Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 25m2. Kwota do 8000zł

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem możliwość wypożyczenia podłogówek B&W cm8 i podstawkowych B&W cm5 i powiem, że jednak brzmienie B&W w tym wykonaniu było męczące, ostre. Stąd zacząłem się rozglądać za innymi podłogówkami do 8000/8500zł za kolumny podłogowe. Szukam tylko nowych kolumn! z pełną świadomością wyboru. Pokój to 25m2. Szukam kolumn do muzyki klasycznej (rocka i jazzu). Nastawiam się na kolumny odpowiednie do muzyki klasycznej, które dobrze zagrają z Marantzem (Marantz pm 7004, Marantz sa 7003) jaki posiadam.7

Dużo dobrego słyszałem o Dynaudio Excite X 34. Jak sądzicie? Inne propozycje?

Jaka jest różnica między Dynaudio excite x 34 kontra Dynaudio excite x 32?

Witaj,

namawiam do posłuchania kolumn Tannoy Revolution DC6T SE lub modelu wyższego, ale wyraźnie lepszego - Tannoy Precision 6.4. Bardzo dobrym rozwiązaniem może być także Dali Mentor 6, które w połączeniu z elektroniką Marantz zapewnią bardzo równe, dobrze wypełnione brzmienie.

Można jeszcze spróbować posłuchać konstrukcji Triangle, jest to kwestia gustu i Twoich preferencji. To bardzo dobrze zbudowane konstrukcje, jednak nie są to kolumny uniwersalne. W pewnych konfiguracjach są wybitne, oferując jakość dźwięku i przyjemność słuchania na poziomie nie osiągalnym przez konkurencję. W innym przypadku po prostu nie grają dobrze - trzeba posłuchać.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Vienna Acoustics Beethoven

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marantz pm 7004

Ja bym zaczal od kupna lepszego wzmacniacza zamiast wydawac tyle na glosniki do pm7004.

W sumie chyba sporo w tym racji bo wzmacniacz chyba zupełna średnia budżetówka.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Tannoy Revolution DC6T SE

Hmmmmmmm jedne to nieduże monitory drugie podłogówki. Oba zestawy mają dobrą prasę. Prezentacja z monitorów i podłogówek z definicji jest już trochę inna a zwłaszcza że te monitory to nie za duże są. Do pomieszczenia 25m2 to wydaje się ze za podłogówkami warto się rozglądać albo za wyrośniętymi monitorami ewentualnie ale raczej po sprawdzeniu jak monitory grają w Twoim pomieszczeniu. Kubatura na 25m2 to już trochę tego powietrza do nagłośnienia jest ;)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Możesz spróbować Hapie Acoustics jednak wiadomo Harpia to Harpia tyle samo zwolenników jak i przeciwników. Ja ustrzeliłem w dobrej cenie używane Herbatniki SHL5 i to są fajne głośniki ale bardzo trudno o używane, a nowe cóż znacznie przekraczają budżet 8kzł. Ale warto poszukać lub posłuchać chociaż. Do dwudziestu pięciu kwadratów naprawdę będą dobre.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

x32 są ciekawymi kolumnami, małe ale grają dynamicznie czysto dosyć szybko jak na dynki,

nie słuchałem x34 ale w nautiliusie powiedzieli że grają praktycznie tak samo

sądzę że jednak na korzyść x34 , ponoć lepiej zestrojona zwrotnica.

Focal + Naim

8 tys zł to już budżet na którym w używanych a niektórych nowych produktach zaczynają się zaczynać prawdziwe kolumny np ProAc czy jakiś fajny model ze firmy 16 HZ . Serio już konkretny wybór się robi. Niemniej nie wydaje się aby ten marancek który kolega posiada był właściwym kompanem do dojrzałych kolumn i potrafił z nich pocisnąć co najlepsze. Adekawatne głośniki do tego Marantz pm 7004 leżą gdzieś na półce cenowej 3000-5000 zł jako nowe. Oczywiscie można robić różne szalbierstwa konfiguracyjne i zasilać kolumny za 8 tys z pianocrafta lub odwrotnie wzmacniaczem za 10 tys monitorki za 799zł. Kto bogatemu zabroni :D

Gość

(Konto usunięte)

Szkopuł tkwi w tym, że te monitorki, wbrew obiegowej opinii, mogą zagrać lepiej z dobrym wzmacniaczem niż dużo droższe z jakąś "padliną"...przynajmniej zagrają najlepiej jak potrafią, w drugą stronę niekoniecznie tak może być...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.