Skocz do zawartości
IGNORED

konfiguracja sprzętu

upupa

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Mam na oku 2 amplitunery. Oba nowe:

Marantz NR 1504 za 1,5tys

Denon AVR-X1100W za 2tys

Proszę, pomóżcie wybrać.

A czy ktoś próbował głośniki Boston acoustics A 2310 HTS? Jak zagrają w parze z którymś z tych ampli?

https://www.audiostereo.pl/topic/114741-konfiguracja-sprz%C4%99tu/

Marantz jest lepszym wyborem. Ten Denon nie dodaje nic od siebie jest za drogi na swoje możliwości. Jesli tylko te 2 modele bierzesz pod uwagę to tańszy Marantz.

3000 za takie glosniczki to nie mało. Bierzesz pod uwagę inne konfigurację? Bose Acosutimas 6, Canton Movie, Tannoy SFX itp?

Marantz jest lepszym wyborem. Ten Denon nie dodaje nic od siebie jest za drogi na swoje możliwości. Jesli tylko te 2 modele bierzesz pod uwagę to tańszy Marantz.

3000 za takie glosniczki to nie mało. Bierzesz pod uwagę inne konfigurację? Bose Acosutimas 6, Canton Movie, Tannoy SFX itp?

mam je za 2tys., krótko używane, jeszcze na gwarancji. Dlatego biorę mocno pod uwagę.

Jak dla mnie zakup najnowszego amplitunera jest zupełnie nieopłacalny. Przecież to następca X1000, którego można kupić za niecałe 1300zł? Masz jeszcze mocniejszy X2000 i teraz w niezłych cenach X3000. Ja bym na pewno nie dał 2k za kilka dodatkowych bajerów.

AVR X1100 to nie jest bezpośredni następca X1000, bo jest już 7 kanałowy, pytanie czy wykorzystamy też jego dodatkowe funkcje (BT, Wifi, 4K/60Hz ), jeżęli tak to może być warto.

Osobiscie też bym wolał AVR X2000, albo ciut dołożył do Marantz SR5008,

AVR-X1100 to następca X2000 i w odsłuchach jest od niego lepszy. Chyba najfajniej grający amplituner w tej chwili na rynku. Marantz wg. mnie gra sucho i beznamiętnie. Najlepiej sam wybierz się do salonu i posłuchaj bo to Tobie ma się podobać a nie nam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.