Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Denon PMA 1520

Manco1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć, jakie kolumny dobrze zgrywają się z wyżej wymienionym wzmacniaczem (źródłem dźwięku jest Denon DCD 960).

Czy lepiej kupić coś nowego, czy może jakieś używane kolumny(wtedy budżet musiałby mieścić się w 600- 800 zł) aby wykorzystać potencjał wzmacniacza?

https://www.audiostereo.pl/topic/114342-kolumny-do-denon-pma-1520/

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć, jakie kolumny dobrze zgrywają się z wyżej wymienionym wzmacniaczem (źródłem dźwięku jest Denon DCD 960).

Czy lepiej kupić coś nowego, czy może jakieś używane kolumny(wtedy budżet musiałby mieścić się w 600- 800 zł) aby wykorzystać potencjał wzmacniacza?

Zapytaj w klubie Denona

To świetny wzmacniacz z kategorii: "ciepło grających".

Musisz podać metraż pomieszczenia oraz mniej więcej czego oczekujesz w muzyce.

Na wstępie Ci podpowiem, że poszukiwać musisz jasno grających kolumn żeby dobrze zgrało się z wzmacniaczem.

Niestety budżet który wyznaczyłeś na używki jest za mały w stosunku do jakości wzmacniacza, za jakieś 1500zł można wybrać coś ciekawego, za mniej niż 800 wątpię, ale może jakieś mało znane dobrze grające kolumny jak Pilot wyhaczysz...

Pomieszczenie ma ok 26 m^2. Głównie słucham rocka i metalu. Zależy mi na dobrej szczegółowości, dobrze rozbudowanej górze, ale też przyjemnej(nie metalicznej, szeleszczącej), bas dynamiczny, środek neutralny. Istotne jest, aby była dobrze naznaczona scena dźwiękowa, dobre odseparowanie i zlokalizowanie dźwięków. Problem w tym, że jak na razie mam Mildotny 80 i dźwięk jest zdecydowanie zbyt płaski, a przy głośniejszym słuchanie staje się zbyt natarczywy :/.

Niestety budżet który wyznaczyłeś na używki jest za mały w stosunku do jakości wzmacniacza

W takim razie myślę, że mogę przeznaczyć i 1500, tylko potrwa to trochę dłużej, ale jeśli warto to nie widzę przeciwskazań :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.