Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie wzmacniacza do komputera po usb

Observe

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem poruszyć temat, ponieważ bardzo dużo nowych wzmacniaczy posiada wejście usb i tym samym jest możliwość podłączenia do komputera właśnie przez ten port.

W moim przypadku chodzi o podłączenie do komputera świeżo zakupionego wzmacniacza Xinda A-06. W komputerze korzystam ze zintegrowanej karty dźwiękowej. Model płyty to MSI Z97 MPOWER MAX AC. Ta płyta głowna posiada układ dźwiękowy oparty na " 8-kanałowym kodeku Realtek ALC1150 , a dodatkowo została wzbogacona o dwa wzmacniacze Texas Instruments OPA1652 (odpowiedzialne za wyjścia z tyłu i na froncie) i wysokiej jakości kondensatory marki Nippon Chemi-Con. Nad jakością dźwięku czuwa też ekranowanie przed zakłóceniami elektromagnetycznymi (EMI), separacja od reszty laminatu płyty głównej oraz pozłacane złącza minijack".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz Xindak A-06 posiada wbudowany DAC: PCM2702

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Moje pytanie brzmi jak lepiej jest podłączyć sprzęt? Czy po wyjściu analogowym z karty dźwiękowej czyli chinche do wzmacniacza czy po USB? Chwilowo nie mam pieniędzy na dodatkowego DAC'a czy też może lepszą zewnętrzną kartę dźwiękową. Na codzień słucham płyt w formacie .flac

W przyszłości chciałbym oczywiście zakupić i tu moje pytanie czy może lepszego DAC'a czy też lepszą kartę dźwiękową? Czyli w skrócie jak to podłączyć? Proszę o radę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tzn?

No se podłącz tak i se podłącz inaczej i se zobacz jak ci lepiej gra, nikt tego nie zrobi za ciebie.

Do pierwszego podłączenia potrzebujesz kabelka USB - koszt 10 zł, do drugiego kabelka jack -2xCinch, koszt 10 zł (ewentualnie 2xCinch/2xCinch, koszt ten sam). Nie widzę żadnych przeszkód, żeby samemu przetestować oba warianty.

a jakiego DACa do mojego zestawu polecacie?

W przyszłości możesz sprawdzić czy używany xonar d2 (400/450zł) wniesie jakieś pozytywne zmiany, w nic droższego nie ma sensu się pakować.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.