Skocz do zawartości
IGNORED

Audeze LCD-XC i Woo Audio WA7

Bartol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś słyszał to połączenie?

Jestem na etapie poszukiwań wzmacniacza do tych słuchawek. WA7 nie dość, że na lampie, to jeszcze ładnie wygląda i ma DAC wbudowany.

Nie jest niestety dostępny w PL. Może poradzicie mi też, jakie wzmiacniacze wziąść pod uwagę? Warunek (nie mój bynajmniej :D ) - ma ładnie wyglądać i ma być biały/srebrny ;)... Co zrobić - siła wyższa.

https://www.audiostereo.pl/topic/114729-audeze-lcd-xc-i-woo-audio-wa7/

Może przy okazji podzielisz się wrażeniami jak grają LCD-XC porównując do innych?

Na giełdzie Hi-Fi ktoś sprzedaje Woo WA6SE...

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) srebrny. Każda z tych konstrukcji wyciąga ponad 4W na kanał przy 20 omach LCD-XC przy bardzo niskiej impedancji wyjściowej. DAC może być osobny, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wtedy będą i lampy w torze. Można wybrać kolor malowania obudowy.

Urządzenia, które wszystko mieszczą pod jednym dachem, zawsze są kompromisowe w zakresie co najmniej jednej funkcjonalności. Zresztą możesz mieć kompletny tor słuchawkowy na polskiej gwarancji z jednego źródła na różnych pułapach cenowych, szczegóły

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jutro odbieram słuchawki. Jutro też zapuka kurier z malutkim wzmacniaczem Resonessence Herus :)

Z dedykowanym wzmacniaczem jednak się wstrzymam.

Mimo wszystko fajnie by bylo zostawić wątek "żywym". Porządnych wzmacniaczy słuchawkowych jest jak na lekartswo. A tych z wejściem zbalansowanym to też ze świeca szukać.

Ideałem byłby wzmacniacz spełniający te warunki:

1. XLR

2. DAC (z dsd to byłby ideał)

4. Lampa

5. Estetyka - wygląd (za przykład mogę dać wspomniany WA7, a także Sonic Pearl, czy nowy Sennheiser HDVD800)

3. Cena poniżej 5k. Woo WA7d z wysyłką - bez cła i VAT - to równe 5k PLN :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.