Skocz do zawartości
IGNORED

Vienna Acoustics Mozart Grand SE jaki wzmacniacz do tych kolumn?

harry84

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki wzmacniacz polecacie do kolumn Vienna Acoustics Mozart Grand SE? Zakładając, że słucham muzyki klasycznej. Czytałem, że z |Vienną dobrze się zgrywa Marantz i nawet Marantz PM 15s2 dobrze się zgrywa z tymi kolumnami, czy ktoś słuchał tego połączenia?

Słuchałem mojego budżetowego Marantza pm 7003 z tymi kolumnami i do tej pory jest pod bardzooo duuużym wrażeniem! Marantz poradził sobie z "wiedeńczykiem" bardzo dobrze! Polecam odsłuch, bo czasami jest tak, że wystarczy zainwestować w bardzo dobre kolumny, pozostając przy swoim wzmacniaczu i polepszyć brzmienie do tego stopnia, że człowiek jest zadowolony i nie musi szukać dalej... Znajdą się tacy, co napiszą, że "ok, ale wzmacniacz nie wykorzysta w 100proc. potencjału tych kolumn". To prawda, ale taki Marantz jaki posiadam wykorzystuje Vienną w 90proc., co wg mojego skromnego zdania, jest lepszym połączeniem niż większość kolumn do 6000zł, bo to połączenie Marantz z Vienną daje dużo lepszy efekt... brzmieniowy :) A wiadomo, lepszy wzmacniacz to może być lepiej. Każdy ma inny słuch, więc odsłuch, odsłuch i jeszcze raz odsłuch. Wtedy samemu można ocenić, czy warto :)

Niektórzy polecają do nich Krella 400 xi...u mnie gra ze starszym bratem Krellem kav 500 i i jest bardzo dobrze. Pomimo filigranowego wyglądu kolumny te uwielbiają wydajne prądowo wzmazniacze.

Niektórzy polecają do nich Krella 400 xi...u mnie gra ze starszym bratem Krellem kav 500 i i jest bardzo dobrze. Pomimo filigranowego wyglądu kolumny te uwielbiają wydajne prądowo wzmazniacze.

Jaki wzmacniacz polecacie do kolumn Vienna Acoustics Mozart Grand SE? Zakładając, że słucham muzyki klasycznej. Czytałem, że z |Vienną dobrze się zgrywa Marantz i nawet Marantz PM 15s2 dobrze się zgrywa z tymi kolumnami, czy ktoś słuchał tego połączenia?

Miałem Beethoveny .

Swietnie grały z końcówką Xindak A600P . Poprzedni właściciel napędzał je Vickiem 236 który nie dawał sobie z nimi rady .

Vienny to polipropylen , czyli ciepłe granie . Potrzebują szybkiego , dynamicznego wzmacniacza coś jak wspomniane Krelle ale i warto rozważyć Denona PMA2020AE .

Nowego można kupić za około 7500zł . Rozważałem też 15S2 ale moim zdaniem Denon jest lepszy . Choćby ze względu na moc .

ale i warto rozważyć Denona PMA2020AE .

Czytałem kolegi wywody-i zawsze co kolega posiada-to warto. :)

Po s300i- kolega kupuje Denona i jest zadowolony-;)-pewnie że można. :)

Znam jego wady,i mnie to tez zniechęca(KRELA)-ale żeby od razu Denona polecać,zaraz po kupnie he he.,no tak ,widziałem jego konstrukcję,ale czy długo go kolega potrzyma z SM6.....?

Niestety nie miałem okazji tych dwóch urządzeń posłuchać, ale tego żałuję. Myślę w tym momencie o Mozartach i.... Baltlab'ie Epoca 3

Jestem przede wszystkim ciekaw czy ten wzmacniacz odpowiednio wysteruje te głośniki, bo co do spasowania brzmienia tych dwóch urządzeń obstawiam "bullseye"

Konfiguracja rekomendowana przeze mnie do wypróbowania, tym bardziej że z wypożyczeniem Baltlaba nie powinno być problemu...

Słuchając rozumu....

Czytałem kolegi wywody-i zawsze co kolega posiada-to warto. :)

Miałem i miewam znacznie więcej przeróżnych klamotów o których z różnych względów nie piszę a zostawiam to co uważam za najlepsze . I też to polecam.

Co w tym dziwnego ?

Po s300i- kolega kupuje Denona i jest zadowolony-;)-pewnie że można. :)

O niebo lepiej wykonany , spasowany i z o niebo lepszych jakościowo elementach . Nie burczą trafa , nie wyłącza się i się nie blokuje . Gra też lepiej .

Więc ... ?

,ale czy długo go kolega potrzyma z SM6.....?

Jak się nie spie...i ani mnie bida nie przyciśnie to zostanie na dobre .

O niebo lepiej wykonany , spasowany i z o niebo lepszych jakościowo elementach . Nie burczą trafa , nie wyłącza się i się nie blokuje . Gra też lepiej .

Więc ... ?

I chwała mu za to......

Faktem jest że jest to dość dobra konstrukcja-a brzmienie sami oceniajmy.

Tylko po co te zachwyty Krelem -może jako muzycznie,bo tego nie neguję,jest extra,ale po 27min wyłączanie,i to już 4 osoby pisały. ;)

Widocznie do średnich głośności odsłuchów jest stworzony-a gra z SM6 naprawdę Extra-no ALE.......

Tylko po co te zachwyty Krelem

Bo ma choćby najlepszą przestrzeń jaką słyszałem .

ale po 27min wyłączanie,i to już 4 osoby pisały. ;)

To było porządne łojenie . Nie da się tak głośno normalnie słuchać muzyki co nie tłumaczy firmy zbyt małymi radiatorami w stosunku do mocy .

Dopytam w inny sposób. Który wzmacniacz do 6000zł za nówkę poradzi sobie z tymi kolumnami? Czyli będzie w 100proc. odpowiednim partnerem do kolumn i nada się do muzyki klasycznej, a zagra dużo lepiej niż Marantz PM 7004?

P.S. Jak sobie Denon PMA-A100 poradzi z Mozartami? No i jak ten wzmacniacz będzie współpracował z tym Marantz sa 7003 i tymi kolumnami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.