Jump to content
IGNORED

Wzmacniacz + DAC

majmaj

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Ostatnimi czasy umarła mi Yamaha RX-V459. Od 2 tyg jestem bez dźwięku i już mam dość. Musze coś zakupić używanego w cenie max 600zł.

Ma to grać z Tonsil Mistral po przeróbkach (wymieniana zwrotnica i góry). Do tego Sub DIY aktywny.

Pierwsza myśl padła na Yamaha RX-V800 ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem ze moze jakiś wzmacniacz skoro i tak używam zestawu 2.1

Problem powstaje w tym ze filmy oglądam z PC a PC maja słabe karty dzwiękowe.

Jest możliwość w tej cenie wzmacniacz + DAC albo wzmacniacz z wejściem cyfrowym (tylko pewnie ceny z kosmosu)

A może na tych głośnikach nie będzie różnicy między jakimś wzmacniaczem stereo a RX-V800 i szkoda się paprać w tym?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam serdecznie.

Ostatnimi czasy umarła mi Yamaha RX-V459. Od 2 tyg jestem bez dźwięku i już mam dość. Musze coś zakupić używanego w cenie max 600zł.

Ma to grać z Tonsil Mistral po przeróbkach (wymieniana zwrotnica i góry). Do tego Sub DIY aktywny.

Pierwsza myśl padła na Yamaha RX-V800 ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem ze moze jakiś wzmacniacz skoro i tak używam zestawu 2.1

Jest możliwość w tej cenie wzmacniacz + DAC albo wzmacniacz z wejściem cyfrowym (tylko pewnie ceny z kosmosu)

A może na tych głośnikach nie będzie różnicy między jakimś wzmacniaczem stereo a RX-V800 i szkoda się paprać w tym?

Witam serdecznie.

nie ma sensu przekombinowywac do tonsil mistral czegokolwiek, zagra to dobrze ze wzmacniaczem stereo bez dac, z amplitunerem kina domowego itp, na tej klasie głośników różnicy nie będzie

miałem mistrale z amplitunerem kina domowego od pioneera, wzmacniaczem stereo od denona - było ciut lepiej, ale w końcu kupiłem tonsil siesta - mistrale grają słabo w porównaniu ze siestami, (podłączałem na jednym kanale 1 mistral a na drugim 1 sieste dla bezposredniego porownania)..a siesty to nie żaden high end, bo wytrzymałem z nimi 1,5 roku:P ale to już inna historia

podsumowując - do tonsil mistral wystarczy jakikolwiek wzmacniacz lub najpodlejszy dac za 300zł z izolacja galwaniczną (żeby nie było szumów przy oglądaniu filmów z kompa)

Hidden Content

Spoko z czasem będzie zmiana na inne podłogówki.

Narazie jestem zdecydowany na Fiio d3 + wzmacniacz do 600zl.

Tylko powstaje problem... jak podłączyć aktywny subwoofer do takiego wzmacniacza? przez pre-out ? dodam ze sub. ma filtry odcięcia częstotliwości.

Hidden Content

A jak takie wejście się nazywa?

Nazywa się terminal głośnikowy.

Po prostu podpinasz suba do wzmacniacza tak samo jak normalną kolumnę, oczywiście pod warunkiem, że twój sub takie gniazda posiada.

Tutaj masz pokazane wszystkie sposoby podłączenia suba:

Hidden Content

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.