Skocz do zawartości
IGNORED

Ktore kolumny wybrac?

viruz997

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z gory przepraszam za brak polskich znakow (niemiecka klawiatura). Mam pytanie ktory zestaw podlogowych kolumn stereo bylby najbardziej polecany.

1. Monitor Audio Reference Mr 4

2. Wharfedale Diamond 10.6

3. Tonsil Siesta\Fiesta

Kolumny bd podlaczone do HK PM655 VXI, Grundig Fine Arts TT-903 oraz odtwarzacza cd ktory bd rowniez zmieniany wiec nim sie narazie nie kieruje. Pokoj ma ok 16m2 ksztalt prostokata z 50cm wcieciem w L, kolumny bd ustawione ok 90cm od sciany (pod sufitem scietym - poddasze) Do tego metrazu rozsadek podpowiada wybrac monitory jednak po zastosowaniu podstawek i tak musialy by stac w takiej odleglosci od sciany. Zolta linia zaznaczone sie sciecie sufitu, natomiast niebieska drzwi. Zaplanowalem ustawienie kolumn jak czerwone kwadraty;) Kolumny docelowo bd w innym pomieszczeniu o przyblizonej powierzchni jednak o innym ustawieniu z pelnowymiarowym sufitem. Glownie odtwarzana muzyka jest z gatunku rock'owego. Wymagam od kolumn "czystych subtelnych wysokich tonow" a dol ma byc delikatny ale odczuwalny. Narazie nie slyszalem zadnych z tych kolumn, wybiore sie na odsluch majac mniej wiecej wybrane interesujace i polecan modele. Celuje glownie w nowe kolumny. Licze na mala pomoc z Waszej strony i pomoc w wybraniu kolumn oraz opinie jak wypadaja tonsile na tle wharfedali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

moim zdaniem najlepszym dla Ciebie wyborem będzie Monitor Audio MR4 lub jeden z modeli Indiana Line Tesi. Bardzo dobrym wyborem dla Ciebie mogą okazać się także polskie kolumny Pylon Audio serii Topaz.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam, z gory przepraszam za brak polskich znakow (niemiecka klawiatura). Mam pytanie ktory zestaw podlogowych kolumn stereo bylby najbardziej polecany.

1. Monitor Audio Reference Mr 4

2. Wharfedale Diamond 10.6

3. Tonsil SiestaFiesta

Kolumny bd podlaczone do HK PM655 VXI, Grundig Fine Arts TT-903 oraz odtwarzacza cd ktory bd rowniez zmieniany wiec nim sie narazie nie kieruje. Pokoj ma ok 16m2 ksztalt prostokata z 50cm wcieciem w L, kolumny bd ustawione ok 90cm od sciany (pod sufitem scietym - poddasze) Do tego metrazu rozsadek podpowiada wybrac monitory jednak po zastosowaniu podstawek i tak musialy by stac w takiej odleglosci od sciany. Zolta linia zaznaczone sie sciecie sufitu, natomiast niebieska drzwi. Zaplanowalem ustawienie kolumn jak czerwone kwadraty;) Kolumny docelowo bd w innym pomieszczeniu o przyblizonej powierzchni jednak o innym ustawieniu z pelnowymiarowym sufitem. Glownie odtwarzana muzyka jest z gatunku rock'owego. Wymagam od kolumn "czystych subtelnych wysokich tonow" a dol ma byc delikatny ale odczuwalny. Narazie nie slyszalem zadnych z tych kolumn, wybiore sie na odsluch majac mniej wiecej wybrane interesujace i polecan modele. Celuje glownie w nowe kolumny. Licze na mala pomoc z Waszej strony i pomoc w wybraniu kolumn oraz opinie jak wypadaja tonsile na tle wharfedali.

post-55515-0-40570500-1407950489_thumb.png

z tych masz prosty wybór - jak q21 i jak q21, posłuchaj indiana line i może dali, to chyba 3 najciekawsze opcję obecnie. Pozostałe 2 pozycje ze swojej listy skreśl od razu;p, Wharfy miałem, daleko im do Monitor Audio, Tonsilom raczej daj spokój

Mialem na mysli siesty z obecnej produkcji. Jesli jednak zmienilbym zdanie i wybralbym monitory to na ktore modele indiany line i dali zwracac konkretnie uwage. Wyglad Pylon Audio Pearl Monitor Q21 niestety jakos mnie nie zachwyca, wiem jednak ze wyglad to nie wszstko ale on tez ma dla mnie znaczenie.

Samemu sprzedaje jedne z moich kolumn - infinity rs 5001. Po kilku korzystnych modyfikacjach grają i wyglądają lepiej. Do Twoich upodobań muzycznych może to być strzał w przysłowiową dziesiątkę. Daj znać na priv jeśli jesteś zainteresowany.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Jeśli koledzy polecają Ci Indiana Line Tesi to posłuchaj Visonik Rewo 4. Porównywalnym je i grają bardzo podobnie. A można je dostać obecnie za ok 1500zl nowe z wyprzedaży. Nie wiem co prawda jak się zgrają z Twoim sprzętem ale to koledzy audiofile powinni pomóc. Ja nim nie jestem, opisuje jedynie swoje wrażenia z odsłuchu. W każdym bądź razie naprawdę warto ich posłuchać. Mnie oczarowały ( oczywiście w swoim przedziale cenowym).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.