Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn

baku264

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć w kwestii doboru kolumn (dwie frontowe ale nie wykluczam rozbudowy zestawu do 5. 0 albo 5.1, na pewno będę chciał dokupić centralny do filmów a za tym pewnie pójdą jakieś satelitki) do amplitunera AVR-3312 (tak o nim kiedyś pisali:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Głównie chodzi o muzykę (wszelaką ze wskazaniem na rocka i klasykę) Na same fronty jestem w stanie wydać do 3 000 zł. (choć wolałbym żeby to było z centralnym) Pomieszczenie, w którym kolumny (przez ok rok) będą musiały pograć ma 15m2 (kolumny będą stały blisko ściany). Następnie stały będą w pomieszczeniu o powierzchni 25 m2. Zależy mi na tym żeby nie musieć muzki słychać głośnio żeby rozkoszować się brzmieniem.

Zobligowany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

w takim razie musimy dobierać zestaw do pomieszczenia 25m2.

Zwróć proszę uwagę na modele Monitor Audio Bx6, Dali Zensor 7 czy nawet trochę tańsze Q Acoustics QA2050i. Każda z tych kolumn zagra dobrze, uniwersalnie muzykę, dając pełne, dynamiczne brzmienie. Jeśli lubisz trochę jaśniejszy przekaz, nastawiony bardziej na analityczność, dobrym wyjściem mogą być jeszcze kolumny Canton Chrono 508.2 DC. Z drugiej strony, jeśli szukasz brzmienia bardziej audiofilskiego, równego, idealnym rozwiązaniem będą polskie Audio Academy Phoebe III.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, oczywiście zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja do Denona mam podpięte Magnaty zestaw 5.0 (nie mam suba) śmisznie opisane 4-8 Ohm 20-35000 Hz ponad 200W mocy i cóż służą mu tylko kalibrację musiałem zrobić tym Audyssey.

Jak będziesz próbował jekieś zestawy to radzę to zrobić - po kalibracji brzmienie jest zupełnie inne.

Amplituner rozpozna ilość i rodzaj głośników, pomierzy odległości, oóźnienia i skoryguje equalizer adekwatnie do cech głośników.

Nie oznacza to ze musisz się z tym zgadzać zawsze możesz przejść na manual albo pure niemniej j apreferuję nastawy z Audyssey w 80% przypadków.

Wiadomo czasem pyta jest nagrana jak jest i trzeba poprzestawiać to i owo żeby dało się słuchać.

Na pewno radzę iść do salonu i przesłuchać. Cenowo nie musi wyjść drożej z tego co widze najbliższy salon jaki mam w zasięgu oferuje "internetowe" ceny więc nie warto kupować kota w worku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.