Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 8-9.11.2014

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

A te nowe Logany są?

Nie wiem, czy to są te nowe, ale były prezentowane tylko z kinem domowym, chyba że coś przegapiłem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21141-0-27984400-1415525864_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Juz dawno mowilem ze zaden dipol w klitce nie zagra.

Kurde o dziwo pierwszy raz jak dla mnie grało ale słychać było e się wszystko dusi i szybko wyszedłem bo tylko 1 dzień miałem w planie.

Zszycie basu było a to już nieźle

Nie wiem, czy to są te nowe, ale były prezentowane tylko z kinem domowym, chyba że coś przegapiłem.

Przegapiłeś te takie popielate 'parawany" o nich pisałem wyżej.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziękuję za fotki:)

<br />MBL bardzo dobry dźwięk, może nie było tej przestrzeni co w latach poprzednich w większych pomieszczeniach, niemniej bardzo zrównoważony i bezpośredni. <br />

Teraz wiadomo dlaczego nie było tej przestrzeni:) Grały 111, a nie 101, a to spora różnica.

Przegapiłeś te takie popielate 'parawany" o nich pisałem wyżej.

Jeżeli o te chodzi to nie przegapiłem, chciałem nawiązać kontakt z Panami na temat potencjalnego zakupu modelu wyższego nie wyszło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za fotki:)

Teraz wiadomo dlaczego nie było tej przestrzeni:) Grały 111, a nie 101, a to spora różnica.

Soyka "Hej kiedyś miała" z płyty Neopositive zagrał przestrzennie tak jak by tam był i muzyka grała szerej niż ściany (a małe pomieszczenie było) U mnie przy równoległym ustawieniu starych paczek z szeroką czołówką dźwięk kończy się na ścianach podłodze i suficie :(

Wierzę na słowo :). Słucham spokojniejszych klimatów, więc dla mnie ok.

A ja meczę prawie każdą muzykę tak ze nie ma litości dla zestawów :)

U Ciebie świnki mają więcej luzu:)))?

Na pewno wiecej niz Twoje kolumny :)

Szymon ma z wolnego wybiegu ;)

Co myślicie o prototypie nowej integry Abyssound? 12-15kzł z dac i phono mm/mc na pokładzie. Dawały radę takim dechom:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) daf29a2a4ed1051cm.jpg

A tu wzmacniacz w wersji Hi-End: d3034984a8598d49m.jpg

Mam pytanie, czy ten zestaw grał z Infinity R90 BEZ MASKOWNIC tak jak na zdjęciu?

Przecież te kolumny (podobnie jak R80) są strojone z maskownicami i tylko tak się je prawidłowo odsłuchuje :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A propos JM Labów - czy komuś to w ogóle zagrało?

Może trafiłem w zły moment, ale nic się muzycznie nie działo

Dla mnie jeden z najlepszych dzwiekow wystawy, wlasnie

A/ Grande Utopia z Soulution

B/ JBL K2 z Mark Levinson.

Pisze to ja ,zwolennik lamp:).

Dobre byly jeszcze Zingali ze serwera Aria z jakims wloskim wzmakiem i kablami Entreqa w GFmod , Sonus Faber Olimpica z plikami z Pro jecta -tani system moim zdaniem lepszy niz Franco Serblin z Jadis i gramiakiem. Dobry byl zestaw Lampizatora z tubami oraz komplet MBL w Audiosystemie.

Rockporty w tym roku na tle konkurencji duzo slabiej moim zdaniem z powodu grania z winyla.

Moje ulubione Avantgardy tylko pliki hires zagraly wciagajaco, gramiak i zwykle pliki bez rewelacji.

Ogolnie winyl w tym roku nigdzie mnie nie zauroczyl i wiekszosz prezentacji miala przewalony bas.

Rozczarowanie: zestaw Audio Vivid z Trinity i Cary Audio w Audio systemie oraz rozpoczecie prezentacji Audio Tekne i FM Acoustic dopiero o godz 12.00. No i niestety Pan Jaromir Waszczyszyn calkiem sie pogubil.

Zrezygnowalem z czekania w Bristolu i pojechalem do Tulipa, gdzie najblizej przyzwoitego dzwieku bylo w soundclub: Tenor Audio z Martenami, jednak bez rewelacji jak za te kase.

Boenicke Audio w tym roku kartykaturalny dzwiek imo.

Serwer Amare musica pieknie sie prezentowal, jest jednak u Marcina ciagly problem z kolumnami.

Na stoisku audiostereo bardzo przyzwoity dzwiek jak na DIY.

Jeden kolegow pisal o Unitrze- niestety bas wyganial z pokoju, jak w wielu miejsacch.

Kawero Chiara, moje ulubione z eletronika Aurlalica chyba mniej wciagajaco, niz w ubieglym roku.

Sonus Faber Amati z Primare - zaciekawil mnie ten dzwiek, choc jak puscili stare winyle, czar prysl.

Acha, jeszcze przyzwoicie : Spendory z Lebenem i Accu.

Ogolnie ,wielka ilosc zwiedzajacych, duzo halasu, malo muzyki.

Jednak dla Grande Utopii i JBL warto bylo przyjechac.

Konto w trakcie usuwania

Czy ktoś zwrócił uwagę na prezentację kolumn MOREL Octave Signature - koncepcja monitora postawionego na subwooferze?

Przypomina to pomysł z monitorami Bravo! uzupełniającymi elektronikę Reimyo. Nie wiem, czy czasami Wilson Audio także nie ma izolowanego/odczepianego górnego modułu (przy okazji: WA dzięki zejściu i rozmachowi nie dał żadnej szansy systemom w Golden Tulipie).

Morel grał bardzo dobrze - o ten model (zdjęcie poglądowe z sieci) mi chodzi...

A moje wrażenia takie : konserwa jestem to i starocie lubię ale najlepiej w/g mnie wypadł audio punkt - co prawda nie zagrały żadne rls -y ani nic co mogło by przeczyć prawom fizyki natomiast naim supernait coraz bardziej mnie kusi w zestawieniu ze strumieniowcem - bajka - monitory LS - kapitalne - druga salka to TAGA tak ! ale nie kolumny były tam gwiazdą lecz xindak MT- 3RC - niestety grał w niedzielę rano i to krótko - kolumny błyszczały - gdy wróciłem do sali po czasie zmieniono wzmacniacz na jakiś tranzystor (chyba ) tak czy siak był to strzał w kolano dla kolumn - poległy - no i na koniec deser PMC twenty 26 - linia transmisyjna - głęboko a szybko - mierzę bardziej w kierunku 22 ale były tylko 21 i tu już tak spektakularnie nie było - tak czy siak piękny wygląd i piękne brzmienie - ze staroci to roksan caspian już tak nie urzekł jak kilka lat wstecz a nowy kandy inne brzmienie ale też nie powalił - może wygląd bardziej cywilizowany - często można było spotkać firmę atoll w różnych konfiguracjach ale dla mnie atoll to nudziarz - technics i tonsil to powracający weterani ale powroty są trudne

post-46655-0-30087600-1415544766_thumb.jpgpost-46655-0-47885200-1415544974_thumb.jpg

post-46655-0-17925300-1415545062_thumb.jpg

W Tulipie Jadis+ SF, w Bristolu Mak, Ayon z tubami. Akcja z procesorem - jakis żart. W Sobieskim Accuphase + Spendor.

co do procesora i jego konstruktora to zastanawiam się na czym jechał bo odjazd był totalny

jadis tak, w makach cos bylo dziwnego z góra, accuphase ze spendorem zdecydowanie tak

Tak to wyglądało wczoraj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś zwrócił uwagę na prezentację kolumn MOREL Octave Signature - koncepcja monitora postawionego na subwooferze?

Przypomina to pomysł z monitorami Bravo! uzupełniającymi elektronikę Reimyo. Nie wiem, czy czasami Wilson Audio także nie ma izolowanego/odczepianego górnego modułu (przy okazji: WA dzięki zejściu i rozmachowi nie dał żadnej szansy systemom w Golden Tulipie).

Te morel to zagrał! Dynamiką rozwalał.

MBLe w sobieskim oprócz ogólnie poprawności nie czarowały NICZYM tak jak kiedyś. M.Logany w kinie załamka znając co te kolumny potrafią. Pare lat wstecz 5 elektrostatów tryskało przestrzenią i wciskało szczegóły z siłą burzy piaskowej, dosłownie :)

ciągłe zmiany ...

Dzięki, to faktycznie ten system.

A tak w ogóle, to chyba mieliśmy na tym AS nieprawdopodobnego gościa - jeśli dobrze rozpoznałem Srajana Ebaena. Aż przykro było patrzeć, gdy stał na korytarzu czekając na dopchanie się do pokoju. Nie jeden raz. Widać nie wszyscy są opatrzeni z naczelnym 6moons. Można mieć nadzieję, że będzie relacja, bo pstrykał sobie foty. Szkoda, że wystawcy nie ułatwiają pracy takim ludziom (pozbawiają się darmowej reklamy), bo tylko w niektórych przypadkach były przygotowane tabliczki z symbolami modeli pokazywanych urządzeń. A o informacji o cenie, to już w ogóle można zapomnieć. Wystawcy chyba liczą, że ludzie będą się przyglądać malutkim literkom i cyferkom na obudowach oraz każdorazowo pytać o cenę. Niby targi, a prawie nikomu nie chce się opisać sprzedawanego towaru. Ciekawe zatem jak z zadaniem poradzi sobie Srajan Ebaen - kogo wymieni a kogo ominie w swojej relacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.