Skocz do zawartości
IGNORED

Gracjan Roztocki - piosenki

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy już mam konkretnego doła dystymicznego, puszczam sobie piosenki Gracjana i od razu czuję się trochę lepiej. Wielu pyta: po co istnieje Gracjan? I tu mamy odpowiedź. W przypadkach takich jak mój osobliwy, może pełnić rolę terapeutyczną. A to już duża rola, warta dotowania.

I jeszcze pytanie techniczne: Na jakim sprzęcie najlepiej słuchać Gracjana? Odpowiedź własna: na kupnym, ha ha...

https://www.audiostereo.pl/topic/114504-gracjan-roztocki-piosenki/

Zawsze jak patrzę na takie "oryginały" to jestem za aborcją. Poważnie :D

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Czemu za aborcją, po co tyle agresji (nawet jeśli tylko z uśmieszkiem)? Gracjan stylistyką wizualną niewiele się różni od kreacji Freddiego Mercury czy Eltona Johna, tyle, że muzycznie jest znacznie mniej zdolny.

Ale wróćmy do przekazu merytoryczno-paramuzycznego. Gracy nie tylko o fizjologicznej kupie (zresztą nagrał nowszą wersję "Kupy" z podkładem dźwiękowym), ale i o politycznej potrafi się wypowiedzieć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gracjan stylistyką wizualną niewiele się różni od kreacji Freddiego Mercury czy Eltona Johna

Matko Boska... brak mi słów żeby to skomentować.

Czy Wy serio musicie robić na porządnym muzycznym forum reklamę tego badziewia, którego nawet nie można nazwać muzyką?

Gdy już mam konkretnego doła dystymicznego, puszczam sobie piosenki Gracjana i od razu czuję się trochę lepiej. Wielu pyta: po co istnieje Gracjan? I tu mamy odpowiedź. W przypadkach takich jak mój osobliwy, może pełnić rolę terapeutyczną. A to już duża rola, warta dotowania.

I jeszcze pytanie techniczne: Na jakim sprzęcie najlepiej słuchać Gracjana? Odpowiedź własna: na kupnym, ha ha...

Ukryta Zawartość

jak mam doła to puszczam sobie doom lub funeral doom metal i od razu mi lepiej, najciemniej pod latarnią a co do Gracjana to wszelki komentarz jest zbędny

Ukryta Zawartość

Co do robienia reklamy Gracjanowi na Audiostereo... No bez przesady, kilku forumowiczów odtworzy filmik, kilkuset innych dowie się, że taki ktoś istnieje, jakieś 0 do jednego audiostereowicza zasubskrybuje kanał Rostockiego...

Czym są te liczby wobec statystyk Graciego na Youtube? Jakimś iluzorycznym mrugnięciem. Prawdziwą reklamę robią rzeczonemu największe portale PL typu o2 czy WP.

O występie w TVN jeno jeszcze wspomnę.

A to, że Gracjanowa "Kupa" ma ponad sto razy większą oglądalno-słuchalność niż przed chwilą słuchany przeze mnie Pendragon "Your Black Heart", to temat na ciekawą, dłuższą rozprawkę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to, że Gracjanowa "Kupa" ma ponad sto razy większą oglądalno-słuchalność niż przed chwilą słuchany przeze mnie Pendragon "Your Black Heart", to temat na ciekawą, dłuższą rozprawkę...

No faktycznie. Też mi wielkie zagadnienie na rozprawkę i też mi kryterium oceny...

Ludzie po prostu lubią oglądać freaków i świrów. Zawsze gawiedź preferowała "widowisko". Im bardziej żenujące tym lepiej. Stąd taka popularność na youtube wszelkich Tigerów i Kobr i innych oszołomów, albo stąd takie miliony kliknięć w klipy z odrzuconymi castingami do różnych "You can dance", gdzie bezkrytyczna banda półgłówków z parciem na szkło robiła z siebie błaznów. Zwykły socjologiczny mechanizm. A telewizja zawsze będzie wolała zaprosić do durnego programu śniadaniowego "Rafalalę", albo człowieka który sobie wytatułował na twarzy końskiego penisa - niż np. wybitnego klarnecistę, czy operową sopranistkę. Czy to oznacza, że koleś z tatuażem na twarzy jest kimś ciekawszym niż wspomniany klarnecista?

• 1 miesiąc później...

Nowy przebój Gracjana - można tu odczuć pewną szyderę z telemaniactwa. I dobrze, bo to współcześnie ważny problem społeczny, a wszystkie znaki na telebimach wskazują, że będzie jeszcze gorzej.

Co do aranżacji utworu - dane są nam usłyszeć fajne, stereofoniczne efekty dzwonka telefonicznego, hehe...

Chciałeś powiedzieć kastracją......

A może "zawiniły" geny mamusi ???

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Gracjan, Jola Rutowicz, zamiłowanie do fioletu u kobiet, nasi politycy, seriale, Jacyków, Grodzka i wiele wiele innych...

Ileż to można człowiekowi wmówić?

Poza tym jestem za...

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• 2 tygodnie później...

Nie wiem, czy to przyjemna pogoda (tak, uwielbiam ZIMNO!), czy jakieś inne nieokreślone czynniki, ale jak posłuchałem dzisiaj nowego Gracjana solo A cappella, to poszły ciary. No po prostu, chciałbym zobaczyć człowieka na żywo, dotknąć, poprosić o autograf... A może zaproponować, aby zagrał Jezusa w nowej ekranizacji Nowego Testamentu?

A może zaproponować, aby zagrał Jezusa w nowej ekranizacji Nowego Testamentu?

Dobrze się czujesz?

To jest miś na miarę naszych możliwości.

Jaki kraj - tacy idole.

Jacy wyznawcy - taki Jezus.

Miejsce tego gówna jest w kiblu razem z jego kupą.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Maja też ręce i nogi MA, napisać chciałeś drogi przedmówco. I to jest słuszny trop. Możemy podjąć bowiem wyzwanie w postaci rozwiązania średnio trudnej zagadki. Jakie trzy cechy wspólne mają te trzy postacie: Maja, Gracjan, Jezus? Dla ułatwienia warto odnotować, że Maja też jest pożyteczna, tworzy bowiem wspaniały miód!

pszczolka_maja_gracjan_jezus-000001.png

• 2 tygodnie później...

Proszę Moderację o usunięcie grafiki urażającej moje uczucia religijne.

Proszę Moderację o usunięcie postów obrażających zdrowy rozsądek.

Proszę Moderację o usunięcie postów promujących perwersję - w tym wypadku odchylenie intelektualne polega na próbie pozytywnego wartościowania produkcji, która nie ma w sobie nic wartościowego, na szukaniu przyjemności w czymś bezwartościowym.

Taki intelektualny trojan, znaczy koń

W ogóle zamknijcie ten idiotyczny wątek.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

No proszę, jutro mamy Marsz w Obronie Wolnych Mediów, a tu taki klops, Pan społecznik chce zlikwidować debatę publiczną, albowiem temat, a raczej człowiek Gracjan Roztocki, jest tego niegodzien. I jeszcze obraza uczuć religijnych, bo Gracjan stoi (i nic złego czy zbereźnego nie robi!) obok Jezusa. A zdziwisz się Pan, jak Roztocki po śmierci pójdzie do Nieba i stanie po prawicy Ojca! I co Pan wtedy powiesz, jak przyjdzie Panu stać z Gracjanem w jednym szeregu?

No proszę, jutro mamy Marsz w Obronie Wolnych Mediów, a tu taki klops, Pan społecznik chce zlikwidować debatę publiczną, albowiem temat, a raczej człowiek Gracjan Roztocki, jest tego niegodzien. I jeszcze obraza uczuć religijnych, bo Gracjan stoi (i nic złego czy zbereźnego nie robi!) obok Jezusa. A zdziwisz się Pan, jak Roztocki po śmierci pójdzie do Nieba i stanie po prawicy Ojca! I co Pan wtedy powiesz, jak przyjdzie Panu stać z Gracjanem w jednym szeregu?

nie było najmniejszej wzmianki o Roztockim. Nie twórzmy nowych religii. Starych dość. I nie przeciw Roztockiemu to było.

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.