Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy-Jamo do Yamaha 771 co wybrać.

marzec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Posiadam amplituner kina Rx-v 771 Yamaha. (obecnie gra z kolumnami Jamo E 660, pomieszczenie 24 m2)

Planuje zakup nowych kolumn ,na początek tylko stereo (2 szt) .

Wybrałem Jamo c 607 albo Tannoy v4i inie mogę się zdecydować (cena jamo i tannoy około 2000 zł)

Nie mam możliwości porównania na odsłuchach obydwu kolumn razem , jamo krótko słuchałem ale w dużym pomieszczeniu , podobnie tannoy .

Może ktoś posiada taki zestaw Yamaha - jamo c 607, lub tannoy v4i i podzieli się wrażeniami. Jestem otwarty na inne propozycje w podobnej cenie

Pozdrawiam

Witam.

Ponowie pytanie. Kto słucha Tannoy v4i lub jamo c 607 (nie mylić z serią s) dlaczego właśnie te kolumny wybrał?

Może ktoś z branży doradzi .

Jesień deszczowa , zima coraz bliżej , długie wieczory , czas podjąć decyzje i kupić i słuchać ,słuchać ,słuchać i być zadowolonym..

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Niestety nikt z kolegów nie napisał co o takim połączeniu sądzi. Postaram się sam sobie odpowiedzieć. Udało mi się pożyczyć Jamo c 607 i mogę coś na ten temat napisać.Zaznaczam ,że są to moje subiektywne odczucia ,każdy może mieć inne gusta. ( o gustach się nie dyskutuje).Tak jak się spodziewałem jest to kawał dobrego dźwięku ,Kolumny u mnie grały z amp.KD.

Yamaha 771 + DVD LG. (chwilowy brak CD) Stały dość blisko ściany. Bas jak dla mnie bardzo ładny nie dudnił po prostu grał , kiedy miało być dużo to było kiedy mało to mało było, dużo ładniej niż w moich starych Jamo E 660 ale wiadomo ,że

c 607 to inna klasa kolumn. Co do góry i średnicy toteż nie mogę się przyczepić, ale było to porównywalne do starych E 660.

Stereofonia i przestrzenność bardzo dobra jak dla mnie bardzo fajnie grające kolumny,

Jak ktoś jest zainteresowany tomi kolumnami to polecam odsłuch, najlepiej samemu się przekonać.

Na razie nie zdecydowałem się na zakup, wydaje mi się ,że jednak szukam czegoś innego (Podobne granie już mam-Jamo e-660)

Co do kolumn Tannoy mercury V4i to jeszcze nie miałem okazji odsłuchać w normalnych warunkach.

Odchodząc trochę od tematu do na tym samym sprzęcie słuchałem Monitor audio BX 2 i te dźwięki bardziej mi się podobały, co nie zmienia faktu ,że Jamo c 607 to dobre kolumny , zależy co się komu podoba.

Pozdrawiam.

Posiadam amplituner kina Rx-v 771 Yamaha

Z Yamahą bardzo dobrze zgrywa się Heco. Polecam Ci model Music Style 500 lub 800. No chyba, że zaszalejesz i wybierzesz 900.

Z Yamahą bardzo dobrze zgrywa się Heco. Polecam Ci model Music Style 500 lub 800. No chyba, że zaszalejesz i wybierzesz 900.

Dzięki za radę. Długo nie zaglądałem na forum dlatego moja odpowiedź jest trochę spóźniona.

Kiedyś słuchałem Heco Metas 501 i poważnie się nad nimi zastanawiałem. O wymienionych modelach też myślałem szczególnie o Heco Music Style 500 ale nie mam możliwości posłuchania , zresztą żebym mógł cokolwiek poważnego (nie kolumny marketowe )odsłuchać muszę jechać 100 km.

Dlatego porady sugestie innych są dla mnie cenne. Jeżeli ktoś doradza jakieś kolumny to już jest jakiś początek ,temat do

zastanowienia , potem wycieczka i słuchanie .

Wracając do tematu ostatnio słuchałem monitorów audio bx2 i bardzo mi się podobały, jednak mam wątpliwości czy nie będą za małe (słuchałem u siebie 24 m2 i naprawdę potrafiły zagrać głośno). Dlatego zastanawiam się poważnie nad zakupem monitorów zamiast kolumn stojących (do tej pory nigdy nie brałem pod uwagę takiej opcji) . Jakie ewentualnie inne kolumny monitory polecacie, co warto ewentualnie i odsłuchać , zaznaczę ,że chodzi mi o podobne brzmienie (w podobnym klimacie- cokolwiek to znaczy) jak w MA Bx2 . Zastanawiam się nad rx2 czy jest między Bx 2 duża różnica warta dopłaty, może magnat quantum 753 lub 673 ? ....

Pozdrawiam

Jak z podstawek Magnata to tylko Quantum 1003. Jest to chyba jedna z lepszych podstawek do 5tyś zł. Rewelacyjne brzmienie, świetna dynamika, oraz niesamowita przestrzeń. Pod odpowiednim wzmacniaczem potrafią nagłośnić nawet 35m2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.