Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Solo7c/Xonar DG

DanSup

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Microlaby Solo7c i po podłączeniu ich pod Xonara DG grają zbyt cicho, głośność jest porównywalna do starych Logitechów S220 (17W RMS), gdzie solówki mają 110W RMS. W ustawieniach z poziomu Winodwsa (7, 64-bit) wszystko posprawdzane, na sterownikach karty dźwiękowej też wszystko ok moim zdaniem. Odinstalowałem sterowniki Xonara i zainstalowałem stery do zintegrowanego układu, czyli Realtek ALC1150, dalej to samo.

Podsuńcie jakieś pomysły, bo ja już nie wiem co jest nie tak.

Dodam, że używam słuchawek Superlux HD 681 EVO MKII, po ustawieniu wzmacniacza słuchawkowego na karacie, na 64Ohm grają bardzo głośno.

Czy Xonar DG nie jest wystarczający, żeby w pełni napędzić solówki?

Szczerze to oprogramowanie karty nie podpasowuje mi, dodatkowo ten błąd z 50% głośności w sterowniku, czyli jest to już 100% mocy tak naprawdę, bo dalsze podgłaśnianie nic nie daje. Sterowniki miałem orginalne, a teraz latam na nieoficjalnych "Uni Xonar" (podobno lepszych). Na jednych i drugich jest tak samo z Solo7c.

Zastanawiam się, czy nie zainwestować w lepszą dźwiękówkę :)

DanSup, nie wspomniałeś tego w poście... ale ustawiłeś poziom głośności również na głośnikach? Sygnał otrzymywany przez wzmacniacz zintegrowany w kolumnach raczej nie może być aż tak niski, żeby solówki grały cicho(przy założeniu, że masz ustawione 100% w systemie i sterowniku) i nie zmieni tu tego inna karta dźwiękowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.