Skocz do zawartości
IGNORED

denon pma-880R

luk1985

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle nad powazna zmiana dzis kupionego wzmacniacza, ktory mial grac z kolumnami magnat quantum 507, ewentualnie infinity 51i

poprzednio mialem amplituner denona dra-365RD

Wady 880R:

- zbyt wysoka moc przy 12 w skali 40 juz jest za glosno, 365rd moglem dokrecac prawie do konca

- zbyt plaski dzwiek z plytkim niskim basem, przesycony srodek

- pierwszy raz musialym uzyc korektora dzwieku :)

Jaki inny wzmacniacz Denona mniejszej mocy mi polecicie ?

Wady 880R:

- zbyt wysoka moc przy 12 w skali 40 juz jest za glosno, 365rd moglem dokrecac prawie do konca

- zbyt plaski dzwiek z plytkim niskim basem, przesycony srodek

- pierwszy raz musialym uzyc korektora dzwieku :)

Jaki inny wzmacniacz Denona mniejszej mocy mi polecicie ?

To co opisujesz to jakies dziwne jest. Po pierwsze kazdy piec z wieksza moca bedzie sie zachowywal tak ze po odkreceniu troche volume bedzie gral gloslo, bo ma duzo mocy. Plaski dzwiek w wydaniu serii X80R? Wolne zarty, on sypie basem az nadto.

Moje wnioski, za bardzo przyzwyczailes sie do zamulonego amplitunera, ktory nic z siebie nie krzesa. Typowy objaw przerabiany wiele razy.

?👈

przelaczylem sie na dzwiek z dcd-615, i gra dobrze, sam nie wiem, mozliwe ze wejscie aux sie juz "zmeczyło" ? poprzedni własciciel tylko tego wejscia uzywał

moze troche inaczej z tym basem nie odczuwam takiego cisnienia akustycznego jak na amlitunerze

Z drugiej strony wyciagnac pelna moc to chyba trzeba miec estradowki i kolumny na zewnatrzn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.