Skocz do zawartości
IGNORED

KEF LS50 + Denon PMA-860 -> Potrzebny wzmacniacz

rs4life

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

postanowilem zaopatrzyc sie w nowy zestaw stereo i na poczatek zmienilem monitory - po odsluchu 5 kompletow na moim wzmacniaczu, wybor padl na produkt Kef'a, LS50.

Wszystko szlo dobrze do momentu, az pojawilem sie z kolumnami w domu. Po zszyciu palca ( zakupilem tez nowe kable :) ) rozlozylem monitory na podstawkach z kolcami i podlaczylem calosc do wzmacniacza. Niestety, ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu, okazalo sie, ze jeden kanal gra znacznie ciszej!

Zatem potrzebuje nowa jednostke, a moj problem polega na tym, ze glosniki sluchalem na Denonie PMA-860 i sluchalo sie bardzo dobrze. Nie wiem, jakie modele moge jeszcze brac pod uwage, aby zachowac podobna charakterystyke dzwieku? Nie chcialbym sie rozczarowac bo monitory swoje kosztowaly ;/

Ulubiona muzyka to : rock, metall, muzyka instrumentalna, poezja spiewana

Pomieszczenie 22 m2

Scena bedzie ustawiana na 5m od glosnikow.

Wyczytalem, ze model PMA-1560 to podobne podzespoly jednak mocniejsza jednostka.

Za wszelkie opinie bede wdzieczny, chetnie tez zakupie sprzet ( PMA-860 ) jezeli ktos chcialby sie pozbyc!

Pozdrawiam

Przemek

5 metrow od glosnikow chcesz sluchac metalu z takich malych monitorow?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

LS 50 to bardzo dobre kolumienki . Czyste , szybkie , precyzyjne , dokładne . Nie upiększą i nie zamaskują więc trzeba być ostrożnym z doborem reszty .

Unikaj wzmacniaczy wrzaskliwych i suchych .

Co Denona to w zakładce kluby masz klub Denona . Tam popytaj o różnice .

Moim zdaniem jak już Denon to serie PMA 2XXX

Na swój własny użytek twierdzę, że jak wzmacniacz Denona to tylko serie 4 - cyfrowe, chyba, że chodzi o vintage to wtedy inna rozmowa.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam serdecznie,

postanowilem zaopatrzyc sie w nowy zestaw stereo i na poczatek zmienilem monitory - po odsluchu 5 kompletow na moim wzmacniaczu, wybor padl na produkt Kef'a, LS50.

Wszystko szlo dobrze do momentu, az pojawilem sie z kolumnami w domu. Po zszyciu palca ( zakupilem tez nowe kable :) ) rozlozylem monitory na podstawkach z kolcami i podlaczylem calosc do wzmacniacza. Niestety, ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu, okazalo sie, ze jeden kanal gra znacznie ciszej!

Zatem potrzebuje nowa jednostke, a moj problem polega na tym, ze glosniki sluchalem na Denonie PMA-860 i sluchalo sie bardzo dobrze. Nie wiem, jakie modele moge jeszcze brac pod uwage, aby zachowac podobna charakterystyke dzwieku? Nie chcialbym sie rozczarowac bo monitory swoje kosztowaly ;/

Ulubiona muzyka to : rock, metall, muzyka instrumentalna, poezja spiewana

Pomieszczenie 22 m2

Scena bedzie ustawiana na 5m od glosnikow.

Wyczytalem, ze model PMA-1560 to podobne podzespoly jednak mocniejsza jednostka.

Za wszelkie opinie bede wdzieczny, chetnie tez zakupie sprzet ( PMA-860 ) jezeli ktos chcialby sie pozbyc!

Pozdrawiam

Przemek

Jak ci PMA-860 pasowłą to kup PMA_1060, mozesz go miec juz za 500zł. Takie same granie ale odrobinę lepsze. A jak chcesz cos nowszego to porponuje PMA-1055R, PMA-1500R, a jak jeszcze cos drozszego/nowszego to jak wyzej. np PMA-2000R.

Wszystko sie rozchdzi ile masz do wydania.

?👈

Hmm, kupiłeś takie monitory i szukasz wzmacniacza z klasy bardzooo budżetowej? Mniej więcej tak jak gdybyś chciał słuchać HD800 z dziurki w tym Denonie... jakaś aberracja... chyba, że Twój budżet audio to już tylko powietrze... ale o gustach się nie dyskutuje więc koniec offtopu...

Tak jak pisał przedmówca... podaj kwotę którą dysponujesz :)

Ze swej strony oddaje głos na Hegla H80 :)

Witam,

dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za tak dluga cisze - zaliczylem dosc nieoczekiwany wyjazd.

Przy okazji rozwiazalem temat wzmacniacza : sciagnalem PMA-860 z Niemiec :)

@moxaq - z takim niskobudzetowym wzmaczniaczem poszedlem na odsluch i opinia obslugi byla jednomyslna. Powiedzili, ze gra rewelacyjnie a polaczenie z LS50 urzeklo moja Dusze. Wydalem wiec wiecej na monitory zostawiajac sobie czas na zakup wzmacniacza. Obecnie jestem na etapie instalacji calosci, szukania sceny i dzwiekow u mnie w domu - nie jest to latwe bo troche trzeba przemeblowac a przedmioty codziennego uzytku maja kolosalny wplyw na akustyke. Nastepnym wydatkiem bedzie wzmacniacz, ale najpierw chce wszsytko dobrze skonfigurowac i odsluchac jednostki na miejscu. Nie widze sensu wydawania 7k-8k bazujac na opinii sprzedawcy.

@Wojtek76 - LS50 gra bardzo mocno jak na swoj gabaryt. Bylem mocno zaskoczony, niemniej zszedlem do 3 metrow bo mialem wrazenie, ze gitara gra inaczej niz reszta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.