Jump to content
IGNORED

Denon ARV-X4000 Strzały z głośników i trzaski przy zmianie źródeł


Paweł Przybylski

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,

 

Piszę do Was z prośbą o pomoc.

 

Jestem posiadaczem amplitunera Denon AVR-X4000 i od jakiegoś czasu podczas włączania, wyłączania i zmiany źródeł we wszystkich głośnikach emitowany jest "strzał" (podczas wł. i wył.) oraz trzaski podczas zmiany źródeł (blu-ray, game, TV/SAT itd.) Czynności które wykonałem aby usunąć niepożądany efekt:

Odpięcie wszystkich urządzeń zewnętrznych i pozostawienie samych kolumn - bez rezultatu

Odpięcie urządzeń zewnętrznych i głośników po kolei - w każdej konfiguracji - bez rezultatu

Pozostawienie samego zasilacza oraz jednego głośnika(testowałem dwa różne) - bez rezultatu

Przepięcie urządzenia do innego obwodu elektrycznego w domu - bez rezultatu

Wizyta w sklepie w którym kupiłem sprzęt u nich wszystko jest ok. - co prawda podłączyli tam swoje kolumny ale ani trzasków ani strzałów nie było.

 

Wróciłem do domu, przyciąłem wszystkie końcówki od kabli, podpinałem znowu różne głośniki - trzaski i strzały pozostają niezmiennie.

 

Powiem Wam szczerze że wyczerpują mi się pomysły. Użytkowanie tak zachowującego się sprzętu nie ma sensu, a serwis zrobi to samo co sprzedawca - podłączy i nic nie zauważy...

Będę bardzo wdzięczny za sugestię.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Resetowałeś cały amplituner ? (kombinacja klawiszy w amplitunerze - masz w manualu które to klawisze) - jak odpinałeś te urządzenia to kable HDMI odłączałeś od ampa czy od urządzeń ? Chodzi mi o to czy kable pozostały w ampie.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

ciekawi mnie że u nich było wszystko w porządku. Czy problem może leżeć po stronie głośników. A nie chce mi się wierzyć że wszystkie na raz.

Sprawdzić musisz wszystko. Nawet kabel zasilający i gniazdko w ścianie do którego amp jest podłączony (listwę przeciwprzepięciową - te dość często powodują dziwne zachowanie sprzętu, nie tylko komputerowego) spróbuj zamienić kabel i podłącz do innego gniazdka w domu.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.