Skocz do zawartości
IGNORED

hitachi ha 007 grzeje się

mirek23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Wzmacniacz ha 007 grzeje się radiator . Sprawdziłem z głośnością 0 bez podawania sygnału i bez podpiętych kolumn . Czy może ktoś podpowiedzieć jaka może być przyczyna? Ile powinien wynosić prąd spoczynkowy i gdzie jego zmierzyć i jak ewentualnie zmienić? Dziękuję za pomoc

Witam.Zmierzyłem prąd spoczynkowy prawego kanału na rezystorze R717R było 40mv .Zmieniłem pr-kiem R708R na 20mv.

Na lewym kanale na rezystorze R717L było 26mv.Zmieniłem pr-kiem R708L na 20mv.

Radiator we wzmacniaczu ciepły w spoczynku .Płyta dolna pod transformatorem ciepła i transformator cicho mruczy. Czy tak w tym modelu jest normą ? Dziękuję za odpowiedź

witam :) Mój wzmacniacz rozgrzewa sie do 60stopni i nie robię z tego powodu tragedi :) no chyba ,ze latem to wówczas zmniejszam mu prąd spoczynkowy :) natomiast zimą robi mi jako grzejnik :P ok wracając do tematu prad spoczynkowy wazne ,zeby był taki sam w obu kanalach i uwazam,ze mozna sobie podkrecic aby miec kilka watów w klasie A :) o ile oczywiscie sprzet towarzyszący pozwoli nam zauwazyć równicę :) jesli nie to szkoda prądu :P tzn rachunku za prąd :) pzdr.

Witam .Wstyd mi,bo kolega ma rację i już wyjaśniam . Zaniosłem wzmacniacz do fachowca aby zerknął .Stwierdził,że takiego ładnego stanu wizualnego nie widział dawno.Faktycznie wygląda jakby miał kilka miesięcy .Bez rys i obić,wytarć napisów .Nawet napis który najwięcej jest używany power wygląda jak nowy.Pomierzył tu i tam i stwierdził,że nie ma nic do roboty.Wszystko jest jak być powinno i na jego oko radiator ma normalną temperaturę.A 20mv jest i ma być lub może być i kapkę więcej. Aby grać takim pięknem,musi być ciepły ,przecież ma pobór prawdziwy 320 W.

Skręcił,oddał i po strachu. Więc z głowy problem i dziękuję za wyjaśnienie,bo faktycznie ma być ciepły a nawet i dość ciepły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.