Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + DAC

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Ostatnimi czasy umarła mi Yamaha RX-V459. Od 2 tyg jestem bez dźwięku i już mam dość. Musze coś zakupić używanego w cenie max 600zł.

Ma to grać z Tonsil Mistral po przeróbkach (wymieniana zwrotnica i góry). Do tego Sub DIY aktywny.

Pierwsza myśl padła na Yamaha RX-V800 ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem ze moze jakiś wzmacniacz skoro i tak używam zestawu 2.1

Problem powstaje w tym ze filmy oglądam z PC a PC maja słabe karty dzwiękowe.

Jest możliwość w tej cenie wzmacniacz + DAC albo wzmacniacz z wejściem cyfrowym (tylko pewnie ceny z kosmosu)

A może na tych głośnikach nie będzie różnicy między jakimś wzmacniaczem stereo a RX-V800 i szkoda się paprać w tym?

https://www.audiostereo.pl/topic/114607-wzmacniacz-dac/

Witam serdecznie.

Ostatnimi czasy umarła mi Yamaha RX-V459. Od 2 tyg jestem bez dźwięku i już mam dość. Musze coś zakupić używanego w cenie max 600zł.

Ma to grać z Tonsil Mistral po przeróbkach (wymieniana zwrotnica i góry). Do tego Sub DIY aktywny.

Pierwsza myśl padła na Yamaha RX-V800 ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem ze moze jakiś wzmacniacz skoro i tak używam zestawu 2.1

Jest możliwość w tej cenie wzmacniacz + DAC albo wzmacniacz z wejściem cyfrowym (tylko pewnie ceny z kosmosu)

A może na tych głośnikach nie będzie różnicy między jakimś wzmacniaczem stereo a RX-V800 i szkoda się paprać w tym?

Witam serdecznie.

nie ma sensu przekombinowywac do tonsil mistral czegokolwiek, zagra to dobrze ze wzmacniaczem stereo bez dac, z amplitunerem kina domowego itp, na tej klasie głośników różnicy nie będzie

miałem mistrale z amplitunerem kina domowego od pioneera, wzmacniaczem stereo od denona - było ciut lepiej, ale w końcu kupiłem tonsil siesta - mistrale grają słabo w porównaniu ze siestami, (podłączałem na jednym kanale 1 mistral a na drugim 1 sieste dla bezposredniego porownania)..a siesty to nie żaden high end, bo wytrzymałem z nimi 1,5 roku:P ale to już inna historia

podsumowując - do tonsil mistral wystarczy jakikolwiek wzmacniacz lub najpodlejszy dac za 300zł z izolacja galwaniczną (żeby nie było szumów przy oglądaniu filmów z kompa)

https://www.audiostereo.pl/topic/114607-wzmacniacz-dac/#findComment-3236661

Spoko z czasem będzie zmiana na inne podłogówki.

Narazie jestem zdecydowany na Fiio d3 + wzmacniacz do 600zl.

Tylko powstaje problem... jak podłączyć aktywny subwoofer do takiego wzmacniacza? przez pre-out ? dodam ze sub. ma filtry odcięcia częstotliwości.

https://www.audiostereo.pl/topic/114607-wzmacniacz-dac/#findComment-3236674

A jak takie wejście się nazywa?

Nazywa się terminal głośnikowy.

Po prostu podpinasz suba do wzmacniacza tak samo jak normalną kolumnę, oczywiście pod warunkiem, że twój sub takie gniazda posiada.

Tutaj masz pokazane wszystkie sposoby podłączenia suba:

https://www.audiostereo.pl/topic/114607-wzmacniacz-dac/#findComment-3237095
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.