Skocz do zawartości
IGNORED

Kombinacje sklepów audio

tranzystorek

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

fajne ogłoszenie napisane przez właściciela nautilusa krakow

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak widać leben cs 300f chyba kiepsko sie sprzedaje skoro własciciel Nautilusa ucieka się do takiego kamuflażu.

pewnie mnóstwo egzemplarzy zalega w magazynie

Ukryta Zawartość

Gość intenser

(Konto usunięte)

witajcie

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/173529.php

jak widać leben cs 300f chyba kiepsko sie sprzedaje skoro własciciel Nautilusa ucieka się do takiego kamuflażu.

tak jak namiętnie sprzedaje accu, dynki itp itd co tam ma w dystrybucji

po raz kolejny kulą w płot

wydajesz się dorosły a zachowujesz się jak gówniarz

a do leczenia obsesji powołane są odpowiednie służby ; zalecam psychiatrę z klinicznym stażem

Gość jamówię

(Konto usunięte)

witajcie

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/173529.php

Masz rację,jest to dziadostwo nienwarte funta kłaków. Dobrze,żenstoisz na strażu uczciwości i praworządności,dzięki temu wielu ludzi nie zostanie nabitych w butelkę,czuwaj!!!

tak jak namiętnie sprzedaje accu, dynki itp itd co tam ma w dystrybucji

po raz kolejny kulą w płot

wydajesz się dorosły a zachowujesz się jak gówniarz

a do leczenia obsesji powołane są odpowiednie służby ; zalecam psychiatrę z klinicznym stażem

tak interser Ty pewnie też popierasz takie kombinatorstwo ,to w twoim typie ,ale innego poziomu od ciebie sie niespodziewałem dlatego wynocha stąd

sam sie lecz

kombinatorstwo

Dzwoniłeś tam, pytałeś o status sprzętu? A może to sprzęt komisowy? Albo poekspozycyjny, czyli używany? Bywasz w ogóle w sklepach audio? Kupiłeś kiedyś coś poekspozycyjnego? Bo ja tak i cena jest zawsze konkurencyjna. Masz problemy z oczami, żeby nie widzieć, że ogłoszenie jest podpisane emailem, z którego wynika, że to Nautilus? Nikt niczego nie ukrywa, sklepy często ogłoszają sie na giełdach i na Allegro, nie ma w tym niczego złego. Ale powiem ci coś jeszcze: otóż kieruje tobą namiętność, jesteś agresywny, sfrustrowany, zły, tupiący nóżką, rozżalony, nienawistny, zaczepny, prowokacyjny, obrażający, poniżający, wściekły i nieopanowany. A wiesz dlaczego? Bo dostałeś parę słów prawdy w Klubie Lebena na swój temat. A teraz mnie zbanuj, koleżko. Bye.

PS Won z tym wątkiem z Klubów.

Masz problemy z oczami, żeby nie widzieć, że ogłoszenie jest podpisane emailem, z którego wynika, że to Nautilus? Nikt niczego nie ukrywa, sklepy często ogłoszają sie na giełdach i na Allegro, nie ma w tym niczego złego. Ale powiem ci coś jeszcze: otóż kieruje tobą namiętność, jesteś agresywny, sfrustrowany, zły, tupiący nóżką, rozżalony, nienawistny, zaczepny, prowokacyjny, obrażający, poniżający, wściekły i nieopanowany.

Szub, ile jadu i złości jest w tobie aż przykro czytać.Leben może nie jest mistrzem lampy jak to napisał sprzedający

ale gra z ciekawymi konstrukcjami w typie Auditorium 23 i taki zestaw słuchałem z Lebenem. Czy mi się podobało ?

Trudno powiedzieć że było idealnie ale na 5- to grało. Z harbethami nigdy nie słuchałem ale dla niektórych takie zestawienie to objawienie [ he,he ].

Albo poekspozycyjny, czyli używany? Bywasz w ogóle w sklepach audio? Kupiłeś kiedyś coś poekspozycyjnego? Bo ja tak i cena jest zawsze konkurencyjna. Masz problemy z oczami, żeby nie widzieć, że ogłoszenie jest podpisane emailem, z którego wynika, że to Nautilus?

Poekspozycyjne to nie to samo co używane,to raczej oczywiste ...

Wszedłem na to ogłoszenie i adresu email brak,sorry.

W takim układzie trudno wymagać informacji,np kiedy kupiony,czy jest paragon/faktura albo oryginalny karton ...

Niestety ale takie wzmacniacze sprzedają się w Polsce w dziesiątkach, bo raczej nie setkach sztuk. Jeżeli produkt nie wypali to dystrybutor sprzeda co najwyżej kilka urządzeń. Co z tego że poszukuje różnych kanałów dotarcia do klienta ? I to mają być te "kombinacje" ?

A już zupełnie nie rozumiem ohydnej polskiej zawiści i ukrywanej radości z faktu że mu pewnie "zalega w magazynie" i że nie jest w stanie tego sprzedać. Tym się raczej powinniśmy martwić - a nie cieszyć z cudzych kłopotów ...

Co z tego że poszukuje różnych kanałów dotarcia do klienta ? I to mają być te "kombinacje" ?

Czyli rozumiem ,ze jak zobaczysz ogłoszenie prywatne,ze ktoś sprzeda samochód ( czyli np bez gwarancji) a przy tzw. dealu okazuje sie ,ze kupujesz praktycznie nowy wóz ex demo od dystrybutora czy dealera to jest to Ci obojętne ??

Poekspozycyjne to nie to samo co używane,to raczej oczywiste ...

Wszedłem na to ogłoszenie i adresu email brak,sorry.

W takim układzie trudno wymagać informacji,np kiedy kupiony,czy jest paragon/faktura albo oryginalny karton ...

Ale jest telefon. A to lista innych przedmiotów sprzedającego:

Ukryta Zawartość

Takie czepiactwo to dorabianie piździe uszu.

Ukryta Zawartość

Cena to nie wszystko...jest jeszcze gwarancja, zwrot i inne kwestie..

Od tego masz telefon, żeby zadzwonić i się dowiedzieć. Pod listą przedmiotów użytkownika masz email. Nie ma niczego złego w tym, że sklep chce sprzedać oferowane produkty. Po to jest sklepem. Gdzie wy ludzie kupujecie? Na Kole?

Od tego masz telefon, żeby zadzwonić i się dowiedzieć. Pod listą przedmiotów użytkownika masz email. Nie ma niczego złego w tym, że sklep chce sprzedać oferowane produkty. Po to jest sklepem. Gdzie wy ludzie kupujecie? Na Kole?

Chyba ktoś tu robi z kogoś tzw tata wariata,chcecie Panowie kupować prywatnie od dealera czy dystrybutora to kupujcie,Wasza sprawa .

W kazdym razie w krajach cywilizowanych wygląda to trochę inaczej , mały przykład:

ogloszenie ex demo :

Ukryta Zawartość

ogłoszenie prywatne :

Ukryta Zawartość

Tłumaczenie raczej zbędne.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzwoniłeś tam, pytałeś o status sprzętu? A może to sprzęt komisowy? Albo poekspozycyjny, czyli używany? Bywasz w ogóle w sklepach audio? Kupiłeś kiedyś coś poekspozycyjnego? Bo ja tak i cena jest zawsze konkurencyjna. Masz problemy z oczami, żeby nie widzieć, że ogłoszenie jest podpisane emailem, z którego wynika, że to Nautilus? Nikt niczego nie ukrywa, sklepy często ogłoszają sie na giełdach i na Allegro, nie ma w tym niczego złego. Ale powiem ci coś jeszcze: otóż kieruje tobą namiętność, jesteś agresywny, sfrustrowany, zły, tupiący nóżką, rozżalony, nienawistny, zaczepny, prowokacyjny, obrażający, poniżający, wściekły i nieopanowany. A wiesz dlaczego? Bo dostałeś parę słów prawdy w Klubie Lebena na swój temat. A teraz mnie zbanuj, koleżko. Bye.

PS Won z tym wątkiem z Klubów.

tak mnie krytykujesz ,a po patrz ile złych przymiotników na mnie wylałes przecież nie musisz tu zagladac 'na szczęście nie jesteś dla mnie ekspertem w dziedzinie audio 'ten telefon ogłoszeniu zainteresowani pewnie znają i dobrze wiedza 'ze to sprzęt nowy'gdyby napisał ze to exdemo wysypał by się ze to firma

sorry ale chyba coś ci sie pop.....ło ,zadzwon na ogłoszenie i zapytaj o szczegóły.Ja słuchałem 300f i mNie nie odpowiada ,więc nidgy bym go nie kupił,czy wam to pasuje czy nie-poczytaj o tym w klebie lebena

XSA TEZ SPRZEDAŁEM na czym zakonczyłem przygode z lebenem.

Co piernik ma do wiatraka?Jeśli dystrybutor dostał sprzęt w rozliczeniu od klienta,który kupił powiedzmy wyższy model i wystawił go na giełdzie,to sorry ale gdzie tu jest coś złego?Ogłoszenie to nie przymus kupna a tylko propozycja.

Wystarczy pójść do salonu BMW i zobaczyć ile stoi używanych aut pozostawionych.........w rozliczeniu.Komuś dekielek podskakuje...wyraźnie.

Jurgen, na szczęście nie jesteś autorytetem w dziedzinie audio, dlatego puszczam twój post mimo uszu.

Ja też nie mam nic do Lebena ani do ciebie, chociaż muzycznie w jazzie mógłbyś się trochę podciągnąć na wyższą półkę lub co najmniej ze dwie. Zaniżasz poziom w klubie Reimyo.

Ja też nie mam nic do Lebena ani do ciebie, chociaż muzycznie w jazzie mógłbyś się trochę podciągnąć na wyższą półkę lub co najmniej ze dwie. Zaniżasz poziom w klubie Reimyo.

Jurgen, ja też nic nie mam do ciebie, ale przecież ty ze swojego poziomu nie widzisz, co się dzieje u nas na górze, a jedynie sobie to wyobrażasz. Zainwestuj w lepszy peryskop, chłopie, bo tak to na wieki zostaniesz w platońskiej jaskini ze swoją, pożal się Boże, modalną trąbką o znamionach płytkiego kiczu.

Jurgen, ja też nic nie mam do ciebie, ale przecież ty ze swojego poziomu nie widzisz, co się dzieje u nas na górze, a jedynie sobie to wyobrażasz. Zainwestuj w lepszy peryskop, chłopie, bo tak to na wieki zostaniesz w platońskiej jaskini ze swoją, pożal się Boże, modalną trąbką o znamionach płytkiego kiczu.

Widzę i czasami mam permanentny uśmiech na twarzy z powodu serwowania przez ' grono ' muzy do kotleta.

Na szczęście coraz rzadziej takie kwiatki - ale są i to w czyim wykonaniu ? - ano Szuba. Pojedż awangardą pianistyczną

w postaci Mc CoyTynera. Wielu wykłada się na jego dyskografii, moim zdaniem to kapitalny pianista i dużo ciekawszy

od Jarretta . Zyskasz w moich i MarkaN oczach.

Co znaczy, że on nie da gwarancji?

Z handlowego punktu widzenia jak sprzedawca sprzedaje Towar jako firma to musi dać rękojmię ( Czyli prawo do skorzystania z tak zwanej niezgodności towaru z umową ) i nie ma tutaj znaczenia czy towar jest nowy czy używany. Co więcej powinien na taki towar wystawić fakturę VAT-MARŻA jeśli towar jest używany dłużej niż 6 miesięcy , lub normalną 23% VAT jeśli towar jest nowy.

Inne formy sprzedaży z pozycji Firma - Konsument są zwykłym......... kombinowaniem.

Ale przyznam że w tym kraju czasem nie da się inaczej .................

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

jeśli sprzeda jako sklep to musi zapłacic podatek , w przypadku jesli to sprzęt klienta to jaki jest sens płacić ponownie podatek i podnosić cene aby to pokryć

No gratuluję, czy to porada z ramienia Audiostereo?

Może to zrobić zgodnie z prawem, odkupić od klienta lub przyjąć zwrot , wystawić stosowną korektę faktury obniżającą przychód i sprzedać jeszcze raz za faktyczną wartość . Podatek będzie tylko od ewentualnego zysku dodatkowego. W przypadku odkupienia za niższą wartość też nic nie traci sklep na podatkach. Jak zatem sklep ma zapłacić dwa razy podatek, weź mi to wytłumacz, bo byłoby to tylko w przypadku gdyby dwa razy sprzedał to samo urządzenie. Jak to miałby wytłumaczyć skarbowemu? Chcesz coś dwa razy sprzedać , musisz dwa razy kupić.

Każdy handlarzyna to wie, więc nie opowiadaj bo żaden sklep tu nic nie ma do podwójnego podatku. Za to zapytaj w skarbowym jak wg. niego wygląda "chęć pomocy" przy odsprzedaży . Jest to nic innego jak pośrednictwo sprzedaży /jeśli masz firmę handlującą czymś co próbujesz komuś "pomóc" sprzedać/ , do opodatkowania dla jasności od przychodu . No ale jak grzecznie skarbowemu wytłumaczysz, to powiedzą: "aha, no tak, to przepraszamy":)

Mogę Ci za to opowiedzieć jak niektóre sklepy /nie tylko audio/ unikają podatku bo taki sposób jak w ogłoszeniu może /choć wcale nie musi/ mieć taki charakter.

Kupuje Kazik na firmę sprzęt za 10 tys zł , sklep go odprzedaje na np marży 30% . Kazik kupił kolumny i wzmak, ale dostał fakturę na zestaw audio a jeszcze lepiej na zestaw prezentacyjny, bo mu "też zależy" na kondycji Państwa z tytułu podatków a zawsze może mu us skoczyć bo przecież na czyms trzeba zaprezentowac klientom swoją firmę:). Sklep robi sobie rozchód na wzmak i kolumny które kupił za 7 koła /zysk faktyczny 3 koła, podatek z 6 stówek/ a dodatkowo robi sobie rozchodzik na cd który kupił za 3 koła. / w niektórych programach sprzedaży opcja "produkcji" czyli robimy z 10 desek jedno krzesło, a z kilku klocków jeden zestaw prezentacyjny,. Zysk zero , podatek 0. Nie do końca. Sprzedaje poza sklepem , już wyczyszczony, bez fakturki cd za 5 koła. Podatku nadal zero , tyle że już od kwoty 8 koła, a zysk? Toż to tak stare jak handel , a raczej jak podatki od handlu.

No ale co tam, przeciez ktoś próbuje coś pomóc sprzedac klientowi. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.