Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Paradigm 11v7 - Cambridge Audio 851W + Stream Magic 6

Ri.3236

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję jakiś opinii na temat wyżej wymienionego zestawu. Szczególnie czegoś o wyższości 851W nad integrą 851A.

Poszukuję czegoś do moich Paradigm 11v7. Słucham głównie PoPu i New Age.

Z tego co udało mi się dowiedzieć Stream Magic 6 może być stosowany również jako przedwzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście można zastosować konfigurację, opartą na odtwarzaczu strumieniowym Cambridge Audio Stream Magic 6 i wykorzystanie go także jako przedwzmacniacz i podłączenie do końcówki mocy 851W. Konfiguracja taka będzie minimalnie lepsza brzmieniowo niż oparta na integrze 851A. Przede wszystkim usłyszysz poprawę basu, dynamiki, szybkości, kontroli.

Jest tylko kwestia optymalnego doboru elektroniki do kolumn. Z CA Paradigm zagra bardzo dynamicznie, dźwiękiem otwartym, bardzo szczegółowym, analitycznym. Brakować może jedynie wypełnienia szczególnie w środku pasma. Jest to konfiguracja idealna do muzyki instrumentalnej, rocka, popu, gorzej do spokojniejszych gatunków muzycznych.

Ewentualna dobra alternatywa - na początek system Naim UnitiLite 2 do którego w przyszłości możesz dokupić końcówkę mocy. Jest to rozwiązanie znacznie droższe po dodaniu dwóch segmentów, natomiast jakościowo wyraźnie lepsze. Uwierz mi, że podłączenie na początku tylko UnitiLite zaoferuje Ci bardzo dobry dźwięk.

Natomiast funkcjonalność obydwóch rozwiązań jest podobna.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cambridge do Paradigma to krew z uszu. Jeśli chcesz coś detalicznego to może Roksan?

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Testuję właśnie integrę ale ciut niżej -Cambridge 651a. Wypożyczona na jeden dzień.

Nie jestem audiofilem o wybitnym słuchu, doświadczeniu czy literackim języku. Ale z Cambridge jest bardzo ostro, wysokie w 80% nagrań gdzie występuje wokal aż ssssseplenią.

Był też u mnie Nad C356BEE tutaj nie dość, że wysokie dały się odczuć to bas dominował wszystko. Wybrzmiewał bez końca.

Nie wiem czym mogę opanować lub przynajmniej nie wyostrzać wysokich tonów tych Paradigmów.

I czy to w ogóle możliwe, czy nie lepiej pchnąć te kolumny do kogoś kto lubi "duży" dźwięk -ostry na górze, ciężki na dole, i z brakiem środka.

Xindak'i

Vincent'y

Harman Kardon 990

Arcam'y

Roksan'y

Naim'y

Music Hall'e

Denon'y

Anthem Integrated 225

Advance Acoustic

Jeszcze cała masa kandydatów.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam, poszukuję jakiś opinii na temat wyżej wymienionego zestawu. Szczególnie czegoś o wyższości 851W nad integrą 851A.

Z tego co udało mi się dowiedzieć Stream Magic 6 może być stosowany również jako przedwzmacniacz.

http://allegro.pl/cambridge-audio-651w-stream-magic6-v-2-od-reki-i4470306787.html

miałem ten problem kilka lat. CA odpada!!! Nad też średnio.

Ja po latach kombinacji polecam - AMC!!!! (wielka moc, świetnie gra, magia z Paradigmami - Soundpower w Warszawie), Roksan (będzie grejt do tej muzy, wyrabia prądowo wbrew pozorom). Audiolab z Paradigmami gasł, Nad był zbyt "dudniący" - brak mi słowa w tej chwili, CA za miękki / słaby / skrajny z nimi. Nieźle wypadł Marantz ale od 7004 wzwyż - moze są jakieś używki

http://allegro.pl/cambridge-audio-651w-stream-magic6-v-2-od-reki-i4470306787.html

a najlepiej kup Dali Zensor 7 - przeszedłem na Dali i jest liga wyżej, w Paradigmach sam napisałeś czego brakuje, nie szukaj tego wzmakiem tylko kup kolumny, które to mają :), Dali jest łatwo napędzić, Audiolab tu gra świetnie, Atolek też, Rotel - no sporo dobrze się zgrywa

Musical Fidelity. Najlepiej seria A

Stworzony do Paradigm.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.