i drogi "jak pies". W moim Denonie właśnie taki padł tak więc trochę się rozglądałem w temacie. Jeśli chodzi o brzmienie cd-ków Denona to przesłuchałem wiele modeli tej marki, porównywałem z klockami innych firm i naprawdę nie wiem o co chodzi z tym "specyficznym brzmieniem". Odtwarzacze te grają super, a kosztują niewiele. DCD 1560 niestety słuchać okazji nie miałem.

Właśnie znalazłem na Allegro DCD 2560. Dobra rzecz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.