Skocz do zawartości
IGNORED

JOLIDA 1501 BRC

tatabliźniaków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego wzmacniacza. W swojej cenie (nowy 4tys.) jest zjawiskowy i nie ma sobie równych. Mam kilka pytań

do użytkujących ten sprzęt:

- czy jest w pełni zbalansowany? (ma gniazda xlr) i czy warto podłączyć je właśnie przez xlr?

- czy wymiana oryginalnych lampek daje znaczącą poprawę? jak tak to jakie polecacie....

- jakie kolumny podstawowe możecie polecić do 5 tys. używane? czy ktoś słuchał ten wzmak z kolumnami Sosus?

- wzmacniacz ma wyjścia pre czy to znaczy że mogę dopiąć końcówkę mocy i wykorzystać jedynie sam przedwzmacniacz - próbował ktoś? proszę o poinie

pozdrowienia !

W swojej cenie (nowy 4tys.) jest zjawiskowy i nie ma sobie równych.

A zaraz pytania

- czy wymiana oryginalnych lampek daje znaczącą poprawę? jak tak to jakie polecacie....

- jakie kolumny podstawowe możecie polecić do 5 tys. używane? czy ktoś słuchał ten wzmak z kolumnami Sosus?

Jedno zaprzecza drugiemu .

Jedno zaprzecza drugiemu

Pytania sa jak najbardziej sensowne i niczemu nie zaprzeczaja, jesli je czytac poprawnie. Ten wzmak ma lampy, a te maja wplyw na brzmienie, wiec z lepszymi mozna uzyskac pozytywniejsze rezultaty, a nie gorsze, tyczy sie to wszystkich lampiakow. Chyba logiczne.

Pytania sa jak najbardziej sensowne i niczemu nie zaprzeczaja, jesli je czytac poprawnie. Ten wzmak ma lampy, a te maja wplyw na brzmienie, wiec z lepszymi mozna uzyskac pozytywniejsze rezultaty, a nie gorsze, tyczy sie to wszystkich lampiakow. Chyba logiczne.

Piszesz że ten wzmak jest zjawiskowy i nie ma sobie równych a zaraz pytasz się z czym go połączyć .

Rozumiem że miałeś wszystkie wzmaki w tej cenie ...

Z tymi kolumnami z którymi zagrał tak zjawiskowo .

O lampach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpisz w wyszukiwarkę 12AX7 albo ECC83

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z Jolka kroki sa nastepujace:

1. Lepszy kabel sieciowy.

2. Jakies podkladki antywibracyjne.

3. Zabawa z lampkami, w zaleznosci czego Ci potrzeba, tutaj mozna sobie przetestowac z kilka roznych ukladow i wyciagnac wlasne wnioski w posiadanym systemie. Ja osiadlem na Mazdach bo maja piekna gore pasma i daja czyste, przestrzenne i wielce otwarte granie, bez zadnego kocyka. Inni mogliby wolec jakies Mullardy albo Brimary.

To wszystko to kosmetyka, ale w przejrzystym torze ladnie dopiesci juz swietny dzwiek, no i jest frajda ;'))

Rozumiem że miałeś wszystkie wzmaki w tej cenie ...

Z tymi kolumnami z którymi zagrał tak zjawiskowo .

Chlopie, nikt nie mial wszystkich klockow w danej cenie, a mimo to sam piejesz czesto wtemacie tego co akurat kupiles, wiec nie bardzo wiem z czym masz problem. Zdania Ci sie nie spodobaly czy nick goscia ? Poza tym facet pyta tutaj nie o dowolne kolumny grajace swietnie z Jolida tylko o podstawkowce. Taka subtelna roznica jakbys nie wychwycil.

Gość

(Konto usunięte)

Zabawa z lampkami, w zaleznosci czego Ci potrzeba, tutaj mozna sobie przetestowac z kilka roznych ukladow i wyciagnac wlasne wnioski w posiadanym systemie. Ja osiadlem na Mazdach bo maja piekna gore pasma i daja czyste, przestrzenne i wielce otwarte granie, bez zadnego kocyka. Inni mogliby wolec jakies Mullardy albo Brimary.

Dokładnie tak...ja jadę cały czas na lampach Jolidy i jest to samo co piszesz wyżej...bez cienia nalotu czy zamulenia...wszystko zależy od całego systemu...

Chlopie, nikt nie mial wszystkich klockow w danej cenie, a mimo to sam piejesz czesto wtemacie tego co akurat kupiles, wiec nie bardzo wiem z czym masz problem.

Za dużo do pisania , a nie che mi się tyle pisać .

Poza tym facet pyta tutaj nie o dowolne kolumny grajace swietnie z Jolida tylko o podstawkowce. Taka subtelna roznica jakbys nie wychwycil.

Jeżeli kogoś ten wzmak powalił na KONKRETNYCH kolumnach to na innych może wcale nie powalić a nawet mocno rozczarować .

I tu by trzeba było napisać na jakich kolumnach zagrał że się Koledze tak spodobał i czy na jego źródle , kablach i w jego pomieszczeniu .

Widzisz tą swoją subtelną różnice ?

Pytania sa cholernie proste

Niektórzy forumowicze też .

Po co zaczynacie kolejną zwadę?

Nic nie zaczynam .

Zwróciłem uwagę że jedno przeczy drugiemu .

Ktoś pisze że wzmak jest wyjątkowy i najlepszy w danej cenie to rozumiem że z czymś go porównywał . Skoro porównywał i w czymś go tak powalił a zaraz pyta z czym go łączyć .

Dla mnie jedno przeczy drugiemu .

Ale mniejsza z tym .

Pytania są proste...nie zauważyłem pytania czy komuś się brzmienie Joli podoba czy nie...

A czy gdzieś jest podważanie wyjątkowości tego wzmacniacza ?

Jeżeli poniższy wpis jest niezrozumiały to radzę go sobie przeanalizować i wyciągnąć wnioski .

Jeżeli kogoś ten wzmak powalił na KONKRETNYCH kolumnach to na innych może wcale nie powalić a nawet mocno rozczarować .

I tu by trzeba było napisać na jakich kolumnach zagrał że się Koledze tak spodobał i czy na jego źródle , kablach i w jego pomieszczeniu .

Muda, Ty sie w jakiegos detektywa forumowego bawisz ? Nikt tu raczej nie potrzebuje Twoich analiz o sprzecznosciach, dla wiekszosci nic tu nie jest nielogiczne co najwyzej Twoje namolne wtrety, z czego jestes w sumie znany.

Sa tez inne watki, jakbys mial cisnienie na pisanie dzisiaj.

Witam

Stałem się szczęśliwym posiadaczem tego wzmacniacza. W swojej cenie (nowy 4tys.) jest zjawiskowy i nie ma sobie równych. Mam kilka pytań

do użytkujących ten sprzęt:

- czy jest w pełni zbalansowany? (ma gniazda xlr) i czy warto podłączyć je właśnie przez xlr?

- wzmacniacz ma wyjścia pre czy to znaczy że mogę dopiąć końcówkę mocy i wykorzystać jedynie sam przedwzmacniacz - próbował ktoś? proszę o poinie

pozdrowienia !

Super, że jesteś zadowolony. Słuchałem kiedyś jego poprzednika i o ile gra podobnie, to rozumiem że w niektórych aspektach jego brzmienie może się podobać.

Nie jest w pełni zbalansowany. To w końcu niedrogi chiński wzmacniacz, cudów nie ma się co spodziewać. Czy warto go podłączyć przez XLR? Trzeba byłoby jasnowidza, żeby przewidział co i jak zagra. Jeśli natomiast miałbyś ograniczać dobór CD playera tylko do zbalansowanych, to byłby błąd.

Nie wiemy, jakie lampy masz w środku. Jeśli to chińskie 12AX7, to jest bardzo prawdopodobne że wymiana przyniesie poprawę. Sensowna wymiana. Poszukaj informacji o tych lampach i zamiennikach w wątkach poświęconych lampom.

Na papierze ten wzmacniacz ma sporą moc. Ale ja kiedyś dawno słuchałem jego poprzednika i nie powiedziałbym o nim, że to był jakiś demon mocy. Większość kolumn w zaproponowanym limicie cenowym wysteruje bez problemu ale nie próbuj żadnej egzotyki, bo go usmażysz.

Tak, możesz dopiąć końcówkę. Ale za cztery tysiące da się chyba kupić / zrobić lepszy przedwzmacniacz.

Gość

(Konto usunięte)

Tak to można pisać o każdym wzmacniaczu, w każdej klasie cenowej...dla każdego coś dobrego...

Na papierze ten wzmacniacz ma sporą moc. Ale ja kiedyś dawno słuchałem jego poprzednika i nie powiedziałbym o nim, że to był jakiś demon mocy

Moc wzmacniacza absolutnie nie jest wyznacznikiem jego jakości...zasilanie wręcz przeciwnie...

Tak to można pisać o każdym wzmacniaczu, w każdej klasie cenowej...dla każdego coś dobrego...

Moc wzmacniacza absolutnie nie jest wyznacznikiem jego jakości...zasilanie wręcz przeciwnie...

Właśnie o tym pisałem. Dla lubiących precyzję wypowiedzi lub po prostu polemiki mogę stworzyć nowy związek frazeologiczny: "być (albo nie być) demonem zasilania". Więc Jolida nie jest demonem zasilania, ale to w końcu wzmacniacz za 1000 USD i nie sądzę, że odbiega na minus od konkurencji w podobnej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.