Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge audio azur 651 a

embri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co myslicie o połączeniu cambridge audio azur 651 a z głośnikami audio academy phoebe III ?

Mam w posiadaniu te głośniki ale teraz jestem na etapie dopasowania piecyka

Dostałem właśnie dobrą oferte na cambridga , byłem nawet na odsłuchu , tylko martwi mnie to że

gra on trochę za jasno

Za to nadrabia mocą , noi plusem jest to że ma wbudowanego daca , być może nie jest on wysokiej klasy ale zawsze .

Proszę o jakieś podpowiedzi , przemyślenia itp

Pozdrawiam

Co myslicie o połączeniu cambridge audio azur 651 a z głośnikami audio academy phoebe III ?

Mam w posiadaniu te głośniki ale teraz jestem na etapie dopasowania piecyka

Dostałem właśnie dobrą oferte na cambridga , byłem nawet na odsłuchu , tylko martwi mnie to że

gra on trochę za jasno

Odradzam. Korekcja barwy poprzez dobranie CD w wypadku CA nic nie da. Ten wzmacniacz nie jest rewelacją. Poszukaj już lepiej z drugiej ręki jakiegoś Arcama, MF-a itp. Phoebe mają dobrą, doświetloną górę. CA ją co najwyżej zepsuje.

osobiście wolał bym żeby mi to grało cieplej dlatego też wrzuciłem ten temat

zastanawiam się jeszcze nad NAD 326bee i Marantz 7200 KI

z czego NAD bł by nowy a Marantz oczywiscie używka ale z pewnego źródła

generalnie to szukam czegoś kozackiego do 2000 do muzyki elektronicznej jak i instrumentalnej

a jak już sie naprawde zdenerwuje to zakupie NAD 356 bee (nowy kosztuje 2500)

Witaj,

ze wzmacniaczem Cambridge Audio Azur nawet w połączeniu z Audio Academy będzie raczej jasny charakter, znacznie lepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie moim zdaniem świetnego szczególnie w połączeniu z AA wzmacniacza NAD C356BEE. Przy rabacie klubowym i jakimś dodatkowym upuście kwoty nie będą jakość strasznie przekraczały założonego przez Ciebie budżetu, natomiast dźwięk powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania w naszym salonie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy wogóle ktoś z was słuchał CA 651a. Z której strony on jest jasny. Chyba jeśli ktoś kupi srebrny. To dość neutralny wzmacniacz i nie gra za grosz jasno. Jest równie ciepły co hybrydowy Vincent sv 227 i w niczym mu nie ustępuje. Co dzień słucham go z wybitnie jasnymi Elac 187 i jest wybornie. Nie wiem jak grają Phoebe III ale ten wzmacniacz nic w systemie nie rozjaśni.

a więc zakupiłem piecyk do moich AA Phoebe III :)

po kilku odsłuchach i po kalkulacjach szczęśliwym wybrańcem został Cambridge Audio 651A

ostatnie porównanie było między nim a Exposure 1010 ale zdecydowanie wygrał Cambridge ( tzn najbardziej mi odpowiadał )

a dodam że zakupiłem go w bardzo promocyjnej cenie :) i tu podziękowania dla pana Grzegorza z Audiostylu

powiem wam szczerze że gra to ( jak na takie pieniążki ) jedwabiście

pozdrówki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.