Skocz do zawartości
IGNORED

źródełko pod 300B

konik123

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nirvanę,zrobienie zasilania akumulatorowego jeszcze przede mną :-)

U mnie grała z Luxmanem L-590AII ,2A3 a teraz z OTL-em .

Oceny najlepiej dokonać we własnym systemie .

Trzeba skontaktować się z Panem Bogusławem Dubielem i umówić się na odsłuch.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zależności czego oczekujesz od całości systemu u mnie z 6sn7/300b dobrze zgrywał się copland, ale nie przy srebrnych kablach. Z Makiem 201 było trochę za słodko, ale wokal był piękny.

strumieniowiec, lampy i tuby

dziekuje za sugestie, co do nirvany martwi mnie troche mała dostepność, troche daleko zarazem ale chetnie bym odsłuchał nie ukrywam. Maki chodziły mi po głowie i pewnie coś zorganizuje na odsłuch niedługo,

szczerze mówiac myslałem raczej o nowym ale zobaczymy, jako pierwszy dotarł Luxman D-05, nastepny przyjedzie mak lub cos ayona, akupejta nie wiem czy bede miał okazje posłuchać.

Nie bój się używek, napisz opinie po przesłuchaniu Luxmana, ciekaw jestem brzmienia. Na jakich lampach 300b Grywasz?

Ja u siebie testowałem mesh i carbonowe i były na tyle różne brzmienia, że wybrałbym inne źródła do nich.

Nie bój się używek, napisz opinie po przesłuchaniu Luxmana, ciekaw jestem brzmienia. Na jakich lampach 300b Grywasz?

Ja u siebie testowałem mesh i carbonowe i były na tyle różne brzmienia, że wybrałbym inne źródła do nich.

Na tych co siedzą od poczatku EH300Bgold. Nigdy nie myslałem ze kupie lampe z racji biasów, lamp a stało sie. Z załozenia jak nie padło na tranzystor to niech bedzie przynajmniej tanio w eksploatowaniu wiec narazie sobie daruje takatsumi i inne tego typu wynalazki, moze troche dziwne ale już tak mam poprostu.:) Osobiscie wolałbym tranzystor ale na dzisiaj taki z którego bede zadowolony to minimum 30-40tys wiec odpada. W opisach jestem raczej kiepski ale postaram sie coś napisać..,

Luxman nie jest napewno mistrzem blasku czy analityczności, tego trzeba szukać gdzie indziej, raczej gra w delikatny, subtelny sposób. Dźwiek przy tym nie jest zduszony czy płaski. Wczesniej grałem z densenem i było znacznie jasniej i mniej kontrastowo ale o dziwo z luxmanem makrodynamika w sensie poczatkowego narastania i gaszenia lekko siadła, za to mikrodynamika poprzez rozdzielczość lepsza jest z luxmanem bez dwóch zdań. Nie jest to dzwiek ciepły sam w sobie raczej analogowy przynajmniej ja to tak odbieram. Mysle tak dlatego poniewaz po prostu na srednicy nie jest tłoczno, jest na wszystko miejsce, jest czarne tło, nie ma bałaganu, jest na prawde dobrze ale tutaj musze dodać ze sporo robi odpowiedni dobór reszty, dostałem w kaplecie pewną sieciówke której nazwe przemilczę i początkowo byłem sceptycznie nastawiony. Nie jest to tez konturowe granie, po prostu miekkośc i spokój z zachowaniem dobrego tempa. Góra nie jest przy tym przygaszona ale mam wrażenie ze mogła by być troche bardziej rozdzielcza. Mimo ze nie ma haosu w dzwieku mam pewne zastrzeżenia tez co do głębokości sceny. Ogniskowanie jest ok tylko lekko luxman poprostu uogólnia czy coś jest dwa metry czy pięć od nas. Nie jest zle bo nie podaje niczego na twarz ale mozna lepiej. Co do szerokości nie mam uwag bo wole jak jest wezej ale treściwie niz szeroko rozwięzle. Nie jest też na pewno neutralny czy liniowy, daje w zamian fajny rytm, i sporo fanu ze słuchania. Dobrze artykułuje głosy, nie są one zamazane. Luxman pewne rzeczy pomija, jeszcze inne uogólnia lecz gra w taki sposób ze rzadko mam okazje mieć pewność ze system sie spodoba wiekszości zainteresowanym, tutaj tak własnie jest... ładniej. Stare kiepskie realizacje? no probs Zobaczymy co bedzie nastepne . Planuje teraz posłuchać czegoś z lampą

Wypróbuj lampy sophia mesh, mogą Ci znacząco poprawić niektóre aspekty dźwięku, a bias Ustawisz raz i będzie po kłopocie na jakiś czas. Cenowo to też nie tragedia, a Zobaczysz ile jeszcze można wycisnąć z Twojego wzmaka.

Wypróbuj Ayony, tylko wyższe modele. Powinno dźwiękowo Ci bardziej odpowiadać.

• 3 miesiące później...

pytanko panowie, nie chce zakładać nowego wątku... Miał kots styczność z arc7 i accuphase 78 ?

Accu jest s/h na giełdzie za 15, na arc trzeba raczej polować, ale slyszałem ze warto. Pytanie jak to zagra w moim systemie... Obecnie mam pożyczonego triode trv 05se i jest naprawde dobrze, tylko ze mam lekki opór kupna nowego. Ktos z was słuchał obydwu źródeł w jednym systemie? tz arc7 i dp78?

Pytanie jak to zagra w moim systemie

Tego nie wiadomo :)

Ktos z was słuchał obydwu źródeł w jednym systemie? tz arc7 i dp78?

Nie dokładnie,ale...

Mając jeszcze DP-700,porównywałem CD-7 z ulepszonym zasilaniem,i chwilę później CD-8

Obydwa ARC zagrały dużo lepiej, i to w całym systemie Accuphase,Accu przy ARC jawił się szaro i nijako,ze sporo gorszym basem,o barwach nie wspominam :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.