Skocz do zawartości
IGNORED

Wtyki bananowe w kablach i Kolumny Altus

zloczynca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie znam się kompletnie i chyba zrobiłem coś głupiego.. A mianowicie kupiłem kilka tygodni temu kable głośnikowe Prolink za 128 zł z wtykami bananowymi.. mam zamiar kupić Kolumny Altus 200 i teraz patrzę i o cholera... Nie mam pojęcia jak podłącza się się te kolumny, sprzedawca mówi mi że goły kabel, a ja mam wtyki bananowe.. Moglibyście mi jakoś pomóc? Co zrobić ? Kabli niestety nie mogę odesłać ponieważ termin minął,, może idzie w jakiś sposób podlączyć te oto wtyki do Altusów?

Witam! Jeden forumowicz podsunął mi pomysł na pw aby kupić http://sklep.rms.pl/wtyk-glosnikowy-typu-szpilka-pozlacany-hq-wspilz

i mam odkręcić nakrętkę zacisku i tam gdzie jest otwór na przewód, wsunąć szpilkę i pod dokręcić do oporu, ale z umiarem ;)

Więc mam pytanie co Wy o tym myślicie? Nie mam jeszcze kolumn więc nie mogę sprawdzić czy mogę coś odkręcić a się totalnie na tym nie znam..

tonsil_altus_200_orzech_5.jpg

Kabli nikt Ci nie kaze psuc

A za 50 zl kupisz dobra flaszke a nie gupie szpilki

Posiadam takie kable głośnikowe http://allegro.pl/kable-glosnikowe-prolink-2-x-1-5m-wtyki-prolink-i4406188238.html , wejdą te wtyki w Altusy? A jak nie to jak zabrać się za odcięcie bananów? Nie mam pojęcia jak zacząć to robić, po odcięciu będę musiał zrobić coś z żyłkami ? Najlepiej jakby mi ktoś dokładnie opisał..byłbym wdzięczny

Tutaj są dokładnie kolumny które zamierzam kupić.. jest też zdjęcie wejść w kolumnach. http://olx.pl/oferta/kolumny-podlogowe-altus-200-tonsil-CID99-ID6pvxt.html

Delikatnie mowiac falszuja przekaz muzyczny i nie maja basu

Ale nikt Ci zabronic nie moze

Z tego co widze maja gniazda na wtyki bananowe wiec nic nie ucinasz jak niechcesz

Nie wiem jaki masz wzmacniacz-przewaznie jest mozliwosc podpiecia bananow

W obu przypadkach trzeba wydlubac zaslepki z gniszd i to wszysrko

Ale i tak najlepiej i najpewniej jest po prostu nie uzywac bananow

Altusy nie mają basu? Nie mam ich więc nie mogę się z Tb kłócić.. ale z wielu opinii na forach, ludzi którzy je mają/mieli twierdzą że bas jest bardzo mocny.. jest także wiele złych opinii na nie.. że jest wiele innych,lepszych kolumn za tą cenę.. ale po prostu mogę je dziś mieć za 600zł 50 km ode mnie także lece po nie :)

Oo to dobrze by było jakbym nie musiał nic ucinać! We wzmacniaczu akurat wtyki bananowe pasują, jedyne co mnie martwi to to że nie wchodzą całe.. kawałek wystaje, ale z tego co czytałem to to jest normalne :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.