Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak + kolumny +/- 8tys

machyb

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie rozgladam sie ze zestawem stereo do pokoju 30m2 muzyka rozna troche klasycznej instrumenty jazz pop

z kolumn wysluchanych do tej pory najbardziej spodobaly mi sie dali ikon 6 mk2

( sluchale jeszcze focali 716 726, monitor audio silvver 6, 8 dali zensor7)

kolumny graly z wzmacniaczem atoll in 100se

sluchalem rowniez

ca a651

marantz pm 8005

creek a 50

najbardziel podobal mi sie atoll in 100se

jaki wzmacniacz polecalibyscie do kolumn dali ikon 6mk2? oraz jakie jeszcze kolumny do 4- 5k moga z nimi rywalizowac?

wzmacniacz dobrze zeby mial mozliwosc polaczenia z ampli kd i i pracy jako koncowka mocy ) pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/113815-wzmak-kolumny-8tys/

Witaj,

Biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje, zwróciłbym uwagę na wzmacniacz Audiolab 8200A lub Roksan Kandy K2 Integrated. To dwie dobre i wystarczająco mocne integry. Natomiast przy minimalnie większym budżecie zwróć uwagę na swietną hybrydę lampową Vincent SV-227 lub system dzielony QUAD Elite.

W kwestii kolumn Dali Ikon 6 MK2 to optymany wybór, natomiast jako alternatywa proponuję posłuchać polską konstrukcje Audio Academy Hyperion IV lub Epos Epic 5.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolumny za 4-5 kzl-w moim przekonaniu bezwzglednie najlepsze to kef r300

Co do atolla-za te pieniadze mozna dokonac gorszego wyboru-wiec moze byc-zasilacz wyglada solidnie

To chyba mało kolumn słyszałeś ,średnia konstrukcja w tej cenę duzo lepiej , atc ushery ,dali , studio16hrz

Do 30m2 szukaj podloglowek , z firmą monitor audio daj sobie spokój , robią wrażenie tylko przy krótkim odlsuchu ,później jest sieczka

:)

Na giełdzie hifi masz Studio16Hz Minas Anor w najnowszej wersji za 5k. Cieżko będzie znaleźć coś lepszego w tych pieniądzach także warto się zastanowić.

Do tego w wątku klubowym pomogą dobrać wzmacniacz, który zmieści się w budżecie.

----------------------------------------------------

Za 8 tysięcy to ja bym celował w Infinity Kappy + Nakamichi... a najlepiej sprowadzić z Niemiec Infinity Renaissance 90 + dobrać do tego dobrą końcówke Nakamichi i ten zestaw rozniesie wszystkie Dali, Focale czy Studio16Hertz, tylko może zabraknąć budżetu. Na Kappy 8 lub 8.2 + wydajna końcówka wystarczy.

Słuchałem Dali Ikonów 7 mk2 i okazały się być niczym rewelacyjnym, mam wrażenie, że moje poprzednie DALI 450 po przeróbce w Studio16Hertz potrafiły więcej.

Jeżeli nie chcesz leciwych trumien jakimi są Infinity, które są rewelacyjnymi kolumnami to mój głos za Studio16Hz Minas Anor!

To chyba mało kolumn słyszałeś ,średnia konstrukcja w tej cenę duzo lepiej , atc ushery ,dali , studio16hrz

Do 30m2 szukaj podloglowek , z firmą monitor audio daj sobie spokój , robią wrażenie tylko przy krótkim odlsuchu ,później jest sieczka

No, no , no , no:-)

Dosc zabawne jest zestawienie calkowicie autorskiej techniki r300 z delikatnie mowiac zbieranina(pewnie dosc przypadkowa albo zalezna od roznych widzimisie)

z wyzej wymienionych podpowiedzi chetnie poslucham jeszcze wzmacniaczy roksan k2 audiolaba 8200a jestem jeszcze ciekaw tanszego music halla 35.2 oraz wspomnianej przez Q21 hybrydy vincenta 227 podpowiedzielibyscie czego moge sie spodziewac po nich w stosunku do atolla in 100se oraz czy powiecie cos o wzmacniaczu yba heritage A100?? ( YBA tak jak vincent troche drozszy)

i w ich cenach sa tez uzywane elektrownie typu:

BLACKNOTE DSA-150

lub

Peachtree220 końcówka mocy + Przedwzmacniacz i dac novaPre .

o dwoch ostatnich nie wiem nic ale chetnie poslucham-poczytam ;) i boje sie ze to juz za dobre elektrownie do kolumn z sredniej polki czyli ikonow .6mk2... .

Za 8 tysięcy to ja bym celował w Infinity Kappy + Nakamichi... a najlepiej sprowadzić z Niemiec Infinity Renaissance 90 + dobrać do tego dobrą końcówke Nakamichi i ten zestaw rozniesie wszystkie Dali, Focale czy Studio16Hertz, tylko może zabraknąć budżetu. Na Kappy 8 lub 8.2 + wydajna końcówka wystarczy.

Pomysł w mojej opinii dobry, tylko że R90 i końcówki + pre za 2 tys. Euro będzie trudno kupić, choć przy dobrych wiatrach być może...

Zestaw Kappa 8.2i plus pre i końcówka jest bardziej realny.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.