Skocz do zawartości
IGNORED

DAC SRCBehringer czy może laik cos poprawić

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 2 lat posiadam ten dac BEhringera i zastanawiam się czy samodzielnie bez jakiejś rozbudowanej wiedzy jestem w stanie ulepszyć dźwięk. Czytając wątek dłubiemy w BEhringerze jest tam tyle informacji że hej. A czy są jakieś sposoby łatwe takie jak (odłączenie przedniego panelu np) na wyraźny postęp Z góry dzięki

Witam od 2 lat posiadam ten dac BEhringera i zastanawiam się czy samodzielnie bez jakiejś rozbudowanej wiedzy jestem w stanie ulepszyć dźwięk. Czytając wątek dłubiemy w BEhringerze jest tam tyle informacji że hej. A czy są jakieś sposoby łatwe takie jak (odłączenie przedniego panelu np) na wyraźny postęp Z góry dzięki

Najprościej to podlączyć się bezpośrednio pod kostkę DAC i zrobić wyjście przez pojedyńczy kondensator.

Problemem jest znalezienie sygnału ze względu na że przez lata produkcji było wiele wersji tego Behringera.

Najprościej to podlączyć się bezpośrednio pod kostkę DAC i zrobić wyjście przez pojedyńczy kondensator.

Problemem jest znalezienie sygnału ze względu na że przez lata produkcji było wiele wersji tego Behringera.

Na każdy kanał daje się jeden kondensator tak?

A jakiej wartośći ma być ten kondensator? i za nim daje się wyjścia RCA?

Nie polecam.

Moim zdaniem(i z mojego doświadczenia) sporo daje poprawienie zasilania, zmiana analogówki i wymiana DAC na AK4396. Czy koniecznie zależy Ci na wyjsciach XLR? Wtedy płytka z tej strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wydaje się być odpowiednia :) Ja używam płytki od veterana z filtrem i desymetryzatorem od jego pre. Działa super, choć, czasami ciężko upchnąć elementy(Veteranie wróć do projektowania!).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chciałbym mieć wyjscia właśnie RCA a wymiana Daca i zmiana analogówki może mniee pzrerosnąć

Dlatego zaroponowałem wyjście przez kond. Na pewno lepiej niż z fabrycznych, niepotrzebnych opampach. Ten dac ma odpowiednio wydajne wyjście napięciowe, niepotrzebne mu dodatkowe wzmocnienie.

Dlatego zaroponowałem wyjście przez kond. Na pewno lepiej niż z fabrycznych, niepotrzebnych opampach. Ten dac ma odpowiednio wydajne wyjście napięciowe, niepotrzebne mu dodatkowe wzmocnienie.

Nadal twierdzę, że to nie jest dobre rozwiązanie. Zagrać, może i jakoś zagra(nie testowałem, bo nie "koszerne";) ). Jestem za tym, żeby jednak dać buforek chociaż(o filtrze nie wspominając). Nie powinno się obciążać wyjścia DAC-a nawet napięciowego. Jeżeli tak zrobisz, to będziesz miał różne charakterystyki różnych interkonetków, etc :P Zwłaszcza, że obciążamy nierównomiernie, co już w ogóle jest be.

Proszę o scalenie postów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.