Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Dali Ikon 3

volter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w doborze wzmacniacza do kolumn Dali Ikon 3 . Ze względów finansowych wchodzi w grę tylko używka (kwota ok 1000 zł).

Obecnie kolumny podłączone są do Technicsa A700MK2 . Źródło to karta muzyczna to Audiotrak Prodigy HD2 .

Niestety nie mam możliwości jeżdżenia gdziekolwiek i słuchania sprzętu przed zakupem więc oprzeć się mogę jedynie na poradach z sieci.

Na razie udało mi się zebrać kilka opinii, że z uwagi na to że te kolumny grają bardzo miękko z mocnym basem więc powinny być zestawione z szybkim i twardym wzmacniaczem. Muzyki słucham praktycznie każdej , od ciężkiego rocka poprzez elektronikę do jazzu i muzyki klasycznej.

Polecano mi Marantza PM8003 jednak od kilku tygodni szukając w sieci nie znalazłem żadnego (czyżby był aż tak dobry, że nikt się go nie pozbywa ?)

Z góry dziękuję za wszystkie opinie a najbardziej za linki do aukcji allegro/ebay z jakimiś rodzynkami.

Pozdrawiam

Slawek

https://www.audiostereo.pl/topic/114699-wzmacniacz-do-dali-ikon-3/

Na pewno Ikon 3? Był w ogóle taki model?

Z tego co wiem, Ikony były w wersjach: 1 i 2 - monitory, 5-8 - podłogówki.

Poza tym opis brzmienia "miękko z mocnym basem" nie do końca pasuje mi do opisu serii Ikon. Przy "niezamulających" wzmacniaczach grają raczej czysto, precyzyjnie, neutralnie z lekką tendencją do rozjaśniania i raczej twardym, mocno kontrolowanym basem.

Z tańszych wzmacniaczy Ikony fajnie zgrywają się ze starszymi NADami. Moje 6ki mk2 napędzałem też przez jakiś czas Music Hallem a25.2 - moim zdaniem było to bardzo udane połączenie.

Polecano mi Marantza PM8003 jednak od kilku tygodni szukając w sieci nie znalazłem żadnego (czyżby był aż tak dobry, że nikt się go nie pozbywa ?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To w ogóle porównywalny klocek do 8003 ? Jak ten model ma się do PM7000 ? Myślę jescze o Denonie PMA-1500

Ukryta Zawartość

Ten wzmacniacz jest bardzo podobny do pm8000. Chyba tylko transformator i kondensatory są inne. Przy Twoich małych Lectorach nie powinno mieć to znaczenia. Znajomi mają go w połaczeniu z Dali Ikon 5. Brzmi super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.