Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN KARDON czy ONKYO

DOBOSZ77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich…!!! Mam zapytanie odnośnie zakupu sprzętu audio do domu jestem muzykiem i sporo potrafię powiedzieć na temat sprzętu estradowego niestety audio dla domu stanowi pewien problem. Zastanawiam się, co kupić mój wybór to zestaw stereo ONKYO TX 8050 + C7030 lub HARMAN KARDON HK3770 + BDT30, co o tym sądzicie, a może macie jakieś swoje propozycje w tym przedziale cenowym. Muza, jaką słucham to ROCK, BLUES, JAZZ, czasem METAL. Z góry dziękuje i pozdrawiam…

https://www.audiostereo.pl/topic/114361-harman-kardon-czy-onkyo/

Witaj, masz pojecie jaki dźwięk chcesz uzyskać a to już coś.

Jakimi kolumnami dysponujesz?

Harman da Ci nieco więcej basu, i gładkości brzmienia, jest tez nieco bardziej awaryjny

Z kolei Onkyo będzie "sterylne" z nieco bardziej wyeksponowanymi sopranami.

Masz gdzie posłuchać?

Wymienione przez Ciebie zestawy reprezentują podobną klasę sprzętu, jedynie w przypadku HK funkcjonalnie masz odtwarzacz Blu-Ray.

Wybór zależy od posiadanych przez Ciebie kolumn oraz preferencji brzmieniowych. Bardzo dobrze brzmienie urządzeń opisał mój przedmówca, jednak efekt końcowy to połączenie elektroniki i kolumn.

Podaj więcej szczegółów, a najlepiej zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słuchać, słuchać i porównywać na żywo różne konfiguracje nie czytać na forum - tzn poczytać można ale nie opierać własnych decyzji na tej podstawie.

Ja sobie kupiłem amplituner wielokanałowy bo przynajmniej filmy i audycje z satelity mogę obejrzeć z dźwiękiem 5.1, mogę posłuchać wielokanałowego SACD a i w stereo też mi się podoba

więc nie widzę powodu do zdziwiania z osobnym kinem i zestawem stereo.

Teraz pomyślę nad odtwarzaczem blu- ray co by sobie jakiś koncert w dobrej jakości obejrzeć i posłuchać.

Też lubię rock i jak dla mnie z tego co wówczas porównywałem najfajniej w danej klasie i określonym pułapie cenowym brzmiał Denon.

"Nieco bardziej awaryjny" czyt. mając przed sobą dwa pudełka z elektroniką H/K prawie na pewno jedno będzie zepsute.

H/K nie ma w ofercie nawet odtwarzacza CD ? Trzeba kupować BD sprzed 4 lat ?

Na prawde "jak gra" to jedyne kryterium istotne przy wyborze ?

Sugeruje przy tym odsłuchu się urządzeniami troche pobawić.

Krzaku666 nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tą awaryjnością HK.... ja i kilku moich znajomych używamy ampli HK z powodzeniem od 5-6 lat i wszystko wzorowo śmiga... chyba że chodzi o całkowicie nowe HK bo nawet z wagą zjechali o 50%...a w sprzęcie audio to nic dobrego. ..

Jeżeli audio nie ma dobrej wentylacji i stoi w jakiejś dziupli to najmniej awaryjny sprzęt zajedziemy... a swoją drogą zauważyłem że czym nowszy sprzęt audio to szybciej siada.... bo więcej w nim plastiku i chin... ale to jest ogólny tręd dotyczy wszystkich gałęzi : motoryzacji szczególnie i audio...

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.