Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy, kremowy, relaksująco brzmiący amp....

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Tak się po raz kolejny zastanawiam nad wyborem ciekawie brzmiącego wzmacniacza, tzn. charakter relaksujący, słodki, kremowy, analogowy, lampowy...Przychodzą mi na myśl następujące marki:

1. Electrocompaniet

2. Musical Fidelity

3. Heed

4. Sonneteer

5. Leben (wiadomo lampa)

6. Lavardin

..... czy macie jeszcze coś w zanadrzu? Które z powyższych są zdecydowanym liderem w prezentacji opisanego brzmienia?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Witam.

Oczywiscie plus starszy Luxman.

dzięki, dzięki za kolejne propozycje... który z powyższych jest najbardziej interesujący wg Was? (pomińmy aspekt finansowy a jedynie brzmieniowy)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

dzięki, dzięki za kolejne propozycje... który z powyższych jest najbardziej interesujący wg Was? (pomińmy aspekt finansowy a jedynie brzmieniowy)

Z Unisona polecam Secondo a z Audio Analogue Maestro Settanta - te akurat miałem okazję słuchać i uważam, że ich brzmienie jest po cieplejszej stronie mocy.

Które z powyższych są zdecydowanym liderem w prezentacji opisanego brzmienia?

Ja nie odpowiem wprost, bo z przytoczonej listy słuchałem jedynie Musical Fidelity A 3.2 i Sonneteera Alabaster. Akurat te wzmaki chyba nie spełniłyby Twoich oczekiwań. Nie są to chłodne żylety, naprawdę dobrze to brzmiało, ale do kremowości to jeszcze im sporo brakuje. Ostrożnie też odbierałbym wpisy typu - "tylko Leben, reszta z listy to nie to". Dlaczego? Bo moim zdaniem niewiele osób miało możliwość posłuchania wzmacniaczy wszystkich wymienionych przez Ciebie firm w porównywalnych systemach i warunkach akustycznych. Ale skoro szukasz lampowego dźwięku, to może poszukać wśród lamp?

Bluesound Node - Rega Elex MK4 - B&W 707 S2

chodzi mi o poradę, z powyższych....chyba że zaproponujesz jeszcze inny model, markę...jak w temacie

Gra system i dany wzmak z różnymi kolumnami może zagrać inaczej .

Stare Musical Fidelity z serii E czy A z A1 na czele ale jeżeli chodzi o brak zamulania a takie stereotypowe lampowe gładkie brzmienie bez ostrości to Calyx CTI , Xindak A600P

Na Allegro jest Antique Sound Lab na "diabełkach" 6C33C - bardzo wydajny, płynnie i kompletnie grający wzmacniacz.

Jeśli jesteś gotowy dobrać kolumny współpracujące z 20 watami, to trudno lepiej trafić.

Nie będziesz też miał problemu "jakie lampy", bo tu nie ma różnych producentów i są tanie (6C33C).

Kawał świetnie wykonanego sprzętu. Tak żywego i emocjonalnego grania z tranzystora nie uzyskasz.

Gdyby było inne logo, to cena byłaby wielokrotnością. Jeśli masz blisko (pd-zach. Pl), to umów się na odsłuch.

to ja ci zaproponuje trafomatica, experience two lub mocniejszego experience elegance,dosyć mało popularne u nas. cena podobna obydwu. Ile naznosiłem tego do domu w zyciu nie myslałem ze kupie słabą teoretycznie lampe, a napedzała głosniki z jakimi ponoć grać nie powinna i to jak. Jak czaruje ten klocek wie tylko ten kto słuchał , koniecznie posłuchaj jak bedziesz miał okazje, takiej rozdzielczości a zarazem plastyki barw nie da zaden z wyzej wymienionych.

Zgoda, miałem u siebie Trafomatica na 300B i słyszałem gościnnie ze swoimi kolumnami na 2A3.

Doskonałe. WLM z tą firma się dogadał na swoje produkty - lepszej rekomendacji dla mnie być nie może.

Ale... używki chodzą w cenie ok. 8 000 zł, a wspomniany ASL jest za 3 500 zł. Ta sama szkoła grania...

Tak się po raz kolejny zastanawiam nad wyborem ciekawie brzmiącego wzmacniacza, tzn. charakter relaksujący, słodki, kremowy, analogowy, lampowy...

Zależy z jakimi kolumnami. Sam mam MF-a i jestem zadowolony, ale przy ww. to taki sobie średniaczek. Celowałbym raczej w Electrocompanieta lub Lavardina. Ten ostatni nie pokaże wszystkich swoich możliwości z każdymi kolumnami.

Sławek faktycznie nie wziąłem pod uwage ile chcesz przeznaczyć, przeczytaj uwaznie propozycje kolegi WLM, sam nie słuchałem tej lampy ale napewno dobrze ci radzi. Jak sie upierasz przy tranzystorze to najblizej tej charakterystyki jest klasa A. Róznice miedzy AB sa na ogół takie ze masz uderzenie na dole troche bardziej zaokrąglone bez takiej potegi ale przełom dołu i srednicy jest lepiej dociązony w A-klasie. ps moze coś od sudgena? moze baltlab jak sie nie wyłozy z przestrzenią? musisz poprostu posłuchać. No i kupisz nie kupisz ale... posłuchać tez u siebie przyzwoitej lampy, koniecznie:)) pozdrawiam.

niestety nie słuchałem wiec nie pomoge, z lebem bym odsłuchał na poczatek polskiego jaga, jak zagra to kupić na lepszych gratach zwrotnicy i lepszym okablowaniu wew, takze spore mozliwości rozwoju daje polski producent, liniowa kolumna ponizej 6ohm nie zejdzie, przed zakupem porównać z herbertem, moze tez tych jbl, aby wycenić sobie w głowie dzwiek polskich kolumn i spać spokojnie. Najlepsze przed tobą.. odsłuchy:) pozdrawiam

Na Allegro jest Antique Sound Lab na "diabełkach" 6C33C - bardzo wydajny, płynnie i kompletnie grający wzmacniacz.

Jeśli jesteś gotowy dobrać kolumny współpracujące z 20 watami, to trudno lepiej trafić.

Nie będziesz też miał problemu "jakie lampy", bo tu nie ma różnych producentów i są tanie (6C33C).

Kawał świetnie wykonanego sprzętu. Tak żywego i emocjonalnego grania z tranzystora nie uzyskasz.

Gdyby było inne logo, to cena byłaby wielokrotnością. Jeśli masz blisko (pd-zach. Pl), to umów się na odsłuch.

6c33c są drogie i będą coraz droższe. Ten ASl na allegro to zamulacz za cenę z kosmosu, nowego można było kupić za niecałe 5 kzł.

Tak się po raz kolejny zastanawiam nad wyborem ciekawie brzmiącego wzmacniacza, tzn. charakter relaksujący, słodki, kremowy, analogowy, lampowy...

Jak ma być typowo lampowy to lampa. Sam nie lubię lamp. W domu mam MF-a i jestem bardzo zadowolony. Jeśli jednak masz więcej pieniędzy na pewno posłuchałbym Electrocompaniet i Lavardin. Ten drugi nie zagra z każdymi kolumnami, więc musisz wziąć kolumny pod pachę i podreptać do sklepu na odsłuch. MF przy tych dwóch to po prostu zacny piecyk ze średniej półki nic ponadto.

Jeżeli rozważasz też końcówki, to poniższa w klasie A, właśnie ma cechy jak w tytule wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli mieszkasz < 200 km od 3 City, to mogę bezpłatnie podjechać w celu posłuchania w twoim systemie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.