Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-3808 podłączenie do systemu głosników 5.1

tedi39

Rekomendowane odpowiedzi

Już doszedłem wiec sam odpowiem na pytanie pierwsze. Tak, ma taką możliwość , w ustawieniach amplitunera Amp Assign należy wybrać opcje bi-amp i pare prawą FR tworzy RF oraz R w kanale Surr. Back natomiast pare lewą analogicznie FL orac L w kanale Surr. Back.

Pytanie nr 2 nadal aktualne.

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...

Witam

Jako ze mam podobne pytanie to nie bede zakladal nowego tematu.

Mam Denona AVR 3803 i zastanawiam sie czy moge do niego podlaczyc kolumny w bi amp.

W ustawieniach niema takiej opcji, ale jest opcja podlaczenia drugiej pary kolumn w innym pomieszczeniu za pomoca opcji zone 2 ktore posiadaja 2 osobne koncowki mocy.

Wiec czy moge uzyc zone 2 do podlaczenia sekcji srednio/wysokotonowej, a frontow do niskotonowej? Nic sie nie stanie?

2. Czy posiada ktoś instrukcje obsługi w języku PL

ja mam 2808, PL mam zeskanowaną od 2809 - praktycznie to samo oprócz Audyssey Dynamic EQ którego nie mam w 2808, jakość skanu słaba ale coś tam można poczytać, ja dowiedziałem się wszystkiego co chciałem jaka jest róznica pomiędzy 2808 a 3808 poza mocą nie wiem

• 3 tygodnie później...

Jak podłączyłeś bi-amp na fronty to różnica jest słyszalna czy na poziomie autosugestii?

Nie wiem czy bawić sie z moim Marantzem w bi-amp, ilość kabli za szafką RTV już doprowadza moją żonę do furii, dwa dodatkowe mogły by ją zabić :d

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

co do jakosci - spelnia moje wymagania i stwierdzilem ze nie bede go zmienial.jestem w pelni zadowolony.ale to tylko moja opinia.wiele osob powie pewnie ze amplituner nie moze byc dobrym pre ampem .lecz ja do tzw,,audiofili ,,nie naleze a w sytuacji gdy ogladam filmy i slucham muzyki 50/50 jest dla mnie idealnym rozwiazaniem

drugie zapytanie o bi amping - jak dla mnie roznica byla bardzo duza,moze dlatego ze mam dosyc dziwne(w pozytywnym tego slowa znaczeniu) kolumny.juz kiedys pisalem to w jakims watku o bi ampingu na tym forum,lecz ktos tam nie dowierzal w to co pisze.sproboj-ja bylem dopiero w pelni zadowolony z moich kolumn dopiero jak podlaczylem w ten sposob

rzadna autosugestia nie wchodzi w gre w tym wypadku .nawet moja zona stwierdzila ze sprzet gra inacze,lepiej

byc moze to wplyw kolumn,tak jak powyzej napisalem,nie wiem

sadze ze warto sprobowac,nie zajmie duzo czasu a mozesz miec wiele wiecej radosci z dzwieku

daj znac jakie beda u ciebie efekty...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.