Jump to content
IGNORED

KEF LS50 + Denon PMA-860 -> Potrzebny wzmacniacz

rs4life

Recommended Posts

Witam serdecznie,

postanowilem zaopatrzyc sie w nowy zestaw stereo i na poczatek zmienilem monitory - po odsluchu 5 kompletow na moim wzmacniaczu, wybor padl na produkt Kef'a, LS50.

Wszystko szlo dobrze do momentu, az pojawilem sie z kolumnami w domu. Po zszyciu palca ( zakupilem tez nowe kable :) ) rozlozylem monitory na podstawkach z kolcami i podlaczylem calosc do wzmacniacza. Niestety, ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu, okazalo sie, ze jeden kanal gra znacznie ciszej!

Zatem potrzebuje nowa jednostke, a moj problem polega na tym, ze glosniki sluchalem na Denonie PMA-860 i sluchalo sie bardzo dobrze. Nie wiem, jakie modele moge jeszcze brac pod uwage, aby zachowac podobna charakterystyke dzwieku? Nie chcialbym sie rozczarowac bo monitory swoje kosztowaly ;/

Ulubiona muzyka to : rock, metall, muzyka instrumentalna, poezja spiewana

Pomieszczenie 22 m2

Scena bedzie ustawiana na 5m od glosnikow.

Wyczytalem, ze model PMA-1560 to podobne podzespoly jednak mocniejsza jednostka.

Za wszelkie opinie bede wdzieczny, chetnie tez zakupie sprzet ( PMA-860 ) jezeli ktos chcialby sie pozbyc!

Pozdrawiam

Przemek

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5 metrow od glosnikow chcesz sluchac metalu z takich malych monitorow?

Hidden Content

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

LS 50 to bardzo dobre kolumienki . Czyste , szybkie , precyzyjne , dokładne . Nie upiększą i nie zamaskują więc trzeba być ostrożnym z doborem reszty .

Unikaj wzmacniaczy wrzaskliwych i suchych .

Co Denona to w zakładce kluby masz klub Denona . Tam popytaj o różnice .

Moim zdaniem jak już Denon to serie PMA 2XXX

Hidden Content

Na swój własny użytek twierdzę, że jak wzmacniacz Denona to tylko serie 4 - cyfrowe, chyba, że chodzi o vintage to wtedy inna rozmowa.

Hidden Content

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam serdecznie,

postanowilem zaopatrzyc sie w nowy zestaw stereo i na poczatek zmienilem monitory - po odsluchu 5 kompletow na moim wzmacniaczu, wybor padl na produkt Kef'a, LS50.

Wszystko szlo dobrze do momentu, az pojawilem sie z kolumnami w domu. Po zszyciu palca ( zakupilem tez nowe kable :) ) rozlozylem monitory na podstawkach z kolcami i podlaczylem calosc do wzmacniacza. Niestety, ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu, okazalo sie, ze jeden kanal gra znacznie ciszej!

Zatem potrzebuje nowa jednostke, a moj problem polega na tym, ze glosniki sluchalem na Denonie PMA-860 i sluchalo sie bardzo dobrze. Nie wiem, jakie modele moge jeszcze brac pod uwage, aby zachowac podobna charakterystyke dzwieku? Nie chcialbym sie rozczarowac bo monitory swoje kosztowaly ;/

Ulubiona muzyka to : rock, metall, muzyka instrumentalna, poezja spiewana

Pomieszczenie 22 m2

Scena bedzie ustawiana na 5m od glosnikow.

Wyczytalem, ze model PMA-1560 to podobne podzespoly jednak mocniejsza jednostka.

Za wszelkie opinie bede wdzieczny, chetnie tez zakupie sprzet ( PMA-860 ) jezeli ktos chcialby sie pozbyc!

Pozdrawiam

Przemek

Jak ci PMA-860 pasowłą to kup PMA_1060, mozesz go miec juz za 500zł. Takie same granie ale odrobinę lepsze. A jak chcesz cos nowszego to porponuje PMA-1055R, PMA-1500R, a jak jeszcze cos drozszego/nowszego to jak wyzej. np PMA-2000R.

Wszystko sie rozchdzi ile masz do wydania.

Hidden Content

?👈

Hmm, kupiłeś takie monitory i szukasz wzmacniacza z klasy bardzooo budżetowej? Mniej więcej tak jak gdybyś chciał słuchać HD800 z dziurki w tym Denonie... jakaś aberracja... chyba, że Twój budżet audio to już tylko powietrze... ale o gustach się nie dyskutuje więc koniec offtopu...

Tak jak pisał przedmówca... podaj kwotę którą dysponujesz :)

Ze swej strony oddaje głos na Hegla H80 :)

Hidden Content

Witam,

dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za tak dluga cisze - zaliczylem dosc nieoczekiwany wyjazd.

Przy okazji rozwiazalem temat wzmacniacza : sciagnalem PMA-860 z Niemiec :)

@moxaq - z takim niskobudzetowym wzmaczniaczem poszedlem na odsluch i opinia obslugi byla jednomyslna. Powiedzili, ze gra rewelacyjnie a polaczenie z LS50 urzeklo moja Dusze. Wydalem wiec wiecej na monitory zostawiajac sobie czas na zakup wzmacniacza. Obecnie jestem na etapie instalacji calosci, szukania sceny i dzwiekow u mnie w domu - nie jest to latwe bo troche trzeba przemeblowac a przedmioty codziennego uzytku maja kolosalny wplyw na akustyke. Nastepnym wydatkiem bedzie wzmacniacz, ale najpierw chce wszsytko dobrze skonfigurowac i odsluchac jednostki na miejscu. Nie widze sensu wydawania 7k-8k bazujac na opinii sprzedawcy.

@Wojtek76 - LS50 gra bardzo mocno jak na swoj gabaryt. Bylem mocno zaskoczony, niemniej zszedlem do 3 metrow bo mialem wrazenie, ze gitara gra inaczej niz reszta.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.