Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek oburzonych na Cambridge Audio Stream Magic 6

dyzio4

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Zakładam ten temat z powodu postępowania producenta w tytule.

W lutym kupiłem nowy cambridge audio stream magic 6. Po miesiącu wyszła nowa wersja v2 i mój nowy sprzęt okazał się sprzętem "starym", ponieważ producent nie będzie mojego "starego" sprzętu już aktualizował.

Jednocześnie kupiłem cambridge audio 851a żeby był komplet.

Teraz wszystko sprzedam i już nigdy nie wrócę do tej firmy. Napisałem do dystrybutora w Polsce o problemie i oczywiście cisza czyli jak "kamień w wodę".

• Jeżeli masz podobny problem to proszę dopisz się do wątku.
  • Jeżeli nie zgadasz się z takimi działaniami producentów to też dopisz się do wątku. Dość kpin z klientów.

A jaki masz problem? Źle gra?

A czy ktoś Cię zmuszał do zakupu? Ktoś cie wprowadził w błąd?

Bo jeśli nie to "pretensje" możesz mieć do samego siebie.

Myślę, że w CA nikt po Tobie nie zapłacze bo nie ma żadnego powodu.

Pierwszy watek o tym playerze, pare do dołu, widzę z 2012 roku. Dwa lata życia takiego produktu to i tak dużo. W streamingu sytuacja zmienia się z miesiąca na miesiąc.

Trzeba było kupić LINNa DS tak jak ja. Zmieniali już ze trzy razy w ciągu dwóch lat a ja go ciągle mam bo jest świetny i świetnie gra.

Pozdro i przyjemności ale ze słuchania życzę.

Muszę przewietrzyć mój system…

Może to nie jest wielki problem i wina producenta, a raczej sumienie dystrybutora i sprzedającego, że o tym fakcie nie informowali. Ja swojego SM6 kupiłem 5 dni przed tym jak ukazała się informacja o nowej wersji i obniżce cen o kilkaset złotych. Po prostu znalazłem się w nieodpowiednim czasie z decyzją o zakupie.

Jeżeli jesteś niezadowolony z tego jak sprawuje się i gra Cambridge Audio to sprzedaj, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Świata nie zbawisz, a możesz być stratny sporo kasy.

Gość baca5

(Konto usunięte)

@dyzio4

Kupiles wersje SM6 (zapewne w promocyjnej cenie, ze wzgledu na to, ze nowy model wyszedl), wyszla wersja SM7 (ze wzgledow marketingowych nazwana SM6 v2) i tyle.

A teraz probujesz cwaniaczyc i plujesz na producenta.

A jaki masz problem? Źle gra?

A czy ktoś Cię zmuszał do zakupu? Ktoś cie wprowadził w błąd?

Bo jeśli nie to "pretensje" możesz mieć do samego siebie.

Myślę, że w CA nikt po Tobie nie zapłacze bo nie ma żadnego powodu.

Pierwszy watek o tym playerze, pare do dołu, widzę z 2012 roku. Dwa lata życia takiego produktu to i tak dużo. W streamingu sytuacja zmienia się z miesiąca na miesiąc.

Trzeba było kupić LINNa DS tak jak ja. Zmieniali już ze trzy razy w ciągu dwóch lat a ja go ciągle mam bo jest świetny i świetnie gra.

Pozdro i przyjemności ale ze słuchania życzę.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi...to tak jakby klienci koncernów samochodowych mieli pretensje o to, że kupili dany model tuż przed face liftingiem...

Ależ bezsensowne myślenie.albo sprzedajecie to badziewie. Sprzęt strumieniowy bez aktualizacji i to nowy? Każda normalna firma działa tak: najpierw wycofuje sprzęt ze sprzedaży, później przez dłuższy czas utrzymuje normalny standard obsługi czyli m.in. aktualizacje, następnie informuje, że dany sprzęt nie będzie już wspierany i dopiero wprowadza nowy lub równolegle wprowadza nowy ale ze wsparciem dla starego.

Wyobraź sobie samochód kupiony w lipcu a w styczniu wchodzi nowy model i firma nie ma już obsługi dla Twojego "starego" modelu.

Nie macie koledzy pojęcia o cyklu życia produktu więc się nie wypowiadajcie.

@dyzio4

Kupiles wersje SM6 (zapewne w promocyjnej cenie, ze wzgledu na to, ze nowy model wyszedl), wyszla wersja SM7 (ze wzgledow marketingowych nazwana SM6 v2) i tyle.

A teraz probujesz cwaniaczyc i plujesz na producenta.

Kupiłem w cenie normalnej i proszę mnie nie wyzywaj od cwaniaków

Może to nie jest wielki problem i wina producenta, a raczej sumienie dystrybutora i sprzedającego, że o tym fakcie nie informowali. Ja swojego SM6 kupiłem 5 dni przed tym jak ukazała się informacja o nowej wersji i obniżce cen o kilkaset złotych. Po prostu znalazłem się w nieodpowiednim czasie z decyzją o zakupie.

Jeżeli jesteś niezadowolony z tego jak sprawuje się i gra Cambridge Audio to sprzedaj, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Świata nie zbawisz, a możesz być stratny sporo kasy.

Cóż trudno jest mi się pogodzić z taką bierną postawą ale na pewno sprzedam i więcej nie kupię.

Dzięki za komentarz.

Znowu pieprzenie o tych aktualizacjach które gówno dają, na pewno zagra Ci o klasę lepiej po tym haha...weź lepiej popatrz ile kosztuje pierwsza wersja w stosunku do V2 i skończ biadolić i nie pisz, że kupiłeś w normalnej cenie czyli 4tyś, bo obniżki na SM6 są od dawna, pierwsze było 3,5tyś później 3tyś (chyba nawet przed wejściem V2) teraz można mieć wersję pierwszą za 2,5tyś...

Co to znaczy, ze CA nie bedzie obslugiwac twojego zestawu.

Masz gwarancję producenta i ochronę z tytulu niezgodnosci towaru z umową w sklepie w ktorym zakupiles.

Nie wydaje mi się zeby CA obiecywalo klientom dozywotnie wsparcie oprogramowania.

Poza tym milei dwa lata na jego sprawdzenie i ew. usprawnienie wiec nie widze problemu.

Poza tym co ty bys chcial w tym playerze usprawniać?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ciesz się z pełni poprawnie działającym urządzeniem niepotrzebujacym aktualizacji.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

@dyzio4 a czym się różni wersja v2 od poprzednika? Możesz pokrótce nam tu streścić?

Cześć

Zakładam ten temat z powodu postępowania producenta w tytule.

W lutym kupiłem nowy cambridge audio stream magic 6. Po miesiącu wyszła nowa wersja v2 i mój nowy sprzęt okazał się sprzętem "starym", ponieważ producent nie będzie mojego "starego" sprzętu już aktualizował.

Hm, zajrzałem na nasz topowy topowy wątek o SM6, poczytałem o różnicach i tam tydzień temu pisałeś, że

A to ciekawe. Mam SM 6 kupiony pół roku temu czyli ten "tańszy" i aktualizacje działają normalnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Znowu pieprzenie o tych aktualizacjach które gówno dają, na pewno zagra Ci o klasę lepiej po tym haha...

I tu sie grubo mylisz. Dzwieku oczywiscie nie poprawia, ale juz dzialanie aplikacji na ipada moglaby. Nie wspominam juz o gapless, ktore wlasnie dzieki takiej aktualizacji zostalo zaimplementowane do sm6. Gdyby nie aktualizacje nie byloby gapless. Proste.

Natomiast glownie chodzi o poprawne dzialanie, a raczej w ogole o dzialanie aplikacji do sterowania sm6 na ipada i androida. Chyba, ze jak muda, ktos uzywa tylko pilota. Obecnie sterowanie ipadem czy tabletem na androida to tragedia.

Natomiast ja dyzia rozumiem. Fajnie by bylo gdyby dystrybutor cene na stara wersje obnizyl wczesniej. De facto zrobil to z dnia na dzien, czyli obnizajac cene i wprowadzajac nowy model, nie dajac klientom zadnych informacji o co chodzi. Zauwazcie, ze info na stronie ca pojawilo sie kilka miesiecy pozniej wraz z jej nowa odslona. Ja na poczatku myslalem, ze sm6 v2 to jakis zart, no bo jak nie ma zadnego info na stronie producenta to znaczy, ze produktu nie ma.

Nastepnie zwroccie uwage co zmieniono, a no wprowdzono obsluge 24/192 i tyle. Dac jest ten sam.

Pisalem juz o tym, ale w podobnej sytuacji byli klienci simple audio. W zwiazku z tym, iz wszedl nowy model obslugujacy 24/192 i wimp hifi, a stary model nie bedzie juz wspierany nowym softem, dla posiadajacych stary model dano szanse wymiany go na nowy z doplata 100 funtow. To jest podejscie do klienta.

A co robi Linn? Niby nic sie nie zmienia, ale jak pogadacie z dystrybutorem to ds'y sprzed 4-5 lat a obecne to rozne urzadzenia. Jednak linn daje mozliwosc wymiany calych komponentow. Klient nie traci polowy przy odsprzedazy starego urzadzenia i nie wywala kasy na nowe tylko upgrejduje posiadany sprzet i co najlepsze dostaje od poczatku pelna gwarancje.

Mozna? A no mozna, ale trzeba chciec.

Sprawa jest bardzo prosta. Jeżeli kupując nowe urządzenie za chwilę dowiadujesz się, ze jest "stare" i nie będzie aktualizowane to w dzisiejszych czasach za 6 miesięcy lub rok nie będzie kompatybilne już z niczym. Popatrzcie na rozwój technologi i postęp, który wręcz "galopuje". Nawet powiedzenie z teorii, iż "moc procesorów podwaja się co 18 miesięcy" już jest chyba nieaktualne, ponieważ dzieje się to szybciej. To samo z aplikacjami na różne urządzenia zaczynając od komputerów a nie wspominając o sprzęcie przenośnym gdzie aktualizacje pojawiają się "co chwila".

A kasę zapłaciłem jak za zupełnie nowe z obietnicami aktualizacji.

Tak nie postępuje poważna firma licząca się z klientami - krótkowzroczne nastawienie na zysk. Ale prawda jest taka, że to działanie wyłącznie na krótką metę.

Możecie sobie krzyczeć jaki to CAMS 6 wspaniały więc tylko czekajcie jak Was "wyrolują" na wersji v2. Ja kończę ze sprzętem tej firmy i zachęcam do wpisów.

Gość baca5

(Konto usunięte)

pmcomp, ja dzisiaj gnoje Putina popijajac jablecznik, to sniadanie zjem podwojne - gdyz jak sp. Kaczmarek spiewal, bilans musi wyjsc na zero ;)

http://youtu.be/BNGmpakMsNk

To polecam przejść na Marntza który aż tak nie olewa klientów :)) NA7004 ma już troche lat i co jakiś czas jest aktualizacja. Na początku nie było gapless teraz jest, nie było przewijania teraz jest, dodano wiele mniejszych poprawek m.in obsługę flac 24/192 i gra malina. Teraz jest NA8005 i funkcyjnie ma wszystko to samo i napewno jeszcze sporo upłynie zanim wydadzą coś nowego i o aktualizacjach nie zapomną.

A ja mam 20 letniego (o pardom 25 letniego) CD playera i nic aktualizowac nie musze. I sterowanie tez niezle, bez androida. Takie cos plastikowe, a na nim kilka guziorów, "trójkąty i kwadraty", zwykły krażek srebrny i nic więcej. Niby tylko 80 minut, a nie pamietam kiedy ostatnio cały przesłuchałem, chyba z kilka lat temu. Czasem to sie ciesze ze taki zacofany jestem.

?👈

Co donaA ja wcale się nie dziwię, że firma i dystrybutorzy trzymali w tajemnicy v.2 - przecież trzeba było wypchnąć z magazynów starocia. Co do aktualizacji - jeśli przez dwa lata nie dali rady zmusić aplikacji do działania to przez następne 5 też nie zmuszą. Bo to zapewne wymagałoby wydania kilku Rupii na sensownych programistów zamiast zatrudniania stażystów za darmo.

BTW Stawiam flaszkę, że aplikacje do wersji v.2 będą/są równie ówniane jak te do wersji pierwszej i też nie działają jak należy.

Przecież to już nie jest firma HiFi tylko inwestycja jakiegoś funduszu i ma przynosić zyski a nie dobre imię. Dobre imię w razie czego kupi się z budżetu na reklamę ;)

To polecam przejść na Marntza który aż tak nie olewa klientów :)) NA7004 ma już troche lat i co jakiś czas jest aktualizacja. Na początku nie było gapless teraz jest, nie było przewijania teraz jest, dodano wiele mniejszych poprawek m.in obsługę flac 24/192 i gra malina.

Masz rację. Niestety nie da się już kupić na7004, ale przynajmniej nie ma jakiejs wielkiej przepasci pomiedzy na7004 a na8005.

Co donaA ja wcale się nie dziwię, że firma i dystrybutorzy trzymali w tajemnicy v.2 - przecież trzeba było wypchnąć z magazynów starocia. Co do aktualizacji - jeśli przez dwa lata nie dali rady zmusić aplikacji do działania to przez następne 5 też nie zmuszą. Bo to zapewne wymagałoby wydania kilku Rupii na sensownych programistów zamiast zatrudniania stażystów za darmo.

BTW Stawiam flaszkę, że aplikacje do wersji v.2 będą/są równie ówniane jak te do wersji pierwszej i też nie działają jak należy.

Przecież to już nie jest firma HiFi tylko inwestycja jakiegoś funduszu i ma przynosić zyski a nie dobre imię. Dobre imię w razie czego kupi się z budżetu na reklamę ;)

Masz 100% racji:)

A ja mam 20 letniego (o pardom 25 letniego) CD playera i nic aktualizowac nie musze. I sterowanie tez niezle, bez androida. Takie cos plastikowe, a na nim kilka guziorów, "trójkąty i kwadraty", zwykły krażek srebrny i nic więcej. Niby tylko 80 minut, a nie pamietam kiedy ostatnio cały przesłuchałem, chyba z kilka lat temu. Czasem to sie ciesze ze taki zacofany jestem.

Super, ale mowa jest o strumieniowcach a nie CD.

To już chyba koniec tak wspaniałego produktu jak SM 6 ...

Obserwowałem drogę od miłości do nienawiści ...

Niestety tak jak podejrzewałem był to hit jednego sezonu ...

Jakie to smutne ...

Pewnie ostatnim wiernym wyznawcą będzie muda44 ...

Dlatego jemu należą się ostatnie słowa pożegnania ...

Zapraszamy na mównicę, kolego muda44 !!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To już chyba koniec tak wspaniałego produktu jak SM 6 ...

Obserwowałem drogę od miłości do nienawiści ...

Niestety tak jak podejrzewałem był to hit jednego sezonu ...

Jakie to smutne ...

Pewnie ostatnim wiernym wyznawcą będzie muda44 ...

Dlatego jemu należą się ostatnie słowa pożegnania ...

Zapraszamy na mównicę, kolego muda44 !!!

Pokaż mi coś lepiej brzmiącego za 2,5tyś...prawda jest taka, że CASM6 poprawi brzmienie CDika za 3-5tyś, skończcie już opowiadać w kółko o tych funkcjach, aktualizacjach...od kiedy audiofile przywiązują do tego aż taką uwagę? myślałem, że tu chodzi głównie o to jak to brzmi, potraficie słuchać na wzmacniaczach lampowych bez pilota, bawicie się z tymi płytami winylowymi, czyścicie to tracicie czas... a tu narzekacie na jakieś mało znaczące pierdoły...

Moim zdaniem SM6 nie poprawi brzmienia CD za 3-5 tys PLN.

Nie jest to zły sprzęt lecz u nas mocno przereklamowany.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Sprawa jest bardzo prosta. Jeżeli kupując nowe urządzenie za chwilę dowiadujesz się, ze jest "stare" i nie będzie aktualizowane to w dzisiejszych czasach za 6 miesięcy lub rok nie będzie kompatybilne już z niczym.

Wytłumacz jeszcze raz bo czegoś nie rozumiem !!

1. Czy twoje urządzenie nagle przestało działać? Z czym nie jest już kompatybilne?

2. Czy z początkiem sierpnia nagle straciłeś możliwość aktualizacji?

3. W jakim celu dokonuje się aktualizacji? Czy wnoszą jakąś nową funkcjonalność czy naprawiają pojawiające się błędy?

To normalne że pojawiają się nowe wersje sprzętu, i jeśli ktoś śledzi dokładnie markę to wie w jakim miesiącu pojawiają się nowości.

Z tym trzeba się liczyć a nie dziwić po czasie. To jest biznes producentów i niestety trzeba myśleć, aby nie zostać w tyle. Za nowe wszędzie trzeba płacić i nikt nam maili nie będzie rozsyłał.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Moim zdaniem SM6 nie poprawi brzmienia CD za 3-5 tys PLN.

Nie jest to zły sprzęt lecz u nas mocno przereklamowany.

A ja uważam, że poprawia, ba nawet durne gazetki tak uważają...weź chłopie się nie ośmieszaj powiedz jak długo użytkowałeś CASM6? i tylko nie pisz mi tu o jakiś przelotnych odsłuchach, bo tak to sobie możesz kolumny testować.

Zresztą idiotyzmów na tym forum nie brakuje, jeden nawet pisał, że Arcam Rdac poprawił brzmienie CASM6 haha dobre :D, rzeczywiście poprawia tak, że ja pozbyłem się Rdaca z Tedy Pardo na rzecz CASM6...śmieszni to ludzie którzy nie słyszeli, a najwięcej mają do powiedzenia.

A ja uważam, że pisanie o superhiper właściwościach sonicznych SM6 to idiotyzm.

Każdy ma swoje zdanie zeta-j. Dla Ciebie SM6 to szczyt marzeń. Dla mnie to sprzęt nie wart zainteresowania.

zeta-j, Piopio

myślę, ze oboje popadacie w skrajności.

Używam CA SM6 od dwóch miesięcy i uważam, że ten odtwarzacz ma swoje wady i zalety. Kwota jaka trzeba na niego wydać (ok. 3000 pln) jest rozsądna jak za taką jakość prezentacji muzyki. Jak kogoś stać na wydanie kilkunastu lub kilkudziesięciu tys. pln to może zainteresować się innymi urządzeniami.

Jeżeli chodzi o moje doświadczenia to mogę z cała odpowiedzialnością powiedzieć, że ten strumieniowec gra gorzej od Krella Kav 280CD, a na pewno lepiej od CA 650C, który w tej chwili gra razem z nim jako transport.

Jeżeli chodzi o aplikacje na androida to na pewno nie jest ona dopracowana i kuleje co nieraz powodowało u mnie spore wku...nie. Chciałem już nawet go sprzedać, ale za dużo bym stracił po wyjściu v.2, dlatego został i nie ma tragedii.

A ja uważam, że pisanie o superhiper właściwościach sonicznych SM6 to idiotyzm.

Każdy ma swoje zdanie zeta-j. Dla Ciebie SM6 to szczyt marzeń. Dla mnie to sprzęt nie wart zainteresowania.

Człowieku ty mi nie pisz co jest moim szczytem marzeń, bo się nie znamy Okej? idź sobie na uspokojenie posłuchać kabla sieciowego hahaha..

Ej tak w ogóle to nie ty w jednym z tematów (hi-end is dead?) nie potrafiłeś odróżnić taniego Rotela od Accuphase w ślepym teście bo coś kojarzę ten twój nick.

To nie ja się denerwuję ;-) Nie jestem emocjonalnie zaangażowany w SM6 ;-)

Jestem tylko bezstronnym obserwatorem.

Nie testowałem nigdy Rotela vs Accuphase.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.