Skocz do zawartości
IGNORED

popcorn hour a 400, Asus O!PLAY BDS-700,dune hd 3d

raven91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co wybrać? zależy mi na jak najlepszej jakości odtwarzanych flac lub cd z tych urzadzeń czy ktoś miał możliwość bezpośredniego porównania?

Flac musi byś też odtwarzany z usb lub zew. dysku.

dziekuje

Najpierw sprawdź które z tych urządzeń obsługuje "gapless" kukurydza ma nie wiem jak inne ze wszystkich które wymieniłeś dźwięk się wydobywa, ale tylko wydobywa raczej nie ma tu mowy o jakimś super graniu. Proponuję więc dokupić przetwornik.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ok już wiem co to gapless nie będę tego potrzebować bardziej zależy mi na wyjściu audio

Mylisz się do odtwarzania muzyki potrzebujesz gapless nawet nie wiesz jak ta funkcja jest przydatna. Ale cóż Twoja sprawa. Kukurydza 410 nie wiem nie znam dystrybutor pisze że jest tam lepszy przetwornik C/A.Najlepiej sprawdzić nausznie samemu może okazać się że ten 410 gra całkiem nieźle przynajmniej na początek. Jednak nie wiem jaka jest różnica w cenie między 400 a 410.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

już wiem co to gapless nie będę tego potrzebować bardziej zależy mi na wyjściu audio.

Analogowym, stereo ?

Poza tym, to naprawdę myślisz, że ktoś ma te 3 urządzenia u siebie i przetestuje je pod tym kątem ?

1. to ma służyć li tylko muzyce z FLAC?... jeżeli tak to tańszym, lepszym rozwiązaniem jest jakikolwiek thin client, np. HP albo FujtsuSiemens Futro za 120 - 200 pln i serwer Daphile.

2. jeżeli dodatkowo ma służyć do oglądania filmów mkv, to pkt 1 plus najtańszy odtwarzacz multimedialny, ja mam Fergusson Ariva 110

3. oczywiście każdy z powyższych wymaga jakiegoś przetwornika D/A, popularnie zwanego dakiem, najlepiej jakiegoś dobrego, np na Sabre

A410 kosztuje 4500zl "niby" audiofilski :)

Ten za 4,5kzł to jest A410 PRO ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pisząc A410 miałem na myśli ten:

Ukryta Zawartość

1. to ma służyć li tylko muzyce z FLAC?... jeżeli tak to tańszym, lepszym rozwiązaniem jest jakikolwiek thin client, np. HP albo FujtsuSiemens Futro za 120 - 200 pln i serwer Daphile.

2. jeżeli dodatkowo ma służyć do oglądania filmów mkv, to pkt 1 plus najtańszy odtwarzacz multimedialny, ja mam Fergusson Ariva 110

3. oczywiście każdy z powyższych wymaga jakiegoś przetwornika D/A, popularnie zwanego dakiem, najlepiej jakiegoś dobrego, np na Sabre

A to ciekawe co piszesz mógłbyś przybliżyć temat. Ponieważ ja raczej jestem tylko użytkownikiem komputera a podobno trzeba go jakoś przygotować jeszcze. Niedawno kolega przyniósł mi cały dysk z plikami i sobie leży bo nie wiem jak przygotować komputer i potrzebowałbym jeszcze jakieś urządzenie które przetłumaczy sygnał USB na Spdif bo tylko takie wejście mam w swoim Ayonie. Czy wogóle warto się tym zająć?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

różne są opinie, jedni mając super daka wyposażonego tylko w spdif, kupują konwertery usb-spdif i to chwalą. ci którzy nic nie mają, kupują przetworniki z wejsciem USB. ja należę do tych drugich.

• 3 tygodnie później...

Witam,

Odtwarzanie filmów w TV to nie najlepszy pomysł. Po pierwsze nie każdy format TV obsługuję oraz co gorsze - jest z tym coraz gorzej.

Sprawdzaliśmy jakieś 3 miesiące temu przypadek w TV Philipsa na testowym zestawie filmików... Co się okazało, telewizor z 2014 roku obsługiwał może 20% tego co podobna seria z r 2013 roku! Aby sprawdzić ten fenomen - zrobiliśmy podobny test na SONY (tylko 2014 bo modelu 2013 nie mieliśmy), Panasonic-u (2014) i Sharpie (2013)... Co się okazało.... Wszystkie filmy działały na 2013 modelach a na 2014 - jedne działały na SONY ale juz nie na PHILIPSIE i odwrotnie...

Co się okazało - producenci szukają oszczędności i po prostu redukują ilość kodeków a więc i opłat z tym związanych....

Postaram się sprawdzić jak to wygląda na TV z Androidem bo już takowy stoi w salonie, tylko czasu nie mam się pobawić :)

Kolejna sprawa to jakość obsługi - nie każdy plik .mkv można przewijać na przykład...

Osobiście preferuję rozwiązanie typu Mac Mini podłączony pod TV. Wszystko śmiga po sieci, mam prawdziwą przeglądarkę, działa idealnie time4popcorn itd...

Więc przemyśl to jeszcze raz :)

Podbijam temat. Interesuje mnie Popcorn Hour A 410 (A410) Odtwarzacz sieciowy audiofilski audio-video

Tylko i wyłącznie do muzyki, sterowanie androidem (TV nie mam).

Ktoś ma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.