Skocz do zawartości
IGNORED

potrzebny spec od CD

1siedem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję namiaru na dobrego speca od CDków.

Objawy: po włożeniu płyty próbuje ja czytać, kilka, kilkanaście razy "pyka" i trochę obraca płytę, jakby próbował ja czytać, z tego co widzę, to obraca ja tylko za każdym pęknięciem tylko około ćwierć obrotu. Nie więcej niż cały. Na koniec pokazuje jakby nie było płyty. Laser do tego modelu jest dostępny ale potrzebuję kogoś kto wszystko sprawdzi i ewentualnie naprawi. Ostatnio cdek podróżował trochę, objawy pojawiły się po podróżach. Mechanizm z krazkiem dociskowym. Kilka razy odczytał płytę, ale teraz za każdym razem jest jak opisalem.

https://www.audiostereo.pl/topic/113802-potrzebny-spec-od-cd/

Zadzwoń do tego gościa Dariusz Rzedzicki 525 52 75 i 692 428 281. Oczywiście człowiek z Lublina. Chyba kumaty z tego co z nim rozmawiałem. No chyba, że się do mnie wybierzesz. To i kabelków posłuchamy i może CD uda się naprawić, bo objawy wskazują na laser. Zapraszam, to przecież tylko parę ulic.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Poszedł dziś do naprawy. Dzięki za namiar. Jak nie dadzą rady , to chętnie skorzystam. Wreszcie nam się uda spotkać i posłuchać, choć trochę jestem zabiegany... Czekam też na pewien sprzęt do odsluchow, na razie nie powiem co to takiego. Jak dotrze, dam znac. Z cdkiem też oczywiście się pochwalę

Chodzi o sony xa20es, z którego w środku z oryginału został tylko laser.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.