Skocz do zawartości
IGNORED

tannoy v4i & tannoy dc6t lub castle knight 3

raven91

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

jeśli mieszkasz w UK, to poszukaj integrę Rega (to brytyjski, bardzo ceniony na wyspach sprzęt) i do niej dokup kolumny Tannoy Revolution DC6T. Takie połączenie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

to daleko bo ja w Edi mieszkam,Knight 4 zacne kolumny cena w UK śmieszna,też rozważałem te DC6t,bo cena zbliżona,ale pochlebne recenzje i opinie userów na świeicie-dotarłem do Nowej Zelandii nawet hehe pchnęły mnie ku Knight 4 a dltaego one bo na 5 mam mały pokój ok 15/16m2

Łokmen Saba

z tym Marantz Castle grają ciepłym i przyjemnym dźwiękiem,wysokie nie są piskliwe jak przy Kef iq70,mozna powiedzieć że wręcz cukierkowa jest góra,dól zrobił się już miększy i nabrał wyrazistości jakby wypełnił przekaz,ale przesłuchane mam pona 60h,dawno bym dobił do 200h ale wyskoczyły mi po drodze dwa nieplanowane urlopy heh,Tannoy nie słuchałem bo Knight 4 mnie pochłoneły dźwiękiem i można powiedzieć że mnie zauroczyły :)

średnica mocno odstaje od iQ70 ale trzeba czekać na porządne wygrzanie,ponoć

jest to raczej równe granie

Acoustic Alchemy,Marcus Miller oraz inne dobrze wydane CD pokazują moc zestawu

można słuchać godzinami i dźwięk nie męczy,masz okazje to posłuchaj i Castle i Tannoy a wykonanie w tej cenie to mistrzostwo a miałem,wafle 8 zestaw 5.1,mission,kef ale grało to w innym systemie kina domowego ale to inna liga i marnota materiałów użytych do produkcji

wybrałem 13stki bo Kefy (16cm)za duże skrzynie według mnie do mojego pomieszczenia

wszystko zależy od słuchającego jak wiadomo

pozdro

w sieci jest nawet sporo o nich ale trzeba grzebać niestety

Łokmen Saba

Słuchałem Tannoy wczoraj i odpowiada mi takie granie były podłączone do zestawu azura 851 plus Power amp też tej seri i to co zrobiły w pokoju około 25m było dla mnie powalajace Ale bądź co bądź brakowało mi tam trochę dołu prosiłem Pana co chwilę o zmianę utworów Ale dodałem do wniosku że nic to nie pomaga może ca był winny lub po prostu pomieszczenie? Ale z chęcią posłuchał bym jak gra kefq500 w moim metrażu może się sprawdzić co myslicie? Nie stety nie mam możliwości odsłuchu

Właśnie ja wolę troche bardziej zdecydowane,aż za miękko nie lubie,Kefy odsłuchaj,wiem nie masz możliwości ale może okazać się że będzie "siarczyście" na górze z PM6005 i taki Dżem w operze brzmi o wiele lepiej w połączeniu z Knight 4 niż z iq70 chodzi o gitare.

Dlatego najlepiej słuchać na tym co się ma w domu lub ewntualnie przytaszczyć klocki na odsłuch jak ja to zrobiłem

Łokmen Saba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.