Skocz do zawartości
IGNORED

sklepy ze sprzętem elektronicznym w ktorych klient jest bezpieczny sa takie w PL?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakladam watek bo zdarza mi się raz na jakiś czas kuoowac jakis sprzęt elektroniczny (a więc mam na myśli typowy popularny produkt jak laptop telefon pralka monitor czy tv itd itd zaden specjalistyczny sprzęt tylko typowy popularny)

Z tego względu interesuje mnie czy w PL sa juz sklepy o wysokiej jakości sprzedaży a więc bez Polactwa a więc bez metody zaplacil to mamy kase a delikwenta najlepiej by bylo usunac z drogi...

A więc klient jak kupi to moze sprawdzic w domu cos mu nie będzie odpowiadać np nie ta jakośc jaka chciał to wymienia na inny (albo po eurooejsku oddadza nawet kase hmmm pewnie w Polsce malo realne) maja jakis porządny system prezentacji moze nawet np przy tv podjada do domu z różnymi odbiornikami i dadza do porównania przed zakupem itp

Z drugiej strony jest wiele (w Polsce to pewnie większość) sklepów gdzie kupujesz na zasadzie kota w worku nawet cos za kilka kilkanaście tysięcy i jak wychodzisz to sprzedawca myśli .... jest mamy delikwenta kasa jest. ... dlatego właśnie chcę zebysmy oorozmawiali tutaj o tej mniejszości. W końcu jak wolny rynek to tylko wiedza moze nas uchronic przed naduzyciami o których nie wspomina prawo.

chwilowy brak działalności w audio.

a więc bez Polactwa

"Polactwo" ci zaraz przyjdzie do salonu,odsłucha i kupi używane w sieci. Jak widzisz to działa w obie strony ...

Ja mam ostatnio trudność żeby kupić coś nowego. Płacisz niby za nowe, ale zawsze akurat jet to niby ostatnia sztuka (jakiś klient "tylko" oglądał, "tylko" z wystawy, stało "tylko" w gablocie...

Doszło do tego, że zamawiam i stawiam jasno warunki. Prosto z fabryki, nie otwierane... BO NAWET NIE DOTKNĘ! I to dopiero pomaga :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ja mam ostatnio trudność żeby kupić coś nowego. Płacisz niby za nowe, ale zawsze akurat jet to niby ostatnia sztuka (jakiś klient "tylko" oglądał, "tylko" z wystawy, stało "tylko" w gablocie...

Doszło do tego, że zamawiam i stawiam jasno warunki. Prosto z fabryki, nie otwierane... BO NAWET NIE DOTKNĘ! I to dopiero pomaga :)

Mam tak samo. Nie żebym dostawał używki, ale zawsze przed zakupem pytam czy dysponują takim towarem, jak tak, to kupuję. W dziewiczym, nieotwieranym pudełku.

Mogę poszukać namiary na sklep gdzie kupowałem TV.

Cena najniższa w sieci a to była parodniowa nowość, przywieźli do domu osobiście, powiesili na scianie i jeszcze chcieli przeprowadzić instruktaż. Zostawili telefon w razie pytań natury technicznej.

Mam tak samo. Nie żebym dostawał używki, ale zawsze przed zakupem pytam czy dysponują takim towarem, jak tak, to kupuję. W dziewiczym, nieotwieranym pudełku.

Mogę poszukać namiary na sklep gdzie kupowałem TV.

Cena najniższa w sieci a to była parodniowa nowość, przywieźli do domu osobiście, powiesili na scianie i jeszcze chcieli przeprowadzić instruktaż. Zostawili telefon w razie pytań natury technicznej.

HQ150 próbowałeś może coś zamawiać u Darkula?Skonstruuje,przywiezie,wystroi...i cena ok.Krótkie terminy realizacji.;-)

Agito.pl ? Swego czasu kupiłem tam dysk SSD, używałem jakiś czas i stwierdziłem że jest to produkt beznadziejny i źle zaprojektowany. Przyjęli z powrotem, oddali pieniądze, bez najmniejszej dyskusji i pytań. Są takie sklepy.

"Polactwo" ci zaraz przyjdzie do salonu,odsłucha i kupi używane w sieci. Jak widzisz to działa w obie strony ...

Tak sa różne sosby różne potrzeby ale w dobie jakiejs tam konkurencji powinno sie dbać o klienta na pewno nie wciskac bubla i nie odmawiać mu jakichkolwiek praw np braku możliwości sprawdzenia w sklepie może nawet braku możliwości przyjecia z powrotem bo ktos cos sprawdzi i mu nie spasuje itd....

Co do polactwa niestety potwoerdza się ze najłatwiej znaleźć wśród Polskich firm.... na pewno euro rtv agd jako Polska forma jest firmą z ktora nie warto miec do czynienia. ... kiedyś tam byłem bo kupowałem tv (ok 2 lata temu) pytam o zwrot możliwość przetestowania akurat tego który beda brał a nie wystawiony mówię ze obecnie w technologii tv jest okolo 20% bubli i ja nje wezmę bez sprawdzania i możliwości zwrotu jak będzie lipa a on dalej swoje podziekowalem i oowiedzialem ze z firma o mentalności socjalistycznej nie będę robil interesow i kupiłem wtedy w media markt tam nie bylo problemu. .. i okazalo soe ze tv jaki wzialem nie soelnial moich oczekiwań wymienili na inny doolacilem zdecydkwalem sie na wyzszy model wieksza lrzekatna i inna marke.... .... a w euro nic sie z nimi nie dalo dogadac

Takze polactwo ma sie w najlepsze. ... u nas

Ale watek założyłem bo bardziej mi chodzi o sklepy internetowe jednak jest taniej... chodzi o zwrot odbiór w magazynie w pobliskim miescie dbałość o klienta. ... tylkk bez fkrm typu euro haha

A później idziesz do sklepu, kupujesz nowy telewizor ... i okazuje się że ktoś go już używał. I znów złorzeczenia że to skandal i złodziejstwo.

Bo chciało by się jednocześnie i móc sobie wymienić telewizor - i mieć nowy. I znów powód do biadolenia na wszystko.

Jak to polactwo ...

A tutaj sie mylisz... brałem pare lat temu monitor LCD do komputera z wystawy bo akurat mieli ostatni a mi pasował bo mial 22 cale taki jaki szukalem i w dobrej cenie jak na tamte czasy bo teraz w tej cenie to juz tv 42 cale kupisz. Działa do dziś. Także potrafię pójść na kompromis jesli wiem ze jest to forma z ktora warto isc na kompromis. Jak moge zwrócić to nie ryzykuje ze to jakis wadliwy i oddany do reklamacji sprzęt bo jak to stwoerdze to oddam i po sprawie.

I ważne obieg bubka.... fabryka sklep klient (pomijam resztę) wg np euro bubel trzeba wcisnąć klientowi....

A bubel powinien wrocic do fabryki jako wada i byc albo zutylizowany albo wyorzedany jako wadliwy !!! Bubel nie znaczy urządzenie zepsute a urządzenie obniżonej jakości. ..

na pewno euro rtv agd jako Polska forma jest firmą z ktora nie warto miec do czynienia. ...

RTV-EURO-AGD też stanowczo odradzam. Najwyraźniej są specjalnie szkoleni, żeby z każdego klienta robić jelenia. Nie respektują podstawowych praw i nie wykazują żadnej reakcji na zwrócenie uwagi. Człowiek nieświadomy jest tam w stanie wysokiego zagrożenia. Zresztą w sieci jest sporo o ich sposobie postępowania. Unikać jak ognia, bo nie szanują klientów.

RTV-EURO-AGD też stanowczo odradzam. Najwyraźniej są specjalnie szkoleni, żeby z każdego klienta robić jelenia. Nie respektują podstawowych praw i nie wykazują żadnej reakcji na zwrócenie uwagi. Człowiek nieświadomy jest tam w stanie wysokiego zagrożenia. Zresztą w sieci jest sporo o ich sposobie postępowania. Unikać jak ognia, bo nie szanują klientów.

Działają już bardzo długo jak na cwaniaków to znaczy że muszą być pod ochroną jakiejś sitwy.

A później idziesz do sklepu, kupujesz nowy telewizor ... i okazuje się że ktoś go już używał. I znów złorzeczenia że to skandal i złodziejstwo.

Bo chciało by się jednocześnie i móc sobie wymienić telewizor - i mieć nowy. I znów powód do biadolenia na wszystko.

Jak to polactwo ...

Ostanio kupilem taki NOWY TV ciotce. Uparla sie ze - chce juz, teraz. Tlumaczylem ze lepiej w sieci, ale nie, - ja chce juz. Nie dosc ze zaplacilem z 20% drozej, to mial byc nowy... Po rozpakowaniu matryca cala upier... i brak pilota. TV mial byc prosto z fabryki, a trafil chyba do mnie prosto z jakiegos zwrotu. Zeby to mial byc sprzet dla mnie rzucil bym te dziadostwo dla sprzedawcy na lade. Dlatego wole kupic W SIECI! Nie laze po sklepach i nie ogladam towaru przed zakupem w sieci, bo zazwyczaj nawet takiego nie maja. Coz za polactwo! Rzadac czegos za co sie slono placi.

?👈

Działają już bardzo długo jak na cwaniaków to znaczy że muszą być pod ochroną jakiejś sitwy.

Jak to w Polsce ja wtedy pomyślałem jak z nimi rozmawiałem ze to jakies komuchy więc pewnie jakis komuch na zlodziejstwie sie dorobil i dalej stosuje socjalistyczne metody ale u nas jeszcze sie da jeszcze daleko u nas do normalności właśnie ta mentalność socjalistyczna nas blokuje i narodowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.